Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συγκρίσεις Κατοχικής κυβερνήσεως με την σημερινή

Aπό τις συγκρίσεις Κατοχικής κυβερνήσεως Τσολακογλου και της σημερινής προκύπτουν εξαιρετικά συμπεράσματα.


Γκέρινγκ (1942): Καρφί δεν μου καίγεται όταν μου λέτε ότι οι άνθρωποι της ζώνης ευθύνης σας πεθαίνουν από την πείνα. Αφήστε τους να πεθάνουν εφόσον έτσι δεν λιμοκτονεί κανένας Γερμανός.
Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Κύριοι Βουλευτές,

Κάθε κατοχή έχει και την κυβέρνηση της.

Αξίζει λοιπόν να συγκρίνουμε την Χιτλερική κατοχή της Ελλάδας με τη σημερινή κατοχή που προέκυψε με την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας με το άρθρο 14. 5. της πρώτης Δανειακής σύμβασης.

Πρώτη παρατήρηση.

Η Χιτλερική κατοχή προέκυψε μετά από στρατιωτική ήττα της Ελλάδας που υπέστη επίθεση από τρεις χώρες. Την Ιταλία, τη Γερμανία και την Βουλγαρία.
Αντίθετα η παρούσα κατοχή προέκυψε από προδοτική απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας από τον ΓΑΠ, τα έργα του οποίου συνέχισε απείρως πλέον επάξια ο κ. Σαμαράς.

Η σύγκριση της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου με την παρούσα του κ. Σαμαρά δίνει τα εξής αποτελέσματα.

Για σύγκριση πρώτα υπουργών ας συγκρίνουμε το νυν κατοχικό υπουργό της τρόικας κ. Στουρνάρα με τον τότε κατοχικό υπουργό οικονομίας Σωτήριο Γκοτζαμάνη.

Παρατηρώ ότι ο κ. Στουρνάρας είναι πλήρως γνωστός.
Για τον κατοχικό υπουργό της Χιτλερικής κατοχής Σωτήριο Γκοτζαμάνη δείτε συνημμένα ή στην ιστοσελίδα: Σωτ. Γκοτζαμάνη: Κατοχικόν Δάνειον και Δαπάναι Κατοχής , το βιβλίο του «Κατοχικό Δάνειο κασι Δαπάναι Κατοχής» και συγκρίνατε το ποιον των δύο.
Σαφώς Έλληνας είναι ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Που παρ’ όλον ότι κατοχικός υπουργός δείχνει την προσπάθεια που κατέβαλλε υπέρ των Ελλήνων και όχι των κατακτητών.
Αντίθετα δηλαδή με τον νυν κατοχικό κ. Στουρνάρα.

Δείτε επίσης κατωτέρω στοιχεία για την κατοχική κυβέρνηση Τσοκάλοκογλου (Μεγάλος Λιμός στην Ελλάδα – Βικιπαίδεια ) και τη σύγκριση με τη σημερινή κατοχή:

Διαβάστε την συνέχεια στο xronontoulapo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.