• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

    Τα Μαμούθ επιστρέφουν: Βρέθηκε υγρό διατηρημένο αίμα που μπορεί να επιτρέψει την κλωνοποίηση (Βίντεο)

    Ερευνητές από το βορειοανατολικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Γιακούτσκ βρήκαν καλά διατηρημένο θηλυκο μαμούθ 10.000 ετών θαμμένο στον πάγο στα νησιά Lyakhovsky ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Ρωσίας.

    Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν έσπρωξαν το πλάσμα με ένα ραβδί ένα σκούρο υγρό άρχισε να αναβλύζει από μέσα προς τα έξω.
    Ο Semyon Grigoriev, επικεφαλής της αποστολής σε δήλωσή του σε μια ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αναφέρει
    "Τα θραύσματα των μυικών ιστών, τα οποία έχουμε βρει έξω από το σώμα, έχουν το φυσικό κόκκινο χρώμα του νωπού κρέατος. Ο λόγος για μια τέτοια συντήρηση είναι ότι το κάτω μέρος του σώματος του βρισκόταν μέσα σε καθαρό πάγο" και συνεχίζει «Το αίμα είναι πολύ σκούρο, εντοπίστηκε σε κοιλότητες πάγου κάτω από την κοιλιά και όταν έσπασαν τις κοιλότητες με το δαβδί, το αίμα ήρθε τρέχοντας έξω», είπε. "Είναι ενδιαφέρον, ότι η θερμοκρασία κατά τη στιγμή της ανασκαφής ήταν -7 με -10 º C. Μπορεί να υποτεθεί ότι το αίμα των μαμούθ είχαν κάποια κρυοπροστατευτική ιδιότητα. "
    Κρυοπροστατευτική είναι μια ουσία που βρίσκουμε στα σύγχρονα ψάρια και αμφίβια που ζουν στην Αρκτική και την Ανταρκτική,και που ελαχιστοποιεί τη ζημιά στους ιστούς των πλασμάτων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
    Στην εφημερίδα The Siberian Times ο Grigoriev αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε αίμα από μαμούθ και το ονόμασε «το καλύτερα διατηρημένο μαμούθ στην ιστορία της παλαιοντολογίας."
    "Υποθέτουμε ότι τα μαμούθ έπεσε στο νερό ή τέλμα η σε ένα βάλτο, δεν θα μπορούσε να απελευθερωθεί και πέθανε. Λόγω αυτού του γεγονότος το κάτω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της κάτω γνάθου, της γλώσσας και των ιστών, διατηρήθηκε πολύ καλά».
    Ο Grigoriev χαρακτήρισε το υγρό αίμα "ανεκτίμητο υλικό» για το κοινό έργο του πανεπιστημίου της Νότιας Κορέας με τους επιστήμονες που ελπίζουν να κλωνοποιήσουν ένα μαλλιαρό μαμούθ, που έχει εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.





    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ / http://edition.cnn.com

    1 σχόλιο:

    1. Νομίζουν τα άχρηστα πιόνια. Βρε γιατί δεν βρήκατε το φάρμακο για τον καρκίνο??? Η μήπως το βρήκατε αλλά σας απαγορεύουν να το πήτε?? Οι δυνόσαυροι μας μάραναν. Λες και δεν έχουμε δεινόσαυρους της πολιτικής και της νέας τάξης

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ