• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

    Ο Απόλλωνας πήρε το «Χ» από την Καλλονή στο ΟΑΚΑ - Ατρόμητος - ΠΑΣ 1-0

    Ο Απόλλωνας πήρε το «Χ» από την Καλλονή στο ΟΑΚΑ

    Με 10 παίκτες από το 13' και με... δοκάρι

    Aθήνα

    Σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού απέσπασε στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Καλλονή ο Απόλλωνας (0-0), στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα, η «ελαφρά» ταξιαρχία» έπαιζε με 10 παίκτες από το 13ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Δεληζήση με κόκκινη κάρτα.

    Το ματς «στράβωσε» από πολύ νωρίς για τον Απόλλωνα, καθώς στο 13' ο αρχηγός της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Δεληζήσης, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σπάθα, για χτύπημα εκτός φάσης στον Κεϊτά (ορθή η απόφαση του Πειραιώτη ρέφερι).

    Η αριθμητική υπεροχή της Καλλονής δεν φάνηκε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Εάν εξαιρέσει κανείς ένα δίλεπτο πίεσης που άσκησε η ομάδα της Μυτιλήνης λίγο πριν το ημίωρο (26΄-28΄) και την φάση του 39΄ με το Μανούσο, οι παίκτες του Απόλλωνα, αν και λιγότεροι, ήταν αυτοί που ήλεγξαν το παιχνίδι και έφτασαν πρώτοι πολύ κοντά στο γκολ, στο 31ο λεπτό. Ο Τσοκάνης, όμως, νικήθηκε από τον Χογκ μετά το σουτ που επιχείρησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

    Οκτώ λεπτά μετά ήρθε η κλασική ευκαιρία για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη. Ο Μανούσος βρέθηκε απέναντι από το Τζόρβα κι έπιασε το αριστερό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται κι απόκρουσε ενστικτωδώς.

    Με τον Απόλλωνα να «αγγίζει» το γκολ ξεκίνησε το β΄ μέρος. Το σουτ του Φαρινόλα, όμως, στο 47΄ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χογκ, ο οποίος ένα λεπτό μετά πρόλαβε να διώξει πριν πλασάρει ο Φαρινόλα. Από το 60΄ και μετά η Καλλονή άρχισε να πιέζει τους «κυανόλευκους», που οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και περιορίστηκαν σε αντεπιθέσεις. 

    Η ομάδα της Μυτιλήνης απείλησε στο 76΄ με το σουτ του Μανούσου που έδιωξε ο Τζόρβας, ενώ στο 78΄ ο Νιαμπούγιου έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

    Η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει στο 80΄ με την κεφαλιά του Πετρόπουλου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

    Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)

    Κίτρινες: Λεοζίνιο, Αναστασιάδης - Αργυρόπουλος, Μίνγκας, Φαρινόλα

    Κόκκινες: 13΄ Δεληζήσης

    ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος (83΄ Καλτσάς), Μαρσέλο (71΄ Γιορέντε), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (67΄ Καζάκης).

    ΑΠΟΛΛΩΝ (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Μίνγκας (90΄+2 Καμαρά), Φαρινόλα (72΄ Πετρόπουλος), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο (79΄ Τσιλιγκίρης), Παπαζαχαρίας. 

    Ατρόμητος - ΠΑΣ 1-0

    Ο «Παπ» τήρησε το «νόμο» του Περιστερίου, χωρίς βαθμό ο ΠΑΣ μέσα στο 2014
    Aθήνα
    Πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) επιβλήθηκε ο Ατρόμητος του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του Παπαδόπουλου στο 33΄ χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, που διατηρούνται στην 3η θέση της βαθμολογίας, άσχετα με το αποτέλεσμα στο παιχνίδι, Παναθηναϊκός - Πλατανιάς.

    Μετά από το... αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου επέβαλε πλήρως το ρυθμό του. Πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, είτε παίζοντας από τα άκρα (κυρίως με το Γιαννούλη από αριστερά), είτε από τον άξονα με τους Ιγκλέσιας και Ούμπιντες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι και δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς.

    Η 8η ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια για τον ΠΑΣ προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για τη συνέχεια. Η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται άμεσα προπονητή και μεταγραφές, προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες όσον αφορά το μέλλον της στην κατηγορία. Προσπάθησε κάπως στην αρχή να αιφνιδιάσει την άμυνα του Ατρόμητου, αλλά μετά το γκολ που δέχτηκε δεν κατάφερε να αντιδράσει.

    Ο Παπαδόπουλος στο 22΄ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, ωστόσο, στο 33΄ από το τακουνάκι του Καραμάνου κι αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με πλασέ (και τη βοήθεια του Κολοβέτσιου) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

    Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι βλέποντας ότι δεν πιέζονταν ιδιαίτερα «κατέβασαν ταχύτητα» και έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη. Από την πλευρά τους οι Γιαννιώτες, πέρα από το σουτ του Ίλιτς (άουτ) λίγο μετά τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Τσενάμο.

    Διαιτητής: Γ.Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

    Κίτρινες: Ναπολεόνι, Δημούτσος - Κοροβέσης

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος (63΄ Μπρίτο), Ούμπιντες, Δημούτσος (89΄ Φυτανίδης), Ναπολεόνι (76΄ Πίτου Γκαρσία), Παπαδόπουλος.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Βελλίδης, Μπέριος (79΄ Γιάκος), Ντάσιος (54΄ Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Αυγενικού (70΄ Κρητικός), Ίλιτς, Στρούνα, Ακόστα.


    * Στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου βρέθηκε ο Γιάννης Πετράκης, που είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα.

    Από sports.in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ