Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο μετεωρίτης έφερε τους πολίτες πιο κοντά

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον μετεωρίτη που έπεσε στην περιφέρεια Τσελιάμπινσκ τον φετινό Φεβρουάριο, θα γίνουν με τη συμπλήρωση ενός χρόνου. Δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Μνημείο που δεν θα είναι αφιερωμένος, όπως είναι φυσικό, στον μετεωρίτη, αλλά στην συσπείρωση και την αλληλοβοήθεια που επέδειξαν οι πολίτες, θα στηθεί στο Τσελιάμπινσκ.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Περιφέρειας, στο μνημείο το πιθανότερο θα απεικονίζονται άνθρωποι. Ειδικά εκείνοι που βοήθησαν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το συμβάν, όπως τα συνεργεία διάσωσης, και οι εθελοντές. Τοπικός παράγων ανέφερε ότι στον διαγωνισμό για το σχέδιο θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ενώ ενδεχομένως, οι αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης θα μπορούσαν να παραστήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το γεγονός, από ότι οι επαγγελματίες καλλιτέχνες. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ειδικούς στο χώρο της τέχνης.
Η δαπάνη για το μνημείο εν μέρει σχεδιάζεται να καλυφθεί από τον περιφερειακό προϋπολογισμό, αλλά και από ιδιώτες. Δεν αποκλείεται στην κατασκευή του μνημείου να χρησιμοποιηθούν κομμάτια του μετεωρίτη, ενώ οι κριτές θα έχουν επιλέξει το σχέδιο του μνημείου ως το φθινόπωρο.
Ο μετεωρίτης έπεσε στην περιφέρεια Τσελιάμπινσκ στις 15 Φεβρουαρίου 2013, ενώ η βροχή από τα θραύσματά του συμπεριέλαβε, εκτός από το Τσελιάμπινσκ, τις περιφέρειες Σβερντλόβσκ, Τιουμέν και Κουργκάν. Το αστρικό φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 1200 άτομα. Αμέσως μετά την πτώση του μετεωρίτη, οι επιστήμονες του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Ουραλίων οργάνωσαν αποστολή για την αναζήτηση των θραυσμάτων του.

rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.