Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστοι έκλεψαν το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου

Το «ματωμένο» ιερό αντικείμενο που κλάπηκε είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του ρούχου που φορούσε ο Ιωάννης Παύλος την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του στις 13 Μαΐου του 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ιερό αντικείμενο «βαμμένο» με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του 2ου έκλεψαν άγνωστοι από τη λειψανοθήκη της μικρής πέτρινης εκκλησίας Σαν Πιέτρο ντε λα Ιένκα, ανατολικά της Ρώμης, με το Ράδιο Βατικανό να καταδικάζει την «άθλια και ιερόσυλη κλοπή».

Το «ματωμένο» ιερό αντικείμενο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του ρούχου που φορούσε ο Ιωάννης Παύλος την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του στις 13 Μαΐου του 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Η ορεινή περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία, στην οροσειρά των Απεννίνων, ήταν ένα από τα αγαπημένα ρετίρια του Ιωάννη Παύλου κατά τη νεότητά του, και συχνά επισκεπτόταν την περιοχή για πεζοπορία και σκι.

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα προς τους δράστες αυτής της «αξιοθρήνητης πράξης» να επιστρέψουν το αντικείμενο απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος της πόλης Λ’ Άκουιλα μέσω επιστολής του προς τους καθολικούς της περιοχής. «Δώστε το πίσω», επεσήμανε.

Ο Ιωάννης Παύλος ο 2ος πέθανε το 2005 και αγιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.