Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στους 100 οι νεκροί διαδηλωτές στη Συρία


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αμάχων στη Συρία που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να κάνει λόγο για 100 άτομα. Χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στις κηδείες των χθεσινών θυμάτων.
Σύμφωνα με το Reuters, πλήθος που ξεπερνούσε τους 100.000, βρέθηκαν στις κηδείες των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους, ενώ διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης.
Ο αριθμός των νεκρών ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς συνεχώς αυξάνεται. Πλέον το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 100 νεκρούς. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, μόνο στην πόλη Χαμά 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί. Σύμφωνα με τη συριακή οργάνωση Sawasiah, μεταξύ άλλων επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ραστάν στην κεντρική Συρία, η οποία είναι πολιορκημένη από την προηγούμενη Κυριακή και δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τον συριακό στρατό. 
Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορία, τα στοιχεία αυτά ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τους φόβους που είχε εκφράσει την Παρασκευή ο διευθυντής της οργάνωσης, Ράμι Αμπντελραχμάν. Ότι δηλαδή, ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών δεν θα σταματούσε στους 34 -όπως είχε ανακοινωθεί τότε- αλλά θα αυξανόταν κατά πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.