Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

KATΩ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

1637944

- Η έκθεση αποκαλύπτει ότι όποιες θετικές αποφάσεις αντισταθμίζονται από τα αρνητικά
- Αποκαλύπτεται επίσης ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει το επτάμηνο σημαντικά από τους στόχους
- Κρίσιμη συνάντηση αυτή την ώρα της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας, Ε. Βενιζέλο
- Ποιές είναι οι κίτρινες κάρτες της τρόικας και τι θα ζητήσουν επιπλέον
Όλα τα μέτρα, όλες οι αποφάσεις και όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται πως καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς όπως επιβεβαιώνεται από το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο του προϋπολογισμού του κράτους, η δυναμική του χρέους είναι πλέον εκτός ελέγχου.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση η μεγάλη αύξηση του χρέους, το υψηλό έλλειμμα το οποίο μάλιστα στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, σε συνδυασμό με την βαθύτατη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως πλέον είναι εκτός ελέγχου.
Παράλληλα, αναφέρεται πως όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Σε πιο απλή γλώσσα όλες αυτές οι αποφάσεις της Συνόδου για τις οποίες πανηγύριζε η ελληνική κυβέρνηση πέφτουν στον γκρεμό, καθώς πλέον φαίνεται πως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ξέφρενη κούρσα του χρέους.
Μέσα σε αυτό το δυσμενέστατο κλίμα πραγματοποιείται ήδη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους ελεγκτές να εντοπίζουν καθυστερήσεις και αποκλίσεις από πολύ κρίσιμους στόχους και τομείς του Μεσοπρόθεσμου εντοπίζουν οι ελεγκτές της τρόικας οι οποίοι επιμένουν στο δραστικό περιορισμό των δαπανών αφού δεν δέχονται καμία αλλαγή στους δημοσιονομικούς στόχους.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές τους οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι ιδιαίτερα πιεστικοί κυρίως στο μέτωπο των εσόδων, που στο επτάμηνο καταγράφεται υστέρηση 6,4%, αλλά και στην καθυστέρηση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα και έντονος προβληματισμός στην τρόικα προκύπτει από το γεγονός της υπέρβασης των δαπανών που αυξήθηκαν κατά 7,3% στο επτάμηνο κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Η τρόικα επίσης υποστηρίζει ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και στις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε οργανισμούς του δημοσίου, ενώ θεωρούν πως και η εργασιακή εφεδρεία κινδυνεύσει να μείνει στα χαρτιά και ζητούν σαφή χρονοδιαγράμματα.
Δυσαρέσκεια στην τρόικα υπάρχει και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων καθώς πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται ο κανόνας πως για κάθε 10 αποχωρήσεις θα γίνεται μόλις μία πρόσληψη. Παράλληλα, οι ελεγκτές πιέζουν και προς την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, καθώς όπως τονίζουν ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων έχει μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά η κατάργηση των κλαδικών είναι η μοναδική λύση, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων εμμένουν στον στόχο για έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ έως το τέλος του χρόνου. Μπροστά σε όλες αυτές τις κίτρινες κάρτες αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομίας και οι ελεγκτές είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τα πράγματα πάρα πολύ ακόμα και με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων μιας και είναι ανυποχώρητοι στο θέμα του ποσοστού μείωσης του ελλείμματος έως το τέλος του 2011.
Μπροστά σε αυτή την πίεση της τρόικας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αντιτείνει το ρόλο της ύφεσης, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσει να καταφέρει κάτι, καθώς όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα στους παραγωγικούς φορείς η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν απόφαση που πάρθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.
πηγή newsit.gr
Σχόλιο. Το θέμα είναι ότι για να πάρει λεφτά το κράτος, πρέπει να βγάζουν λεφτά οι πολίτες και ταυτόχρονα να θέλουν να τα δώσουν.
Χωνέψτε το ότι όσοι είναι υπάλληλοι στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, παίρνουν στο χέρι τον καθαρό μισθό τους και δεν πληρώνουν τίποτε άλλο. Ότι και να τους πάρεις θα είναι τρίχες για τις ανάγκες του κράτους, ενώ θα δυσκολεύονται αυτοί χώρις κανένα όφελος για το σύνολο.
Αντίθετα, το χρήμα μπορεί να έρθει από τους; ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Ακόμη όμως και αν βγάζει κάποιος λεφτά, ποιός ψυχοπαθείς θα έδινε ευχαρίστως 70 στα 100 ευρώ που βγάζει, σαν φόρο στο κράτος;
Έτσι προωθείται ο μαύρος τζίρος και η μαύρη εργασία.
Πέφτουν τα κρατικά έσοδα και το κράτος, αυτός ο ηλίθιος γίγας, πάει και βάζει μεγαλύτερους φόρους και έτσι μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.
Αυτοί επομένως που κανονίζουν τα της φορολογίας, ή επίτηδες το κάνουν για να διαλύσουν τα πάντα και το έχουν σχεδόν πετύχει, ή είναι επικίνδυνα άσχετοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.