Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Ο μύθος των Σειρήνων"



Για το μύθο των Σειρήνων έχουμε δύο βασικές πηγές. Η μία είναι το επεισόδιο που αναφέρεται στη ραψωδία μ, στην Οδύσσεια του Ομήρου, όπου ο Οδυσσέας ακούει δεμένος στο κατάρτι του πλοίου του το σαγηνευτικό τους τραγούδι. Η άλλη εντοπίζεται στο παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή Σειρήνα η οποία εξαιτίας του έρωτα απαρνήθηκε την ουρά της.

Η εικόνα αυτού του πλάσματος, κατά το ήμισυ γυναίκα και κατά το ήμισυ ψάρι, είναι διαδεδομένη σ’ όλο τον κόσμο: από την Ινδονησία έως το Μεξικό κι από την Ευρώπη έως την Αμερική. Ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η εικόνα που έχουμε σήμερα για τις Σειρήνες είναι εντελώς διαφορετική από την αρχική. Οι πρώτες Σειρήνες, οι οποίες, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκαν από τον ποτάμιο θεό Αχελώο ή το θαλάσσιο θεό Φόρκυ και εγκαταστάθηκαν στην Τυρρηνική Θάλασσα, δεν είχαν ουρά ψαριού, αλλά φτερά πουλιού. Η απόδειξη βρίσκεται φυσικά στην Οδύσσεια. Όταν ο Οδυσσέας κατάφερε να αντισταθεί στο τραγούδι τους έπεσαν και πνίγηκαν στη θάλασσα, πράγμα αδύνατο για πλάσματα που από τη μέση και κάτω ήταν ψάρια.

Apollo 11 - Γιατί πραγματικά πήγαμε στη Σελήνη;



Σε μία από τις εκπομπές "Μαγευτικός Πλανήτης" ο ερευνητής Juan José Benítez φιλοξένησε ένα Αμερικάνο αξιωματούχο ο οποίος του αποκάλυψε μια "αλήθεια" άγνωστη στον κόσμο.

Δίκαιοι και άδικοι σ' ένα τσουβάλι



Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Να λοιπόν που, όταν πέρασε σε δεύτερη μοίρα το παιχνιδάκι των πολιτικών εκβιασμών, πολλά ξεκαθαρίζουν και πριν απ' όλα οι πραγματικές απαιτήσεις των δανειστών. Τώρα ανοίγει το παιχνίδι και φαίνονται οι όροι του. Με επίκεντρο τον καυγά στο εσωτερικό της τρόικας διαγράφεται στον σκοτεινό ορίζοντα της Ελλάδας μια πραγματικότητα που αποτελεί κόλαφο για όσους μίλησαν από την αρχή για «σωτηρία της χώρας». Αλλά και για όσους αντιπολιτεύονται για τα μάτια του κόσμου...
Εκεί που οι δανειστές απαιτούσαν τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ως όρο μη διαπραγματεύσιμο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου της τρόικας, τώρα ψάχνουν εναγωνίως τον τρόπο να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορετικές απόψεις και συμφέροντα για να συνεχιστεί ο δανεισμός. Ο εκβιασμός του ΔΝΤ ότι δεν δίνει την επόμενη δόση αν δεν εγγυηθεί η Ε.Ε. τον δανεισμό του 2012 πυροδότησε εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Δείτε live τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα (31.5.11)


Για έβδομη μέρα συνεχίζονται σήμερα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και  φυσικά στο Σύνταγμα. Δείτε και σήμερα σε real time τι γίνεται μέσω του Dailymotion.

Η live αναμετάδοση, τα σχόλια και τα σπικάζ που ακούγονται είναι από το Dailymotion_gr_live και τοNews247. Η αναμετάδοση θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το κανάλι.


Πιθανώς καρκινογόνα τα κινητά τηλέφωνα

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ειδικοί της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Ερευνα στον Καρκίνο


Πιθανώς καρκινογόνα τα κινητά τηλέφωνα
Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων εισάγεται στους πιθανώς καρκινογόνους παράγοντες σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία για την Ερευνα στον Καρκίνο



Λιόν
Οι ειδικοί της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Ερευνα στον Καρκίνο (IARC) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα ανήκουν στην κατηγορία των πιθανώς καρκινογόνων παραγόντων (ομάδα 2Β) μετά από ανασκόπηση δεκάδων σχετικών δημοσιευμένων μελετών.
Η ανακοίνωση αυτή του πάνελ της IARC η οποία αποτελεί την υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο,  ήλθε μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα συναντήσεων και αναλύσεων 31 επιστημόνων από 14 διαφορετικές χώρες. Οι ειδικοί προχώρησαν σε ανασκόπηση της πιθανής σύνδεσης μεταξύ του καρκίνου και ενός τύπου ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας η οποία εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τα ραντάρ. Τα αποτελέσματά τους αναμένεται τώρα να εκτιμηθούν από τον ΠΟΥ ο οποίος είναι πιθανό να εκδώσει νέες οδηγίες για τη χρήση κινητών τηλεφώνων.
Οι κατηγορίες του κινδύνου

Χιλιάδες κόσμου σε Σύνταγμα - Προπύλαια

«Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται» τόνισε στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος


Χιλιάδες κόσμου σε Σύνταγμα - Προπύλαια


Αθήνα 


Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια με αφορμή το κάλεσμα του Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και την 7η ημέρα κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων». Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά και στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.

Από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από τις 7, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από Αθηναίους, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και των «Αγανακτισμένων», στην 7η συνεχή ημέρα κινητοποιήσεων, αλλά και στην εκδήλωση πανεπιστημιακών και της οργάνωσης «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Αρνούνται να μεταστεγασθούν οι Κούρδοι... Πάμε για «Υπατία» και στο Λαύριο!


Παραδόθηκε την Τρίτη στο Λαύριο από το υπουργείο Υγείας ο οικισμός προσωρινής διαμονής αιτούντων άσυλο. Οι μετανάστες, ωστόσο, αρνούνται να μεταστεγασθούν, γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο που προκύπτει από την παραμονή τους σε ακατάλληλο κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σε συνάντηση του υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Κατριβάνου, με εκπροσώπους μεταναστών αιτούντων άσυλο, τον περασμένο Νοέμβριο, η ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία οικισμού πλησίον του Κέντρου Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Λαυρίου, προκειμένου να μεταστεγασθούν 100 εξ αυτών.

Η άμεση ανάγκη για μεταστέγαση των αιτούντων άσυλο προέκυψε από το γεγονός ότι το κτίριο Α', στο οποίο έως σήμερα διαμένουν, έχει κριθεί στατικά ανεπαρκές, κατόπιν αυτοψίας των τεχνικών υπηρεσιών, και πρέπει να εκκενωθεί.

Νέο «τέλος» στην ανωνυμία των bloggers


«Τα blogs στο Διαδίκτυο δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος… Αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα».

Την άποψη αυτή υιοθετεί σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, ακολουθώντας πιστά το πνεύμα των δύο παλαιότερων γνωμοδοτήσεων, που είχαν εκδώσει ο πρώην εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Γιώργος Σανιδάς, και στη συνέχεια ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ - Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ

liako


Εδώ και ενα μήνα περίπου, δεν μιλάω, δεν γράφω στο liako.gr, δεν κάνω ραδιοφωνικές εκπομπές και απλά παρατηρώ το τι συμβαίνει γύρω μου. Ίσως και να απολαμβάνω την ηλιθιότητα του αγελαίου πλήθους, που ανέκαθεν πήγαινε εκεί που του έλεγαν τα πραγματικά και παγκόσμια αφεντικά του, που βρίσκονται πίσω από την κουρτίνα.
Στα αφεντικά αυτά ανήκουν οι ανίκανοι πολιτικοί ηγέτες που διορίστικαν μέσω εκλογών σε όλα τα κράτη και στα ίδια αφεντικά ανήκουν και οι προγραμματισμένοι "επαναστάτες" που κάνουν λέει ένα αυθόρμητο ξεσηκωμό σε όλη την Ευρώπη και σταδιακά σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να φύγουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και να έλθουν εκείνοι που με μία παγκόσμια διακυβέρνηση θα μας δώσουν λύση πακέτο.
Καπελωμένο το "αδέσμευτο" κίνημα των αγανακτισμένων, που αντιλαμβάνονται πόσο καπελωμένοι είναι, όσο αντιλήφθηκαν στις τόσες φορές που πήγαν και ψήφισαν πόσο καπελωμένη ήταν η ψήφος τους. Αφού το κεντρικό καπέλωμα, είναι το ότι με την ψήφο, αλλά και με την αποχή, επικροτούσαν αναγκαστικά την μέθοδο διαχείρησης της εξουσίας μέσω του κοινοβουλευτισμού.

Ηγέτης πορτογαλικής αντιπολίτευσης: "Είδατε τι έπαθε η Ελλάδα με την κακή κυβέρνησή της";


Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία Πέντρου Πάσους Κοέλιου προειδοποίησε τους ψηφοφόρους ότι αν ακλεγούν οι σοσοαλιστές θα γίνει ότι και στην Ελλάδα: 
«Δεν μπορούμε να διαπράξουμε το σφάλμα που έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες αναγκάσθηκαν να προσφύγουν σε εξωτερική βοήθεια. Φαντασθείτε τι μπορεί να συμβεί σε αυτήν τη χώρα (την Ελλάδα), σε όλον αυτόν τον κόσμο που έχει θυσιασθεί και που βλέπει τις θυσίες του να κινδυνεύουν επειδή η κυβέρνησή του δεν υπήρξε ικανή να κάνει όσα του είχε υποσχεθεί», τόνισε ο δεξιός πολιτικός. Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό δεν θα είναι βέβαια καλό για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μία τραγωδία για τους Έλληνες», προειδοποίησε.
Στην προεκλογική του ομιλία στα βόρεια της χώρας ο Πάσους Κοέλιου ζήτησε επανειλημμένως από τους ακροατές του «να προσέξουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».
«Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τον ίδιο κίνδυνο, να συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία εκείνο που συμβαίνει σε χώρες που έχουν κακές κυβερνήσεις», τόνισε ο Πάσους Κοέλιου.


πηγή

Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες - Φοβούνται ταραχές;



Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.
Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.

''Κλείδωσε'' η συμφωνία - Σας γλιτώσαμε από το ''θάνατο'' της πτώχευσης τώρα θα ''πεθάνετε'' της πείνας''


- Ανταλλάγματα στο πακέτο των περίπου 60 δις ευρώ : Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων - 20% κάτω ο πρώτος μισθός - Στα 6χρόνια οι συμβάσεις χρόνου
- Στη συναίνεση του Α.Σαμαρά στοχεύει η τρόικα που λέει ΝΑΙ στη μείωση του ΦΠΑ - Όχι από εφέτος λέει ο Γ.Παπακωσταντίνου -
- Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα - Διαβάστε τι προβλέπει αναλυτικά
- ''Απογείωση'' στο Χρηματιστήριο πέφτουν τα spreads




Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών "φέτος χρειαζόμαστε έσοδα" και φαίνεται να η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει στον χαμηλό συντελεστή 13% προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, κυρίως τρόφιμα, όπως ψωμί, γάλα, κ.ά.
Συφμωνία υπήρξε και για τις αποκρατικοποιήσεις και τονίζεται ότι δεν πρόκειται να "παραδοθεί σε ιδιώτες το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας".


Τα καλά νέα είναι πως όλα δείχνουν ότι δεν θα ''φαλιρίσουμε'' μέσα στο καλοκαίρι και πως θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι υποχρεώσεις του Δημοσίου.
 

Οι τιμές τροφίμων θα διπλασιαστούν μέχρι το 2030 προειδοποιεί η Oxfam


Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, αν οι ηγέτες του κόσμου δεν λάβουν δράση για μεταρρύθμιση του παγκόσμιου επισιτιστικού συστήματος, προειδοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam.
Μέχρι το 2030 το μέσο κόστος των βασικών καλλιεργειών θα αυξηθεί κατά 120% - 180%, σύμφωνα με την οργάνωση.
Για την αύξηση αυτή θα ευθύνεται κατά 50% η κλιματική αλλαγή, επισημαίνει η Oxfam, καλώντας παράλληλα τους παγκόσμιους ηγέτες να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις της αγοράς τροφίμων και να επενδύσουν σε ένα παγκόσμιο ταμείο για το κλίμα.
“Το σύστημα των τροφίμων πρέπει να αναθεωρηθεί, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τις ολοένα και πιο πιεστικές προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της απότομης αύξησης των τιμών των τροφίμων και της σπανιότητας της γης, του νερού και της ενέργειας”, δήλωσε η Μπάρμπαρα Στόκινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Oxfam.
Στην έκθεσή της, η οργάνωση αναφέρει τέσσερις περιοχές, που ήδη αγωνίζονται έτσι ώστε να τραφούν οι πολίτες:

Καθησυχαστικό το υπουργείο Υγείας «Δεν έχουν εισαχθεί μολυσμένα λαχανικά στην Ελλάδα»


Κανένα μολυσμένο φυτικό προϊόν δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης. Ωστόσο η χώρα μας παραμένει σε επιφυλακή και το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων παρακολουθεί στενά τη μετάδοση του βακτηρίου. Επίσης το Κέντρο έχει αποστέλλει οδηγίες σε νοσοκομεία ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα τις περιπτώσεις που συνδέονται με την επιδημία αυτή. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα, που συνοδεύεται από διάρροια με αίμα, και που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να δηλώνονται αμέσως στο Κέντρο.
Επίσης ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να πλένουν τα λαχανικά με άφθονο, τρεχούμενο, καθαρό νερό.

ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ U2 ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!



Κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του δημοφιλέστατου συγκροτήματος  U2, μια γυναίκα παρατηρεί κάτι στον ουρανό, που την κάνει να στρέψει την κάμερα της μακρυά απ'τα καλλιτεχνικά είδωλα της.  Και όμως αναρωτιέται τι μπορεί να είναι διότι όπως θα την ακούσετε να μιλάει αεροπλάνο δεν είναι!

ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ!ΦΟΒΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟ Ε.COLI


Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών για τα κρούσματα αιμολυτικού συνδρόμου στη Γερμανία που προκαλούνται από συγκεκριμένο βακτηρίδιο Escherichia Coli, για το οποίο θεωρούνται «ύποπτα» εισαγόμενα αγγούρια από την Ισπανία.
Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα, δέκα από τα οποία θανατηφόρα, με ασυνήθιστη συχνότητα στις γυναίκες και....
τους ενήλικες (ενώ κατά κανόνα το σύνδρομο εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών).

Η μόλυνση από το βακτήριο οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή σε μολυσμένα τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνη, προκαλώντας μόνον γαστρεντερίτιδες.
Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΑΟΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

Απόσυρση προϊόντων στην Αυστρία

Γάμος με… ipad αντί για Ευαγγέλιο!!!


Ε, όχι παπά μου αντί του Ευαγγελίου να τελείς το μυστήριο του γάμου με ipad! Αλήθεια το ζευγάρι φίλησε το… ipad; Είπαμε ναι στη νέα τεχνολογία, αλλά με μέτρο. Το λόγο έχει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος…

Το πιο αγανακτισμένο… τραγούδι! «Βάλε κατσαρόλα φίλε μου ξεκόλλα!»



Στο πλευρό των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» πολιτών στέκονται από σήμερα δυο σπουδαίοι άνθρωποι της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο λόγος για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος εμπνεύστηκε από το κίνημα που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στη χώρα μας, και έγραψε ένα τραγούδι με ερμηνευτή τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κατσαρόλα», οι δυο καλλιτέχνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και δύναμης, παρακινώντας όλο τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας.

«Βάλε κατσαρόλα φίλε μου ξεκόλλα, πες και στα παιδιά να έρθουν μια βραδιά να τα σπάσουμε όλα. Βάλε αγάπη να΄χεις, δεν φοβούνται οι βράχοι, μπες δυναμικά δες το θετικά, και θα γίνει μάχη».

Νέο μεγάλο ραντεβού και για σήμερα «Διεκδικούμε τη ζωή μας!»



«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», τραγουδούν με ρυθμό και παλμό οι Αγανακτισμένοι κάθε ηλικίας στην πλατεία Συντάγματος. «Ηρθα εδώ για να διαδηλώσω για το μέλλον μου και τη ζωή μου», λέει με πάθος ένα κορίτσι στην κάμερα του protothema.gr.

Χθες και για έκτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι Πολίτες έδωσαν το παρών στην Πλατεία Συντάγματος και έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον τους και το αύριο των παιδιών τους.

«Πάνω από όλα διεκδικώ τη ζωή μου και το μέλλον των παιδιών μου. Διεκδικώ να φύγει η Τρόικα και να μην πληρώσουμε το χρέος», λέει ένας διαδηλωτής.

«Που θα μείνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας; Σε ποια Ελλάδα; Μας παίρνουν τα λεφτά μας, μας κλέβουν εν ψυχρώ. Για αυτό ήρθαμε και δεν θα φύγουμε», αναρωτιέται μια Αγανακτισμένη και αποφασισμένη κυρία.

Τελικά μένει το αφορολόγητο στις 12.000 και μειώνεται ο ΦΠΑ;




Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη διαρροή, τότε οι φωνές των Αγανακτισμένων απ' την πλατεία Συντάγματος έφτασαν στα αυτιά των τροϊκανών. Τι λένε τώρα;

Ό,τι ενόψει νέων μεγάλων περικοπών μέσω ενιαίου μισθολογίου,μειώσεων περικοπών στα επιδόματα, μείωσης του εφάπαξ και όλων των άλλων που αφορούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 ή ακόμη και στις έξι δεν αφορά σε αυτούς αλλά μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το αφορολόγητο δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων (ίσως όχι όλων αλλά όσων έχουν χαμηλό εισόδημα) δεν θα μειωθεί καθώς η μείωσή του θα σημάνει άμεση αύξηση των κρατήσεων και μείωση του καθαρού εισοδήματος κάθε μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Γιατί ανησυχεί η Αθήνα,για τις συλλήψεις ανώτατων αξιωματικών στην Άγκυρα.



Η σύλληψη του πτέραρχου Μπιλκίν Μπάλανλι,σχεδόν βέβαιου Αρχηγού της Τουρκικής ΠΑ, από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποτελεί ένα ακόμη ισχυρότατο πλήγμα στο γόητρο των “κεμαλιστών”. Οι Τούρκοι στρατηγοί παρά τα αλεπάλληλα σοκ που έχουν υποστεί δείχνουν αδύναμοι να αντιδράσουν στις “επιθέσεις” των ισλαμιστών του Ερντογάν.

Μέσα στη καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με τον Ερντογάν βέβαιο νικητή των εκλογών,ο Αρχηγός των Ακαδημιών Πολέμου πτέραρχος Μπάλανλι,συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής του στο σχέδιο ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία τόσο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνετε. Στην Άγκυρα μυρίζει μπαρούτι.


Σ΄ αυτό το κλίμα θα βρεθεί ο Έλληνας Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας επισκέπτεται τη Τουρκία. Η ελληνική ΠΑ, αρνήθηκε ,όπως έγραψαν τα ΝΕΑ, την πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών αεροσκαφών σε air show που θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στη Σμύρνη. Αρνητική ήταν και η απάντηση του Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα να παρακολουθήσει την επίδειξη.Ο κ.Κλόκοζας θα συμμετάσχει στις εργασίες της EURAC και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Θανατηφόρα αγγουράκια στις ευρωπαϊκές αγορές!




Εκτός της Γερμανίας, 25 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταμετρηθεί στη Σουηδία, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία και 1 στην Ολλανδία. Δύο άνθρωποι πέθαναν στη Ρωσία.

Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια ελήφθησαν σε δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, διευκρινίζει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα


Πολλά παιδιά βρίσκονται αυτή την περίοδο στο κρεβάτι με ιογενής γαστρεντερίτιδα. Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Τα συμπτώματα και πώς να την αποφύγετε.



Τις τρεις πρώτες ημέρες, μετά την επίσκεψή της σε παιδότοπο, ήταν κακοδιάθετη και την τέταρτη ημέρα «ανέβασε» υψηλό πυρετό. Επί τρεις ημέρες ο πυρετός δεν έπεφτε κάτω από 39,6°C με τη βοήθεια αντιπυρετικών φαρμάκων. Παράλληλα, είχε διάρροια και εμετούς. Ο παιδίατρος διέγνωσε ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής και Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητή Α. Κωνσταντόπουλο, υπάρχουν τελευταίως αρκετά περιστατικά ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Οι πιο σοβαρές είναι αυτές που προκαλούνται από ροταϊό. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από τρεις έως και έξι ημέρες και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό (39,5°C), διάρροιες και εμετούς. «Αν τα συμπτώματα συνεχίζονται και το παιδί είναι ζαβλακωμένο, συνιστάται η επίσκεψη σε γιατρό, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αφυδάτωσης» δηλώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
 

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ευχές ξεματιάσματος από την ελληνική παράδοση!


Συντάκτης: Μαρία Παναγοπούλου


Με τον όρο "μάτιασμα" ή "κακό μάτι", αναφερόμαστε σε μία πεποίθηση και όχι σε μία κατάσταση. Σύμφωνα με αυτήν, ένας άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την "κακή ενέργεια", την καλή ή κακή ζήλια, ή ακόμα και μια ματιά, ενός άλλου!
  Η πίστη στη βασκανία, έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση. Αυτό που εξετάζουμε εδώ, είναι οι τρόποι αντιμετώπισής της, από τους έλληνες χριστιανούς. Το αν υπάρχει ή όχι "κακό μάτι", αποτελεί μία άλλη συζήτηση.
  Η ορθόδοξη  εκκλησία δεν αρνείται τη βασκανία, αλλά την συνδέει με "πονηρά πνεύματα" και υποστηρίζει ότι οι ευχές κατά της βασκανίας, πρέπει να διαβάζονται μόνο από ιερωμένους και όχι από τον καθέναν μας!
  Τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και ηλεκτρονικά ξεματιάσματα μέσω internet ή και με sms. Το βασικό όμως στοιχείο της παράδοσής μας είναι ότι το ξεμάτιασμα γίνετε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, συνεπώς κάθε αντάλλαγμα σε αυτόν που ξεματιάζει, αυτομάτως ακυρώνει την ευχή!

Ευχές κατά του ματιάσματος

 

Κ. Λέχου: «Με κούρασαν οι δημοσιογράφοι»


Το «Νησί» μπορεί να έριξε αυλαία, αλλά ο απόηχος του θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ ακόμα. Η Κατερίνα Λέχου, μια από τις πρωταγωνίστριες και με μια από τις καλύτερες ερμηνείες της σειράς, αποκάλυψε ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία, «ήταν αιφνίδια για μένα, δεν το έχω ξαναζήσει. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι μ΄ενοχλεί κιόλας. Καταρχήν δε μπορείς να τα έχεις όλα. Δεν γίνεται να σε ξέρει όλος ο κόσμος και να μην σ΄ενοχλούν κιόλας. Θα ήμουν αχάριστη, και θεωρώ βλακώδες να το ακούω αυτό από συναδέλφους».
Ωστόσο, όπως ομολόγησε στο περιοδικό “ΤV Έθνος” από όλο αυτό το “ταξίδι”, «με κούρασαν οι πιο “ειδικοί” άνθρωποι. Οι δημοσιογράφοι ας πούμε. Με την έννοια ότι εκεί μπαίνει το στοίχημα αν κάτι είναι εμπνευσμένο ή όχι. Ρώτα με κάτι που δεν με έχουν ρωτήσει».
Άλλωστε όπως λέει δεν της αρέσει να είναι βαρετή. «Μου λένε ότι δίνω συνεντεύξεις κάθε πέντε χρόνια. Μα κάθε πέντε χρόνια έχω να πω κάτι. Τι να κάνω; δεν το κάνω από σνομπισμό».

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;


ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ. Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει…

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας»….

Στον Ψηλορείτη ένα από τα καλύτερα Αστεροσκοπεία του κόσμου!

Εκδηλώσεις στο Σκίνακα για τα 25 χρόνια του Αστεροσκοπείου το οποίο είχε δώσει τις πρώτες εκπληκτικές εικόνες από τον κομήτη του Χάλευ




Πριν 25 χρόνια η ίδρυση ενός Αστεροσκοπείου στην Κρήτη έμοιαζε σκέψη ρομαντική και ουτοπική, όμως... το όραμα των επιστημόνων μοιράστηκε ο τότε Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητής Γ. Λιάνης, ενέργεια που δικαιώθηκε από την εξέλιξη και την επιστημονική συμβολή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα ως σήμερα.

Το μεγαλύτερο, εν ενεργεία, Αστεροσκοπείο, της Ελλάδας και από τα καλύτερα του κόσμου χαρακτήρισε αυτό του Σκίνακα ο Γερμανός εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ Εξωγήινης Φυσικής καθηγητής Χέρεντελ, ο οποίος μίλησε στο πλαίσιο των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Αστεροσκοπείου Σκίνακα.
Μιλώντας για τα 25 χρόνια του Αστεροσκοπείου, ο διευθυντής, καθηγητής Αστροφυσικής, Γιάννης Παπαμαστοράκης απέδωσε τα "εύσημα" για την πορεία του Αστεροσκοπείου στον κ.Χέρεντελ, τον οποίο χαρακτήρισε "πατέρα" του Αστεροσκοπείου.


Κυβέρνηση: Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας


Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι Eυρωπαίοι θέτουν ως όρο για τη δανειοδότηση της χώρας, να αναλάβουν ξένοι την είσπραξη των φόρων στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι πρόκειται για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». 

Πενία τέχνας κατεργάζεται... «Φέρτε πίσω τα σχολικά βιβλία»...


Για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων μιλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, τα οποία καλεί να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα την προσεχή Δευτέρα, 6 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει η υπουργός, «η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια, με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου. Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση».

Νιόπαντρο ζευγάρι γλεντάει μαζί με τους "αγανακτισμένους" στη Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο




Ένα νεόνυμφο ζευγάρι αποφάσισε να περάσει την πρώτη μέρα του γάμου του... στην διαδήλωση.

Η νύφη, μαζί με το σύζυγό της, απόλαυσαν την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους, παρέα με τους συγκεντρωθέντες κάτω από τον Λευκό Πύργο.


Χόρεψαν για να γιορτάσουν την ευτυχισμένη μέρα της ζωή τους αλλά και έδωσαν έτσι παρών στην διαμαρτυρία των "αγανακτισμένων" της συμπρωτεύουσας.

Με τις κρεμάλες τους οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα - Δείτε ζωντανά




Mετά τη λαοθάλασσα της Κυριακής, οι αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους βρέθηκαν και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 

Οι πρώτοι "Αγανακτισμένοι" έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος και ήδη περίπου 3000 άτομα βρίσκονται στο σημείο με την Αμαλίας να παραμένει κλειστή.


Δείτε ζωντανά τι γίνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος

'Έριξαν" την σελίδα των "Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα" πριν λίγο...


Η σελίδα "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" πέφτει και ξαναλειτουργεί συνεχώς αυτες τις ώρες. Τα τελευταία λεπτά ομως δεν έχει κανείς πρόσβαση στην σελίδα...

Σύμφωνα με πληροφορίες χτυπάνε και τους υπολογιστές των διαχειριστών τις σελίδας. Θερμή παράκληση απο εμάς και τους διαχειριστές να διαδώσουμε όλοι αυτό το blog καθώς οι servers είναι της Google άρα δεν μπορούν να μας ρίξουν, καθώς υπάρχει και Chat ωστε να επικοινωνούμε όλοι!


http://aganaktismenoigr.blogspot.com/2011/05/hackers.html


πηγή

Αμφισβητούν τον Αη Στράτη οι Τούρκοι με τις πλάτες Αμερικανών και ΝΑΤΟ




Μια περίεργη δήλωση του Αμερικανού τότε Υφυπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Μπέρνς ύστερα από τη συνάντηση του με την Ντόρα Μπακογιάννη το 2008 σχετικά με τον Άη Στράτη, έφερε τη χώρα ενώπιον της αμφισβήτισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων: “ Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα” είχε πει ο κ. Μπέρνς “όμως πρόκειται για ένα ελληνικό νησί και δεν χωρά καμία αμφιβολία γιαυτό. Θέση μας είναι όμως ότι πρόκειται καθαρά για θέμα του ΝΑΤΟ και η συμμαχία θα πρέπει να προσπαθήσει να υπάρξει διακανονισμός και να προχωρήσουν οι ασκήσεις και να επιλυθούν οι διαφορές”
 

Πως παρουσίαζαν οι Τούρκοι την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 2010



Πέρση οι Τούρκοι, στις 29 Μαίου, γιόρταζαν με μεγάλη λαμπρότητα την Άλωση της Πόλης, το ιδιαίτερο είναι ότι η Κωνσταντινούπολη, το έτος αυτό, ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αυτό έδινε την ευχέρεια στην Τουρκία, να παρουσιάσει όπως επιθυμεί την Άλωση της Πόλης και να τονίσει κυρίως στους Ευρωπαίους την ιστορική της αίγλη.

Στα τουρκικά έντυπα, το πρώτο που συναντά κανείς είναι ο αριθμός 557.

Βρίσκεται σε περίοπτη θέση και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και στην έντυπη δημοσιογραφία.


 Είναι η 557η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης , αναγράφουν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρουν με έμφαση τον τριψήφιο αριθμό καθώς τονίζουν το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.
Η ημέρα άρχισε με προσκύνημα στο τάφο του Μεχμέτ (Μωάμεθ) του Εκπορθητή, και θα ακολουθήσει πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη την Πόλη καθώς και στον Κεράτιο Κόλπο. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο στρατός με ιππικό κάνοντας αναπαράσταση της κατάκτησης των βυζαντινών οχυρωμάτων. Με λέϊζερ θα φωταγωγήσουν την Πόλη και θα δείξουν στον ουρανό σκηνές από την Άλωση.

Η Σκοπιανή εφημερίδα Време: “Η Λέσχη Μπίλντερμπεγκ θα αποφασίσει για την τύχη των Ελλήνων”


Στο ελβετικό θέρετρο του Saint Moritz στις 9 με 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση της «Λέσχης Μπίλντερμπεγκ» και ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι το χρέος και η κρίση της Ελλάδας. Οι ετήσιες συναντήσεις της ‘Λέσχης’ είναι ανεπίσημες και κλειστές, τις οποίες παρακολουθούν περίπου 200 σημαίνοντες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Οι συνεδριάσεις, της αμφιλεγόμενης ομάδας, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, συνήθως αρχές Ιουνίου, σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ευρώπης, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι συνεδριάσεις είναι απαγορευτικές για το κοινό και δεν εκδίδεται ποτέ οποιαδήποτε ανακοίνωση. 


Ενδιαφέρον του ΕΛΠΕ για την εκμετάλλευση πετρελαίου σε Ιόνιο και Αιγαίο


Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από το βήμα του ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 

Αναμένουμε, είπε ο κ. Κωστόπουλος, την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχουμε στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.

 Ο κ. Κωστόπουλος παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, στην ηλεκτρική ενέργεια από κοινού με την Edison και στο φυσικό αέριο (τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35 % της ΔΕΠΑ) και τη στρατηγική για επέκτασή του τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς αγορές.

 

H Toυρκία δεν αποκλείει πόλεμο αν η Κύπρος εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου


  • Η Τουρκία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πολέμου κατά της Κύπρου σε περίπτωση που η τελευταία θελήσει να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου εντος της κυπριακής ΑΟΖ, αν πρώτα δεν δεχθεί τις τουρκικές προτάσεις για επίλυση του Κυπριακού!
Σε ερώτηση Κύπριας Ευρωβουλευτού εάν υφίσταται τουρκικό «casus belli» (αιτία πολέμου) σε περίπτωση που κινηθεί η Κύπρος για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης…
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Σελίμ Κουνεράλπ, παρενέβη στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αμφισβήτησε ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προηγηθεί της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Οι ήχοι των... λέξεων


Οι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» το μυαλό μας. Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακολουθούν τις λέξεις την ώρα που οι ήχοι τους σχηματίζονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, μια ανακάλυψη που στο μέλλον, μεταξύ άλλων, μπορεί να βοηθήσει άτομα με σοβαρά προβλήματα να μιλήσουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι ερευνητές του Κέντρου Καινοτομίας στη Νευροεπιστήμη και Τεχνολογία του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό “Journal of Neural Engineering”, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να βρουν εκείνη την περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη δημιουργία όλων των ήχων που συμμετέχουν στον σχηματισμό των λέξεων (περίπου 40 στην περίπτωση της αγγλικής γλώσσας).

Όταν στην Ελλάδα τιμούν τους σφαγείς των Ελλήνων - Μνημείο για τον Κεμάλ!



Τελικά σε αυτή την χώρα ο τουρκολαγνεία των κυβερνώντων δεν γνωρίζει όρια, ούτε συνυπολογίζει εξαιρετικά ιστορικά γεγονότα: Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε η ανακήρυξη του σπιτιού που σύμφωνα με τους Τούρκους γεννήθηκε ο σφαγέας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη σε ... Μνημείο! 
Αν και οι Τούρκοι διαδίδουν όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι η αλήθεια είναι ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά.  Το 1935 ο δήμος Θεσσαλονίκης  παραχώρησε το οίκημα που βρίσκεται   στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου στο τουρκικό κράτος, το οποίο το μετέτρεψε σε μουσείο αφιερωμένο στον Κεμάλ Ατατούρκ. Το κτίριο αποτελείται από τρεις ορόφους και έχει αυλή. Επισκευάστηκε το 1981 και βάφτηκε στο αρχικό του χρώμα (ροζ). Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης είναι αυθεντικό.

Oι "δούλοι" ξύπνησαν - Και έχουν την δύναμη που δίνει η απελπισία...



Οι πολίτες δείχνουν στην εξουσία ότι δεν φοβούνται ούτε εξόδους από το ευρώ, ούτε επιστροφή στην δραχμή, όπως απεργάζονται τα κυβερνητικά σενάρια ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζουν τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη, ούτε καν τις παπαρολογίες περί ... "πραξικοπήματος". Απλά είναι θυμωμένοι και νιώθουν προδομένοι. Και το δείχνουν. Και απόψε στο Σύνταγμα και σε άλλες 37 πόλεις στην Ελλάδα και από την ερχόμενη εβδομάδα σε κάθε γειτονιά. 
Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όγκο και παλμό. Ήδη από τις 7 το απόγευμα οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 50.000.  Αυξημένες, όμως, εμφανίστηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
Οι σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά είναι και πάλι εκεί, σε ένα πολύχρωμο πλήθος όπου βλέπεις από μωρά μέχρι παπάδες, να απλώνεται στους γύρω δρόμους. Κεντρικό σύνθημα το ρυθμικό “κλέφτες-κλέφτες”, μαζί με ομαδικό μούτζωμα προς τη Βουλή.