Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αιματηρή έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία. Η ρωσική αστυνομία υποψιάζεται ότι μία γυναίκα καμικάζι κρύβεται πίσω από την φονική επίθεση και ερευνούν το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής επίθεσης».
Σύμφωνα με με την Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της επιτροπής ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί ο τύπος του εκρηκτικού μηχανισμού.
Στο χώρο της επίθεσης βρέθηκαν στοιχεία ταυτότητας μίας γυναίκας που φέρεται να είναι σύζυγος ισλαμιστή μαχητή, όπως μετέδωσε το Ίντερφαξ, επικαλούμενο πηγή του περιφερειακού γραφείου της Επιτροπής Έρευνας.  Αξιωματούχος της επιτροπής αυτής δήλωσε ότι "αυτή είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και είναι η σύζυγος ενός επικεφαλής των ανταρτών".
Στη συνέχεια οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για "τρομοκρατική επίθεση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας.
 
"Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος). Ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατική επίθεση, ανθρωποκτονία και λαθραία διακίνηση όπλων και εκρηκτικών", διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν σε ανακοίνωσή του.
 
Περίπου 40 άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο. 
 
Κανένα λεωφορείο δεν κυκλοφορούσε σήμερα το απόγευμα στο Βόλγκογκραντ, το οποίο βρίσκεται νότια της Μόσχας, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος των μέσων μαζικής μεταφοράς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.
 
"Λάβαμε σχετική οδηγία από το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων", εξήγησε ο ίδιος.
 
Στο μεταξύ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο που φέρεται να απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης
 
 

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.