Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου προς Ερντογάν: «Αυτοσυγκράτηση και ηρεμία»

Αυτοσυγκράτηση και ηρεμία σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο συνέστησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα.



«Η Κύπρος ως κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το τι κάνει και θα πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή»,

δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ερντογάν, με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε: «Μονομερείς πρωτοβουλίες θα έβλαπταν τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό», και πρόσθεσε ότι «η έρευνα και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου πρέπει να γίνει μετά την εξεύρεση λύσης».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δύο πρωθυπουργοί «αντάλλαξαν απόψεις για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Ανώτατου Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας προς τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου».



tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.