Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η εργασιακή εφεδρεία

Με εγκύκλιο που απέστειλε την Δευτέρα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριάκος ενεργοποιείται το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε 151 ΔΕΚΟ.

Ανάμεσα στις ΔΕΚΟ που καλούνται να εφαρμόσουν την εργασιακή εφεδρεία είναι, μεταξύ άλλων, η Αττικό Μετρό, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, η Θέμις Κατασκευαστική, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, ο ΟΣΕ και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία τουλάχιστον 3.500 υπάλληλων των ΔΕΚΟ. Πρώτοι στη λίστα βρίσκονται όσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Στη συνέχεια ακολουθούν εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης που θα χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό».

Σε δεύτερη φάση, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών. Στην περίπτωση που η αξιολόγηση διαπιστώσει πλεονάζον προσωπικό τότε αυτό θα ενταχθεί συμπληρωματικά σε καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.


Διαβάστε σε PDF την εγκύκλιο και ολόκληρο τον κατάλογο με τις 151 ΔΕΚΟ



real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.