Δροσιστικό παγωτό, εύκολα και γρήγορα, σπιτικό και πιο αφράτο!
Υλικά
150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ γάλα φρέσκο
350γρ ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Μπόλικη κανέλα (αλήθεια, την έριξα με το μάτι, μέχρι να δείτε να σκουραίνει κάπως το μίγμα σας και φυσικά ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1 φακελάκι βανιλέτα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μαλακά.
Προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό όλα τα υλικά με το μίξερ μας και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή.
Που σημαίνει ότι κάθε μισή ώρα, πρέπει να το βγάζουμε και να το χτυπάμε με το μίξερ, ώστε να σπάσει ο πάγος και να γίνει μαλακό και αφράτο.
Θα επαναλάβουμε το χτύπημα 4-5 φορές.
Φροντίστε να το φτιάξετε σε σκεύος που να μην είναι πολύ βαθύ, αλλά να μπορεί να χτυπηθεί εκεί μέσα με το μίξερ.
150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ γάλα φρέσκο
350γρ ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Μπόλικη κανέλα (αλήθεια, την έριξα με το μάτι, μέχρι να δείτε να σκουραίνει κάπως το μίγμα σας και φυσικά ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1 φακελάκι βανιλέτα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μαλακά.
Προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό όλα τα υλικά με το μίξερ μας και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή.
Που σημαίνει ότι κάθε μισή ώρα, πρέπει να το βγάζουμε και να το χτυπάμε με το μίξερ, ώστε να σπάσει ο πάγος και να γίνει μαλακό και αφράτο.
Θα επαναλάβουμε το χτύπημα 4-5 φορές.
Φροντίστε να το φτιάξετε σε σκεύος που να μην είναι πολύ βαθύ, αλλά να μπορεί να χτυπηθεί εκεί μέσα με το μίξερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.