• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

    Πώς θα έρθει ο θάνατος του Ήλιου.

    Τα οχτώ στάδια από τα οποία θα περάσει ο Ήλιος πριν σβήσει και πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό...
    Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος
    Το τέλος δεν θα έρθει απότομα με μια έκρηξη αλλά σταδιακά μετά από μια διαδικασία κατά την οποία θα αλλάζει μέχρι να διαλυθεί.




    1.Σε περίπου 1.1 δυσεκατομμύριο χρόνια ο Ήλιος θα αρχίσει να αλλάζει.Επειδή το υδρογόνο στο εσωτερικό του θα έχει καταναλωθεί η καύση του θα γίνεται μόνο στην επιφάνεια εξαιτίας του γεγονότος ο Ήλιος θα λάμπει πιο έντονα. (www.anexigita.com) Η ακτινοβολία θα έχει δραματικές επιδράσεις στον πλανήτη μας.


    Η μέση θερμοκρασία θα ανέλθει στους 75 βαθμούς Κελσίου ,οι ωκεανοί θα εξατμιστούν και ο πλανήτης θα μετατραπεί σε μια νεκρή έρημο.


    2.Το υδρογόνο κατά την καύση του στον Ήλιο μετρέπεται σε υδρογόνο.Όταν θα έχει καταναλωθεί όλο το υδρογόνο,θα έχει μείνει μόνο ήλιο.(www.anexigita.com) Το ήλιο είναι πιο ασταθές και θα αρχίσει να διαλύεται.Ο πυρήνας του Ήλιου θα γίνει πιο πυκνός και ζεστός ενώ η μάζα του θα αυξηθεί μιάμισυ φορά.Θα είναι δύο φορές πιο λαμπρός από ότι είναι τώρα.


    Για τα επόμενα 700 εκατομμύρια χρόνια θα συνεχίζει να μεγαλώνει και μετά αρχίσε να παγώνει.Εκείνη την εποχή η Γης μας θα μοιάζει με μια πορτοκαλί μπάλα στο διάστημα,από την πολύ έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που θα επικρατεί.


    3.Σε ηλικία περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ετών θα χάσει το ένα τέταρτο της μάζας του και τότε θα αλλάξουν οι τροχιές των πλανητών.Η Αφροδίτη θα βρεθεί στην τροχιά που είναι τώρα η Γη,ενώ αυτή θα μετακινηθεί πιο μακρυά.



    4.Τελικά ο Ήλιος θα μετατραπεί σε έναν κόκκινο γίγαντα αφού θα έχει αυξήσει τον όγκο του 166 φορές.Σε εκείνο το σημείο η κορώνα του θα ακουμπά σχεδόν τη Γη ενώ τον Ερμής και την Αφροδίτη θα τους έχει καταπεί ο Ήλιος.(www.anexigita.com)Πάνω στη Γη θα αρχίσουν να λιώνουν και να ρέουν τα βουνά και θα ρέουν θάλασσες λάβας.Ο Ήλιος θα κρύβει το μισό ουρανό.


    5.Παρόλο που οι εσωτερικοί πλανήτες θα καταστραφούν,στους εξωτερικούς θα δημιουργηθούν ευνοϊκές  συνθήκες ακόμη και για την ύπαρξη ζωής εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας.Π.χ. θα λιώσουν οι πάγοι της Ευρώπης,δορυφόρου του Δία,το ίδιο και οι πάγοι του Πλούτωνα.



    6.Όταν ο Ήλιος φτάσει στο μέγιστο μέγεθός του η θερμοκρασία στον πυρήνα του θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου και αυτό θα προκαλέσει τη διάλυση των ατόμων ηλίου.Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εκπομπή τεράστιας ενέργειας.


    Από εκεί και πέρα θα αρχίσει να μειώνεται σε μέγεθος για τα επόμενα 110 εκατομμύρια χρόνια.Μετά από ως συνέπεια πυρηνικών αντιδράσεων θα εμφανιστούν νέα στοιχεία όπως οξυγόνο και υδρογονάνθρακες.(www.anexigita.com)Όταν μαζευτεί αρκετή ποσότητα από αυτά στον πυρήνα,ο Ήλιος θα αυξηθεί πάλι κατά δύο φορές.Τελικά θα καταναλωθούν και αυτά και θα μείνει ένας σχεδόν καθαρός πυρήνας από ήλιο.Η ενέργεια που θα έχει συγκεντρωθεί θα σηματοδοτήσει την αρχή του θανάτου του Ήλιου.

    7.Ακολούθως ,σε κάποιο σημείο ο Ήλιος θα εκραγεί και τεράστιος όγκος υλικών θα εκτοξευτούν στο διάστημα σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι γύρω από ένα λευκό νάνο.Σε αυτή τη φάση οι εσωτερικοί πλανήτες θα αποτελούν ανάμνηση.


    8.Το ήλιο που θα έχει απομείνει στον πυρήνα μαζί με το λίγο οξυγόνο  και υδρογονάνθρακες στην επιφάνειά του θα κάνει το Ήλιο ασταθή ο οποίος θα αρχίσει να αναβοσβήνει.(www.anexigita.com) Κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό ,στο διάστημα θα εκτοξεύονται όλο και περισσότερα  υλικά μέχρι που να μείνει μόνο ο πυρήνας του.

    Ο πυρήνας σε αυτή τη φάση θα είναι πολύ ζεστός,αλλά σταδιακά θα αρχίσει να κρυώνει μέχρι που να παγώσει εντελώς.

    anexigita
    http://axioperierga.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ