• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

    Παπανδρέου και Λοβέρδος καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


    Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που έφερε τα πάνω - κάτω στη Βουλή.

    Με 163 "ναι" ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΑΕι. "Όχι" επί της αρχής ψήφισαν 101 βουλευτές μεταξύ τωνοποίων και 6 από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο ο Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Α. Λοβέρδος , ο Χ. Αηδόνης, Γ. Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ. 

    Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγές σε κάποιες από τις διατάξεις που αποτελούσαν «κόκκινο πανί» για τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Νωρίτερα, επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Δε νομιμοποιείστε, δεν έχετε την δεδηλωμένη να φέρνετε ένα νομοσχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση", είπε ο κ.Λοβέρδος.

    Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Με το νομοσχέδιο «ρυθμίσεις θεμάτων ΑΕΙ και άλλες διατάξεις», τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 4009/2011 -γνωστός ως «νόμος Διαμαντοπούλου»- για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    Συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ