Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πού μας οδηγούν ορισμένοι κυβερνώντες;


Με όλα αυτά τα ανάλγητα, απάνθρωπα, αποκρουστικά και αντικοινωνικά μέτρα, που λαμβάνει «κάθε τρεις και λίγο» το υπουργείο Οικονομικών, ιδίως με τα τέλη επιτηδεύματος, αλλά και τώρα με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, πολλοί είμαστε εκείνοι οι Έλληνες που διερωτώμεθα: Τελικώς κάποιοι κύριοι με τον τρόπο τους μάς παίρνουν και τα σπίτια για να μας οδηγήσουν σε σκηνές λες και είμαστε σκηνίτες;

Αν δεν προσέξουν ορισμένοι κυβερνώντες πολύ φοβόμαστε ότι θα ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές σκηνές που είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τα λεγόμενα νέα «Δεκεμβριανά» στην Ομόνοια ή στην Κερατέα (φωτογραφία). Και η υπομονή έχει τα όριά της!..
ΕΙΔΑ μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα» με ένα παιδάκι να βγάζει το κεφάλι του έξω από μια σκισμένη σκηνή, που χρησιμοποιείται σαν ένα υποτυπώδες σχολείο στο Αφγανιστάν, και συγκεκριμένα στη βαριά τραυματισμένη από τον πόλεμο πόλη Χεράτ, όπου οι άνθρωποι ζούνε σε σκηνές, και αμέσως το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι μήπως κάποιοι κύριοι θέλουν να οδηγήσουν και μας προς την κατεύθυνση αυτή: Να ζούμε δηλαδή σαν σκηνίτες επειδή ορισμένοι κυβερνώντες με τα ανάλγητα και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα οδηγούν τον κόσμο στην απόγνωση!
«Ο ελληνικός λαός – γράφει ο κ. Αντώνης Καρακούσης- ζει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια σε κατάσταση διαρκούς αγωνίας. Τα νεύρα των Ελλήνων έχουν γίνει τσατάλια. Ο κόσμος μονολογεί στους δρόμους, νιώθει ανασφαλής, έχει χάσει βεβαιότητες κι αντοχές, δεν μπορεί να προγραμματίσει, ούτε να σχεδιάσει. Ανά δίμηνο - τρίμηνο ζει μοναδικό κάθε φορά θρίλερ μεταξύ κατάρρευσης και διάσωσης, το οποίο καταλήγει σε ολοένα και μεγαλύτερα βάρη και σε ακόμη περισσότερη ανασφάλεια. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η διαρκής αγωνία είναι αποτέλεσμα ατελούς πολιτικής διαχείρισης της κρίσης....».
«Ποιος θεός, ο διάβολος παρακαλώ. Μα πώς μπορούν να διαπράττουν ένα έγκλημα τόσο φρικτό; Να ισχυρίζονται ότι προσκυνούν κάποιο θεό και την ίδια στιγμή να λαμβάνουν μια απόφαση που μόνο ο διάβολος θα μπορούσε να επινοήσει και να εφαρμόσει τώρα που η ανεργία, η φτώχεια και ο τρόμος καλπάζουν παρασύροντας τον τόπο προς τον γκρεμό;», λέει ένας άλλος αρθρογράφος, ο κ Δημήτρης Δανίκας.
Δεν ξέρω. Ειλικρινά τα έχω χαμένα. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που διαθέτουν την στοιχειώδη αν θέλετε λογική και να μας πείσουν ότι τα μέτρα που λαμβάνουν είναι «για το καλό μας».
Την ώρα που λένε κάτι για διέξοδο από την κρίση, αυτοαναιρούνται με δηλώσεις ή κινήσεις αντιπερισπασμού διαφόρων υπουργών (λέγε, για παράδειγμα, συντάξεις αναπηρίας, που ο γνωστός εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος είπε ότι είναι οι μικρότερες σε αριθμό και ύψος αποδοχών στην Ευρώπη, αλλά οι κυβερνώντες τρομοκρατούν τον κοσμάκη και μάλιστα αδύναμες κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας, για δικούς τους λόγους!) ή προβαίνουν σε παράλογες πράξεις μόνο και μόνο για να προκαλέσουν τον κόσμο λες και οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από κάποιο αντικοινωνικό σύνδρομο και συμπεριφέρονται «καθ’ όν τρόπον» συμπεριφέρονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου..
Δεν τους έχω, όμως, για αφελείς όλους αυτούς τους υπουργούς, που συμπεριφέρονται με τον παραπάνω τρόπο. Ξέρουν τι κάνουν. Κι επειδή όλοι οι Έλληνες έχουμε την στοιχειώδη δυνατότητα να ψυχογραφούμε ανθρώπους, που τους γνωρίζουμε καλά, μέσω της τηλεόρασης ή αλλού, θα λέγαμε ότι ορισμένοι κυβερνώντες, βλέποντας ότι έχουν χάσει το πολιτικό παιχνίδι και στην υλοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών τους, με την οριστική αποπομπή τους από το πολιτικό σύστημα, όποτε γίνουν εκλογές, εκδικούνται τον κόσμο που τους έχει πάρει πλέον κυριολεκτικά με τις πέτρες!
Αλλά, υπάρχει και Θεός!.. Η θεία Νέμεση, που λέμε, η οποία δεν θ’ αργήσει να μιλήσει κι αυτή με τον τρόπο που ξέρει να μιλάει.
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.