Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν γλίτωσε τη συντριβή η ΑΕΚ


Βαριά ήττα υπέστη η ΑΕΚ στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ», καθώς έχασε με 4-1 από την Άντερλεχτ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.


«Δήμιος» της «Ένωσης» στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο Σουάρες, ο οποίος σημειωσε χατ-τρικ (16΄, 39΄, 84΄). Το άλλο γκολ της βέλγικης ομάδας σημείωσε ο Γιοβάνοβιτς (33'), ενώ για το «δικέφαλο» είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Λεονάρντο (36').



Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 77΄, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη καρτα ο Μανωλάς.
O αγώνας

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί. Η πρώτη δημιουργήθηκε στο 4΄ το σουτ του Καράμπελα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Προτό, ενώ η δεύτερη 10 λεπτά αργότερα, με τον Γκούντγιονσεν να αποτυγχάνει να πιάσει το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.


Από μία ανύποπτη φάση στο 16΄ οι Βέλγοι προηγήθηκαν. Ο Σουάρες μπήκε στην περιοχή, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δέλλα και μέχρι ο τελευταίος και ο Κωνσταντόπουλος να συνηδειτοποιήσουν ότι ο διαιτητής δεν είχε σφυρίξει, ο πεσμένος Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).


Από λάθος διώξιμο του Κωνσταντόπουλου στο 33΄, ο Φερνάντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0, με τον Μανωλά να τον μαρκάρει...με τα μάτια.


Η... απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεονάρντο με ατομική προσπάθεια και άψογο πλασέ μείωσε σε 2-1. Κι ενώ φάνηκε προς στιγμή ότι η Ένωση πίστεψε στην ανατροπή, στο 39΄ ο Σουάρες, αφού απέφυγε άνετα τον Γεωργέα, με άπιαστο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.


Ανοικτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βέλγους να χάνουν ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς στο 52΄, ενώ ένα λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Κάρλος από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.
Στο 77΄ ο Μανωλάς σε μία αψιμαχία με τον Γιοβάνοβιτς έπεσε στο έδαφος κι ο διαιτητής Γκόμες έδειξε από μία κάρτα στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Για το νεαρό κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ ήταν η δεύτερη κι αποβλήθηκε.
Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 84΄ από λάθος του Κάρλος, ο Σουάρες απέφυγε χωρίς πρόβλημα τον Δέλλα και πλάσαρε ιδανικά τον Κωνσταντόπουλο (4-1).
To γκολ της ΑΕΚ

Κίτρινες: Γιούχας, Γιοβάνοβιτς - Βάργκας, Μανωλάς

Κόκκινες:
 Μανωλάς (77')

Άντερλεχτ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Ντεσάχτ, Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Μπίλια, Κουγιατέ (85΄ Σαφάρι), Κιεστάν, Φερνάντο, Σουάρες (84΄ Ντε Σούτερ), Γιοβάνοβιτς (80΄ Γιακοβένκο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λαγός (46΄ Κάρλος), Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο (70΄ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57΄ Μπέλεκ).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.