• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

    Οι Ισραηλινοί "ανακάλυψαν" ποιος έριξε τα χημικά

    Δημοσιεύθηκε στο ισραηλινό site, debka το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει την άποψη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ένα άρθρο στο οποίο κατανομάζεται η ταυτότητα της μονάδας του συριακού Στρατού που υποτίθεται ότι εκτόξευσε τα χημικά βλήματα κατά αμάχων στη Συρία, οι βάσεις όπου φυλάσσονται τα εν λόγω όπλα καθώς και τρείς τρόποι στρατιωτικής ενεργείας κατά της Συρίας σε πρώτο χρόνο.

    Το site σαφώς και δεν θεωρείται αυτό που λέμε "έγκυρο" ακριβώς λόγω της στενής προσέγγισης που έχει με τις ισραηλινές υπηρεσίες.
    Εμείς απλά το παραθέτουμε. Να σημειώσουμε ότι δεν δίνει απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα "Ποιο συμφέρον είχε ο Ασαντ να ρίξει χημικά μέσα στην ίδια του την πρωτεύουσα και να σκοτώσει αμάχους της ίδιες του της χώρας ενώ θριαμβεύει σε όλα τα πεδία της σύγκρουσης με τους ισλαμιστές;"
    "Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση νευροπαραλυτικών αερίων από τον συριακό στρατό"
    Κατανομάζεται ως υπεύθυνη στρατιωτική μονάδα η οποία ενήργησε το χτύπημα νε Χ.Ο, η 155η Ταξιαρχία της 4ης μεραρχίας του συριακού στρατού, με επικεφαλής τον μικρότερο αδελφό του Προέδρου Bashar Asad του Maher Assad.
    "Οι βολές πραγματοποιήθηκαν από το όρος Kalmun όπου εδρεύει στρατιωτική βάση του συριακού στρατού, νότια της Δαμασκού,η οποία είναι η μία από τις τρείς πλέον βάσεις όπου βρίσκονται αποθηκευμένα τα χημικά όπλα της Συρίας στο σύνολό τους..
    Οί άλλες δύο βάσεις βρίσκονται η μία στο Dummar, ένα προάστιο 5 χιλιόμετρα έξω από τη Δαμασκό, και η άλλη στην αεροπορική βάση Al-Safira, δυτικά του Χαλεπίου
    Τονίζεται ότι τίποτε δεν κινείται από τις τρείς προαναφερθείσες βάσεις χωρίς την έγκριση-διαταγή του Άσσαντ ή του αδελφού του".
    Τα παραπάνω στοιχεία είναι γνωστά και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση των Χ.Ο υπάρχουν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας και συνεχίζει ως εξής
    Να τι θα πρέπει να εξετάσουν να πράξουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε πρώτο χρόνο από στρατιωτικής άποψης κατά της Συρίας
    1. Χειρουργικό κτύπημα και ολοκληρωτική καταστροφή της 155ης Ταξιαρχίας της 4ης Μεραρχίας του Συριακού στρατού, η οποία πραγματοποίησε τη σφαγή των αμάχων με Χ.Ο την περασμένη Τετάρτη ανατολικά της Δαμασκού.
    2. Καταστροφή των τριών προαναφερθεισών βάσεων του συριακού στρατού όπου φυλάσσεται το σύνολο των Χ..Ο του
    3. : Συντονισμένες επιθέσεις στους στόχους που προαναφέρονται στα εδάφια 1 και 2"
    Καταλήγει δε ότι οποιαδήποτε ενέργεια από τις παραπάνω υιοθετηθεί θα πρέπει να είναι τέλεια χρονικά συντονισμένη ούτως ώστε να καταστραφούν ταυτόχρονα άλα τα Χ.Ο που έχει ο Άσσαντ .
    Επισημαίνεται ο κίνδυνος παρενεργειών που θα προκύψουν από τυχόν εξάπλωση του χημικού νέφους που θα προκληθεί από την καταστροφή των Χ.Ο στη Συρία,στον πληθυσμό γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία,το Ισραήλ και η Ιορδανία και τελειώνει επικαλούμενο την αναγκαιότητα να επέμβουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία καταστρέφοντας τα Χ.Ο του Άσσαντ λόγω του κινδύνου να χρησιμοποιηθούν αυτά κατά του Ισραήλ, του Λιβάνου και λοιπών ομόρων χωρών με τη Συρία. (defencenet)

    prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ