• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

    Το χέρι τους και στο χέρι μας!



    Εντελώς κρίμα κι εντελώς άδικο... Ο Ρώσος διαιτητής στέρησε από τον Ολυμπιακό μια σημαντική επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τα πέναλτι που δεν έδωσε στο Θρύλο. Η Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 γιατί το χέρι του Χούμελς στο 44 δεν σφυρίχτηκε πέναλτι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ακόμη στο χέρι του την πρόκριση διότι με τέτοια εμφάνιση δεν χάνει στο Βελοντρόμ από την Μαρσέιγ!
    Μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα, ειδικά στο πρώτο μέρος παρά το γρήγορο προβάδισμα των Γερμανών. Αλλά και τσάμπα ήττα, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός πάει και ΜΠΟΡΕΙ για νίκη στη Γαλλία κόντρα στη Μαρσέιγ που πήρε 0-0 από την Άρσεναλ στο Εμιρέιτς.

    Η βαθμολογία μετά την τέταρτη αγωνιστική: ΑΡΣΕΝΑΛ 8, ΜΑΡΣΕΙΓ 7, ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 4, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3.

    Για άλλη μια φορά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά όχι κάτι περισσότερο. Το γρήγορο γκολ των Γερμανών με τον Γκρόσκροιτς στο 7 ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα και με πρωταγνιστή τον Ρώσο διαιτητή Μπεζμπορόντοφ, ο οποίος δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι στο 44 στο χέρι Χούμελς μετά την κεφαλιά εξ΄επαφής του Μέλμπεργκ, η Ντόρτμουντ πήρε το τρίποντο και άφησε τον Θρύλο ουραγό στον όμιλο. 

    Νωρίτερα, στο 14, όπως φάνηκε πεντακάθαρα στο ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης, ο ανεκδιήγητος και πρωτάρης διαιτητής δεν έδωσε ΚΙ ΑΛΛΟ πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Μοδέστο μέσα στην περιοχή του Βαιντενφέλερ

    Ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερες τελικές προσπάθεις απότ ην Ντόρτμουντ, είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας μέσα στο Βεστφάλεν και περιόρισε τους Γερμανούς σε εξωπραγματικά για τα στατιστικά τους μικρά ποσοστά επιθετικότητας, ωστόσο για μια ακόμη φορά φεύγει από ένα ευρωπαϊκό γήπεδο με την αίσθηση ότι δεν πήρε ό,τι του άξιζε. 

    Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι, ξεπερνώντας το γκολ του γρήγορου γκολ από το μακρινό σουτ του Γκρόσκροίτ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο ψαρωμένος ως εκείνη την ώρα Μέγερι που πήρε τη θέση του Κοστάντσο, ο οποίος ζήτησε να μην ξεκινήσει στο ματς. Σε μία φάση που μεγαλύτερη ευθύνη από τον Ούγγρο γκολκίπερ είχαν οι αμυντικοί μέσοι που άργησαν να μαρκάρουν το ελεύθερο σούτ του Γερμανού μέσου.

    Με ενισχυμένο κέντρο από Ορμπάιθ, Φέισα και Ιμπαγάσα, με τον Χολέμπας πάλι αριστερό χαφ και με πίστη στις δυνατότητές τους, οι παίκτες του Βαλβέρδε έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τον Μιραλάς στο 15, τον Μοδέστο στο 29, και επίσης τον Κορσικανό από τη σέντρα σουτ στο 41 ενώ δεν πήραν τα δύο πέναλτι από τον Ρώσο σφαγέα. 

    Η Ντόρτμουντ κάθισε στο προβάδισμα, παγιδεύτηκε από το σθένος του Ολυμπιακού που είχε ΤΡΟΜΕΡΗ συμπαράσταση από την εξέδρα και γλίτωσε χάρη στον διαιτητή, αλλ΄ακι στο ότι ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε όσο έπρεπε στην επανάληψη, παρότι ο Βαλβέρδε έριξε στο γήπεδο Μακού, Αμπντούν (αντί του Μαρκάνο για μεγαλύτερη επιθετικότητα) και Πάντελιτς στο φινάλε. 

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το γκολ η γερμανική μάδα είχε μονάχα άλλη μία μόλις ευκαιρία στο ματς, Κι αυτή από το λάθος του Χολέμπας να γυρίσει την μπάλα στον Μέγιερι στο 60, με τον Λεβαντόφσκι να παρεμβαίνει και να σημαδεύει το δοκάρι. 

    Ο Χολέμπας ήταν ο παίκτης που απείλησε για τον Θρύλο στην επανάληψη με δύο προσπάθειες, στο 46 και στο 62, αλλά η το σουτ και η κεφαλιά τυ δεν βρήκαν στόχο. Όπως και η κεφαλιά του Μέλμπεργκ από το φάουλ του Ορμπάιθ στις καθυστερήσεις, τις οποίες και πάλι ΕΚΛΕΨΕ ο Ρώσος ρέφερι...

    Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα. Και ντροπή στην ΟΥΕΦΑ που βάζει κομάντος διαιτητές να καθορίζουν τα παιχνίδια.

    Κίτρινες είδαν οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ και Ορμπάιθ. 

    Τώρα ο Θρύλος πάει για διπλό στο Χαριλάου και νίκη επί του ΠΑΟ στο ντέρμπι και μετά θα ξανασκεφτεί την Ευρώπη και το καθοριστικό ματς πρόκρισης με την Μαρσέιγ στη Γαλλία. 
    ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελζ, Σμέλζερ, Κελ, Λάιτνερ (86' Σαντάνα), Πέρισιτς (75' Μπλαστσικόβσκι), Γκέτσε (66' Καγκάβα), Γρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Φέισα (59' Μακούν), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (66' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα (80' Πάντελιτς), Χολέμπας, Τζιμπούρ.







    thrylos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ