Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ουρουγουάη κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα που θα νομιμοποιήσει την Βιομηχανία της μαριχουάνας

Η Ουρουγουάη έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη διέλευση ενός άνευ προηγουμένου σχεδίου να γίνει η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει μια νόμιμη αγορά μαριχουάνας.

Την Τετάρτη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όλα τα 50 μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού Ευρύ Μέτωπο από την Κάτω Βουλή του Κογκρέσου της Ουρουγουάης  ενέκριναν την πρόταση σε μια ψηφοφορία κοινής γραμμής του κόμματος, κρατώντας μια ισχνή πλειοψηφία από του 96 βουλευτές που ήταν παρόντες μετά από περισσότερες από 13 ώρες έντονης συζήτησης.
Το μέτρο πηγαίνει τώρα στη Γερουσία, όπου αναμένεται να περάσει  και να κάνει την Ουρουγουάη, την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χορηγήσει άδεια και θα επιβάλλει κανόνες για την παραγωγή, τη διανομή και την πώληση της μαριχουάνας για ενήλικες καταναλωτές.
Οι νομοθέτες του κυβερνώντος συνασπισμού, δήλωσαν θέτοντας την κυβέρνηση στο κέντρο της νομικής βιομηχανίας μαριχουάνας ότι είναι κάτι που αξίζει την προσπάθεια, γιατί ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των ναρκωτικών ήταν μια δαπανηρή και αιματηρή αποτυχία, και η μετατόπιση των παράνομων εμπόρων του pot με άδεια πώλησης  θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα και ζωές.
Επίσης, ελπίζω να εξαλείψει μια νομική αντίφαση στην Ουρουγουάη, όπου ήταν νόμιμη η χρήση του pot, αλλά ενάντια στο νόμο για να το πουλήσει, να το αγοράσει, να το παράγει ή να κατέχει ακόμη ένα εργοστάσιο μαριχουάνας.
Η "Ουρουγουάη εμφανίζεται έτοιμη, τις επόμενες εβδομάδες, για να γίνει το πρώτο έθνος στη σύγχρονη εποχή για τη δημιουργία ενός νομικού, ρυθμιστικού πλαισίου για τη μαριχουάνα," είπε ο John Walsh, ειδικός σε θέματα πολιτικής για τα ναρκωτικά στο Γραφείο της Ουάσιγκτον για τη Λατινική Αμερική. "Με τον τρόπο αυτό, η Ουρουγουάη θα είναι γενναία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ελκυστικής εναλλακτικής λύσης έναντι στο παράδειγμα της απαγόρευσης."


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ / ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.