Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Charlie Noonan ήταν λαογράφος και ερασιτέχνης ερευνητής παράξενων φαινομένων. Ήταν ένας κυνηγός του μυστηρίου και του αγνώστου. Συνδύαζε τις λαογραφικές μελέτες του με την προσωπική του έρευνα για το μεταφυσικό.
Στις αρχές του 20 αιώνα όπου και έζησε ταξίδεψε σε πολλά σημεία των ΗΠΑ αλλά κυριότερα στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές τους, καταγράφοντας μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Σύμφωνα με τη γυναίκα του Ellie της είπε κάποτε πως ένας αγρότης από την Οκλαχόμα τουCLOSE UP διηγήθηκε μια ιστορία που του φάνηκε πολύ παράξενη. Του είπε πως στη περιοχή του υπήρχε μια γριά αγρότισσα φαινομενικά που ζούσε απομονωμένη και μόνη της αποφεύγοντας συστηματικά τις επαφές με τον κόσμο.
Οι περισσότεροι αρνούνταν να μιλήσουν γι αυτήν και μόνο αυτός του είπε πως η γριά ήταν τρομακτική και πως πίστευε πως δεν ήταν καθόλου γριά. Για την ακρίβεια πίστευε ο ίδιος ο αγρότης πάντα πως δεν ήταν καν άνθρωπος και πως έκρυβε την αληθινή φύση της κάτω από μια μεγάλη μαντίλα. Ποτέ δεν πλησίαζε σε κανέναν αρκετά κοντά και πάντα συνοδεύονταν από ένα μεγάλο σκύλο δίπλα της. Η διήγηση αυτή ήταν φυσικό να εξάψει το ενδιαφέρον του Noonan που αποφάσισε να ταξιδέψει και να προσπαθήσει να βρει τη παράξενη αγρότισσα. Αυτό ήταν και το τελευταίο του ταξίδι. Κανείς δεν τον ξαναείδε ή δεν άκουσε τίποτα γι αυτόν.
Αργότερα καθώς η γυναίκα του προσπαθούσε να βρει τι απέγινε ο άνδρας της, κάποια στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με έναν ενεχυροδανειστή από τη Τούλσα. Ο ενεχυροδανειστής επικοινώνησε μαζί της όταν έπεσε στα χέρια του μια φωτογραφική μηχανή την οποία του πούλησε ένας πλανόδιος πωλητής. Την είχε καιρό στο μαγαζί του και θυμήθηκε το όνομα του Noonan αφού είχε διαβάσει στις εφημερίδες για την εξαφάνιση του, όταν πρόσεξε πως η μηχανή είχε χαραγμένο αυτό το όνομα επάνω. Η Ellie Noonan πήρε τη μηχανή και βρήκε μέσα της ένα φιλμ. Γεμάτη ελπίδες για κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να φωτίσει την εξαφάνιση του άνδρα της εμφάνισε το φιλμ. Στο φιλμ υπήρχε μόνο μια φωτογραφία, τίποτε άλλο. Δυστυχώς ούτε η τοποθεσία της έρευνας, ούτε το όνομα του αγρότη που του διηγήθηκε την ιστορία αλλά ούτε και κάτι άλλο σχετικά με την υπόθεση στάθηκε δυνατό να βρεθούν σε κάποιες από τις πολλές σημειώσεις του λαογράφου. 

Η υπόθεση παραμένει άλυτη ακόμη σύμφωνα με την αστυνομία που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ατύχημα που μάλλον συνέβη χωρίς να σταθεί δυνατό να βρεθεί το πτώμα.


channelplus
kalyterotera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.