Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις Ιερώνυμου. Επιτέλους, και οι άλαλοι μίλησαν!

Επιτέλους θυμηθήκαμε πως είναι να έχει φωνή η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στέλνοντας ένα μήνυμα υπερηφάνειας του λαού μας είπε: “«είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε. Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε. Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».
Ενώ όταν πληροφορήθηκε ότι η Μαρία Ρεπούση τάσσεται υπέρ της διακοπής του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών, από την Φλώρινα όπου βρισκόταν ξέσπασε: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο, για αυτόν τον χώρο. Ποιο είναι το δικαίωμά σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;».
Είναι η κυρία των 1629 σταυρών, ήτοι το 0,0001629% του ελληνικού λαού που προκαλεί από χρόνια δίχως να μπαίνει στη θέση της. Αυτή η κυρία είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.