Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινή μας διατροφής.
Πέρα όμως από τις γνωστές συστάσεις για πρόσληψη βιταμίνης C, για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια αρωματικά, βότανα και μπαχαρικά, που δρουν ενισχυτικά όσον αφορά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια.
Επίσης, ποικίλα συστατικά της, όπως η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ, μπορούν να δρουν ως αντιοξειδωτικά αναστέλλοντας τη διαδικασία οξείδωσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα γραμμάριο ρίγανης εκδηλώνει 42 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από αντίστοιχη ποσότητα μήλων, 12 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα πορτοκαλιών και 4 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα σμέουρων. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι βάζοντας αρωματικά όπως η ρίγανη στο φαγητό μας μπορούμε να περιορίσουμε και το αλάτι, τότε τα οφέλη είναι πραγματικά σημαντικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.