• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

    ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ... ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ Η ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΜΕ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ"...

    Αρκεί μόνο μία σπίθα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία, προειδοποιεί η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν σε μερικούς μήνες.

    «Τώρα που ο κίνδυνος δεν προέρχεται πλέον από τον κομμουνισμό, η απειλή είναι η παγκοσμιότητα», δηλώνει η Μαρίν Λε Πεν
    «Τώρα που ο κίνδυνος δεν προέρχεται πλέον από τον κομμουνισμό, η απειλή είναι η παγκοσμιότητα», δηλώνει η Μαρίν Λε Πεν
    Εκμεταλλευόμενη τα οικονομικά προβλήματα και τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη φορολογική πολιτική του Φρανσουά Ολάντ, η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου (FN) έχει ενισχύσει την αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή ρητορική της.
    «Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία θα περάσει διά πυρός και σιδήρου. Νομίζω ότι είμαστε σε μια εποχή επανάστασης. Οι Γάλλοι έχουν την εντύπωση ότι ο Ολάντ δεν έχει ιδέα πού τους κατευθύνει. Αν εξεγερθεί η Βρετάνη, προσέξτε, μπορεί να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά», δήλωσε η Λεπέν στους Times του Λονδίνου αναφερόμενη στις βίαιες διαδηλώσεις για τον «οικολογικό φόρο».
    Οσο για τον Γάλλο πρόεδρο, τον πιο αντιδημοφιλή στην Ιστορία της χώρας, η 45χρονη τον χαρακτηρίζει «αρχηγό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που παίρνει εντολές από τις Βρυξέλλες».
    Η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ολλανδό Γκέερτ Βίλντερς χτίζοντας ένα κοινό αντιευρωπαϊκό μέτωπο εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, υποστηρίζει ότι η χώρα της και η υπόλοιπη Ευρώπη οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία εξαιτίας του ελεύθερου εμπορίου, του ευρώ, των ανοιχτών συνόρων και των μεταναστών. «Τώρα που ο κίνδυνος δεν προέρχεται πλέον από τον κομμουνισμό, η απειλή είναι η «παγκοσμιότητα». Αυτό σημαίνει η θεωρία της παντοδύναμης αγοράς, η οποία αυτορυθμίζεται.
    Πρόκειται για ένα είδος απολυταρχισμού (...) και η μετανάστευση είναι το παιδί αυτής της παγκοσμιότητας», υπογράμμισε η ακροδεξιά πολιτικός, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τον ρατσισμό (η ίδια υποστηρίζει ότι το κόμμα της δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, αλλά «πατριωτικό», για να συσπειρώσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους).
    Επιθυμία της είναι να δει τη Γαλλία εκτός της ζώνης του ευρώ και εκτός της ζώνης Σένγκεν.
    Επαναδιαπραγμάτευση
    Η ίδια εξήγησε στους Times ότι η πολιτική της για την Ευρώπη είναι παρόμοια με εκείνη του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των κρατών-μελών και να τους θέσει σε δημοψήφισμα «ακριβώς όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον», ο οποίος έδρασε κάτω από την πίεση του βρετανικού εθνικιστικού UKIP.
    Μετά τον θρίαμβο του υποψηφίου του στις εκλογές στο γαλλικό καντόνι Μπρινιόλ και εν μέσω της εκρηκτικής ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη (το 43% των Ευρωπαίων δηλώνουν ευρωσκεπτικιστές, σύμφωνα με τους Financial Times), το FN προβλέπεται να λάβει ποσοστό 24% στις ευρωεκλογές και να αναδειχθεί για πρώτη φορά πρώτο κόμμα στη Γαλλία. Φαβορί για τη νίκη στις ευρωεκλογές είναι και το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία (20%) αλλά και το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς (21%).

    ethnos.gr
    stoxos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ