Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ


Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκέλα Μέρκελ θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Βερολίνο και συμμετείχε στο συνέδριο της Die Welt.
Χθες ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο βασικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπικής Κεντρικής Τράπεζας στο δείπνο του συνεδρίου. Προσερχόμενος δήλωσε ότι “ είναι μια συζήτηση για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης και θα είναι μια ανάλυση για την οικονομία της Ελλάδος και την εμπιστοσύνη που πλέον έχουν οι ξένοι σε αυτήν και την προοπτική της». Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός παρουσίασε την πρόοδο που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία και διαβεβαίωσε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν την βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ευρωπαική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους όχι μόνο στην χώρα μας αλλά γενικότερα στην Ευρώπη και ότι σε αντίθετη περίπτωση η ύφεση θα βαθύνει και θα επεκταθεί. Επισήμανε δε ότι η πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και θα πρέπει να ενισχυθεί το αναπτυξιακό στοιχείο για τον επιπλέον λόγο να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Φυσικά ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μετά την σταθεροποίησή της προσφέρει ευκαιρίες για επενδυτικά κεφάλαια.
Με την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ που είναι η τρίτη μέσα σε ένα εξάμηνο ο πρωθυπουργός θέλει να επιβεβαιώσει το καλό επίπεδο των ελληνογερμανικών σχέσεων να επισημάνει την εξωτερική αξιοπιστία της χώρας στοιχεία που επίσης θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων γερμανών και διεθνών επενδυτών.
Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της ΓΕρμανίας κ. Χανς Ντίντριχ Γκένσερ με τον οποίο διατηρεί από παλιά καλή προσωπική σχέση.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.