• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

    Αυτή η ρεπόρτερ δεν φοβόταν


    Του Γιώργου Παγάνη
       Ένα λινό λευκό φόρεμα, η επιβλητική μαύρη καλύπτρα και τα επίπεδα αθλητικά παπούτσια ήταν το σήμα κατατεθέν της Marie Colvin, της Αμερικανίδας ρεπόρτερ των SUNDAY TIMES που σκοτώθηκε στη Συρία από τον "συμπτωματικό" βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων. Ήταν εκεί που δεν τολμούσαν να πάνε οι άλλοι (κάπως έτσι είχε χάσει το αριστερό της μάτι στη Σρι Λάνκα το 2001) .
     Την γνώρισα στο Νότιο  Λίβανο το καλοκαίρι του 2006, έξω από την πόλη της Τήρου που ο Ισραηλινός στρατός πολιορκούσε επί δύο μήνες. 18 χιλιόμετρα πίσω από τη γραμμή του μετώπου υπήρχε ένα χωριό που είχε ισοπεδωθεί και όλοι οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαμε να βρούμε το σθένος να φτάσουμε στο χωριό για να καταγράψουμε εικόνες. Κάθε πρωί  συζητούσαμε με ποιο τρόπο θα φτάσουμε στο χωριό.
    Εμείς συζητούσαμε και η Marie Colvin βρισκόταν ήδη εκεί.Ποτέ δεν έμαθα πως έφτασε, όμως ήμουν εκεί όταν επέστρεψε και την ρώτησα: "Καλά πέρασες από τις γραμμές της Χεζ Μπολάχ, από τις δυνάμεις των Ισραηλινών και μπήκες στο χωριό χωρίς φωτογράφο;" Χαμογέλασε και μου είπε: "Οι φωτογραφίες που έβγαλα είναι μέσα εδώ" (δείχνοντας το κεφάλι της) Η Marie Colvin ήταν από τους δημοσιογράφους που οι πληροφορίες και τα κείμενά τους δεν αμφισβητούνται.Όπως αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός του χαμού της αλλά και του μεγάλου κενού που αφήνει σε αυτό που λέμε... δημοσιογραφικό λειτούργημα. Καλό ταξίδι...



    greekznews.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ