Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

Η αστρική προβολή είναι μια συνειδητη προσπάθεια του ατόμου να βιώσει την εμπειρία της εξόδου από το φυσικό ανθρώπινο σώμα ενώ είναι ζωντανός και κατά προτίμηση ξύπνιος τη δεδομένη στιγμή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ελεγχόμενης εξωσωματικής εμπειρίας. Δεν συνδέεται με κανένα είδος τελετουργικής μαγείας και δεν έχει καμία σχέση με συγκεκριμένες θρησκείες ή δόγματα.
Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για την επίτευξη της εμπειρίας αυτής, καμία από τις οποίες δεν θεωρείται επικίνδυνη. Παρόλα αυτά προσπάθεια επίτευξης εξόδου από το φυσικό σώμα ενώ το άτομο βρίσκεται υπό την επήρεια φαρμάκων ή παραισθησιογόνων ουσιών

αντενδείκνυται αυστηράZoom in (real dimensions: 499 x 456)Image 


.TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ; Έχουν αυτό που συχνά αναφέρεται ως OOBE(OUT OF BODY EXPERIENCE = EΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ) όπου ένα τμήμα τους, η ψυχή ή το πνεύμα ή η συνείδηση , ανεβαίνει και εξέρχεται από το φυσικό σώμα και ταξιδεύει είτε σε ψυχικό επίπεδο είτε σε αστρικό επίπεδο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΟι απόψεις διίστανται , Παρόλα αυτά το αστρικό επίπεδο μπορεί να συνδεθεί με το Αkasha( έτσι ονομάζεται το μέρος όπου βρίσκονται όλες οι σκέψεις, οι αναμνήσεις, οι φαντασίες, και τα όνειρα όλων όσων υπάρχουν στον κόσμο) Το αστρικό επίπεδο θεωρείται ότι είναι ένα φανταστικό μέρος για να ταξιδέψει κανείς με πολλούς διαφορετικούς ταξιδιώτες, οντότητες και επίπεδα. Λέγεται ότι λειτουργεί σε μια ανώτερη συχνότητα από αυτή του φυσικού πεδίου στο οποίο κατοικούμε.
Πιστεύεται ότι το αιθερικό μας σώμα, πνεύμα ή διάνοια(όπως το ορίζει ο καθένας ανάλογα μα τα πιστεύω του) μπορεί να ταξιδέψει στο αστρικό επίπεδο, το οποίο λέγεται ότι εμφανίζεται πιο συμπαγές από ότι το επίπεδο του φυσικού κόσμου, αυτό συμβαίνει επειδή για να ταξιδέψει κανείς σε αυτό, το αιθερικό σώμα πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί σε στην ίδια υψηλή συχνότητα. Σύμφωνα με ορισμένους το αστρικό επίπεδο είναι πολύ πιο πλαστικό( από την άποψη ότι πλάθεται) από ότι ο φυσικός κόσμος και ότι μπορεί να αλλοιωθεί απλά με τη δύναμη της σκέψης. 
Η ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ;
Ναι , υπάρχουν τενικές οι οποίες διδάσκονται αλλα το επίπεδο επιτυχίας που φτάνει ο καθένας εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. 
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ;
1. Ορισμένοι άνθρωποι το βρίσκουν καθησυχαστικό, ένα είναι δυνατό η συνειδητότητα σου να εξέρχεται των φυσικών ορίων του σώματος σου , τότε είναι πιθανόν η συνειδητότητα σου να επιβιώσει και από τον φυσικό θάνατο.
2. Σε άλλους ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν την τεχνική για καθαρά πνευματικούς σκοπούς .ίσως γιατι θέλουν να νιώσουν ένα με το σύμπαν ή για καθαρά θρησκευτικούς σκοπούς.
3. Άλλοι το δοκιμάζουν απλά και μόνο για να αποδείξουν ότι δεν είναι δυνατό να γίνει - η αρνητική προσέγγιση
4. Ορισμένοι αρέσκονται να το χρησιμοποιούν για ιδιοτελής σκοπούς. Το έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για κατασκοπία κ.α. Η CIΑ έστησε πειράματα για να δει αν ο άνθρωπος μπορούσε να εξέλθει από το σώμα του με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών από τον εχθρό. Η CIA το επεχείρησε γιατί ήταν πεπεισμένοι ότι οι Ρώσοι το είχαν επιχειρήσει ήδη. Ο δικός του όρος για την Αστρική Προβολή ήταν 'Απομακρυσμένη Θέαση'. Μετά από αμφίβολη επιτυχία και αδυναμία χρηματοδότησης του εγχειρήματος , η όλη ιδέα εγκαταλείφθηκε
5. Αλλοι άνθρωποι το επειχειρουν απλά και μόνο μπορούν και θέλουν να δουν πως είναι. Καθαρά από περιέργεια και μόνο. 
ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ; 1. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν πιθανόν από τους πρώτους πολιτισμούς που κατέγραψαν την πίστη τους στη ψυχή. Τα ιερογλυφικά στους τάφους απεικονίζουν χιλιάδες προσευχές οι οποίες διάβαζονταν για να καθοδηγήσουν το σώμα του αποθανώντος στο σωστό δρόμο. Πίστευαν ότι η ψυχή (ba)κατοικούσε σε ένα πνευματικό σώμα το ka το οποίο ήταν ακριβές αντίγραφο του φυσικού μας σώματος. Αυτό με τον θάνατο έδινε τη θέση του στο sahu ( το αληθινό σώμα του πνεύματος) το οποίο και θα είναι η κατοικία του ba για πάντα. Παρόλα αυτά οι Αιγύπτιοι πίστευαν επίσης ότι το Ka μπορούσε να φύγει από το σώμα κατά τη διάρκεια της ζωής και σχεδίαζαν εικόνες ανθρώπων που κοιμόντουσαν ενώ το Ka τους (δηλ. η ψυχή τους) αιωρείτο πάνω από αυτούς. Αυτές οι απεικονίσεις ομοιάζουν πολύ τις σημερινές περιγραφές των Μεταθανάτιων εμπειριών ( Νear Death experiences) εδώ η ψυχή αφήνει το σώμα τη στιγμή του θανάτου για να επιστρέψει μόνο αν το άτομο ανανήψει.
2. Οι κάτοικοι του Θιβέτ πίστευαν στο bardo σώμα το οποίο και μπορούσε να εγκαταλείψει το φυσικό σώμα ενώ ήταν ακόμη ζωντανό και να διαπεράσει τη φυσική ύλη επειδή ακριβώς ήταν κατασκευασμένο από ψυχικό υλικό. Το bardo σώμα μπορεί να κατευθυνθεί οπουδήποτε μέσω της θέλησης. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην δυαδικότητα του σώματος ,στο οποίο κατοικούσε η ψυχη. Ο Πλάτων πίστευε ότι ψυχή ελευθερωνόταν με τον θάνατο αλλα μπορούσε να εξέλθει από το σώμα και κατά τη διάρκεια της ζωής και όταν το έκανα αυτό παρατηρούσε τον κόσμο θαμπό.
Ο Dean Sheils σε μια έρευνα του που δημοσίευσε στο Journal of the Society for Psychical Research το 1978 με τίτλο 1978 'A Cross-cultural Study of Beliefs in Out of Body Experiences', σύγκρινε τα συστήματα θρησκειών από 60 διαφορετικους πολιτισμόυς και βρήκε ότι στα 54 από αυτά υπήρχε μια αντίληψη για την αστρική προβολή, ή για το αστρικό ταξίδι και ότι τα μισά από αυτά εμπεριέχουν την πίστη ότι αυτό μπορεί να γίνει συνειδητά και ενώ το άτομο έιναι ζωντανό. Σχεδόν το 50% των πολιτισμών αυτών ισχυρίζεταί ότι ορισμένα μέλη της κοινωνίας τυς μπορούν να επειχηρήσουν την αστρική προβολή με τη θέληση τους. Μόνο σε 3 πολιτισμούς φάνηκε να μην υπάρχει καμία αντιληψη ή πιστεύω για το συγκεκριμένο θέμα. 
Εξωσωματικές εμπειρίες Ίσως έχει συμβεί και σ' εσάς: μια στιγμή που βρισκόσασταν σε βαθιά χαλάρωση, μεταξύ ύπνου και ξύπνου, νιώσατε ότι γλιστρήσατε έξω από το σώμα σας και για λίγο... επιπλέατε στο χώρο μέσα σε ένα άλλο, λεπτοφυέστερο σώμα. Aν έχετε ζήσει κάτι τέτοιο, τότε ανήκετε στο αξιοζήλευτο ποσοστό εκείνων που είχαν την εμπειρία μιας εξωσωματικής εμπειρίας. 

Αν και τα ονόματα που της έχουν δοθεί είναι πολλά -αστρικό ταξίδι, εξωσωματική εμπειρία, αστρική προβολή, εξωσωμάτωση-, ο διεθνής όρος είναι OBE (Out of Body Experience) και έτσι έχει καταχωριστεί επισήμως από τα ερευνητικά εργαστήρια που μελετούν το φαινόμενο. Aνάμεσά τους είναι τα πανεπιστήμια της Oξφόρδης, του Nτιουκ, του Mπρίστολ, της Bραζιλίας, του Eδιμβούργου και το Ίδρυμα Eρευνών του Στάνφορντ. Πριν από μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, μια μεγάλη έρευνα από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Bραζιλίας, όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα: «Έχετε ποτέ δει, στην πραγματικότητα κι όχι σε ώρα ύπνου, το φυσικό σας σώμα από μια θέση εντελώς έξω από αυτό;». Tο 31% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς είπαν πως είχαν αυτή την εμπειρία τουλάχιστον τρεις - τέσσερις φορές. Σε άλλες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με άτομα που μπορούσαν κατά βούλησιν να βγαίνουν από το σώμα τους, παρατηρήθηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον: απώλεια ηλεκτρικής τάσης του φυσικού σώματος, γεγονός που έκανε τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η φύση του δεύτερου σώματος είναι κατά βάσιν ηλεκτρική. 

Σχετικές έρευνες δείχνουν, επίσης, πως ένας στους δέκα ανθρώπους έχει γευτεί αυτή την εμπειρία και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί διάσημοι άντρες τα έχουν γευτεί επίσης. Oι εμπειρίες των μυστών H πίστη πως ο άνθρωπος διαθέτει, εκτός από το υλικό, και ένα άλλο σώμα είναι πανάρχαια και παγκόσμια, γι’ αυτό και σε όλες τις γλώσσες της υφηλίου υπάρχει πάντα μια λέξη που προσδιορίζει αυτό το «δεύτερο σώμα». Mε αυτό ταξιδεύουν οι Aφρικανοί μάγοι, οι Iνδιάνοι της Aμερικής, οι σαμάνοι του Θιβέτ και της Σιβηρίας. Oι Έλληνες το ονόμαζαν «διπλό» ή «είδωλο» και οι Aιγύπτιοι «Kα». H αρχαιότερη ελληνική αναφορά στο δεύτερο σώμα γίνεται από τον Όμηρο στην «Oδύσσεια», όπου αναφέρει ότι δεν ήταν η Eλένη που ακολούθησε τον Πάρη στην Tροία, αλλά το είδωλό της, ενώ η ίδια βρισκόταν στην Aίγυπτο. Aλλά και ο μυημένος Aισχύλος στον «Aγαμέμνονα» αναφέρεται στην ικανότητα της Ωραίας Eλένης να εκδηλώνεται και με ένα άλλο, φασματικό, σώμα. Oι αρχαίοι μύστες φαίνεται ότι είχαν εμβαθύνει σ' αυτό το μυστήριο και είχαν κατακτήσει τη δυνατότητα ελέγχου του αστρικού σώματος, το οποίο μπορούσαν να καταστήσουν ορατό κατά βούλησιν. Έτσι, κατάφερναν να εμφανίζονται σε δυο μέρη ταυτόχρονα! Σχετικές μαρτυρίες υπάρχουν για τον ιερέα του Aπόλλωνα ¶βαρι, για το μύστη Aπολλώνιο Tυανέα, για τον Iάμβλιχο αλλά για και τον Πυθαγόρα, για τον οποίο αναφέρεται ότι την ίδια μέρα παραβρέθηκε και δίδαξε στο Mεταπόντιο της Iταλίας και στο Tαυρομένιο της Σικελίας, πόλεις που απέχουν μεταξύ τους πολλών ημερών ταξίδι. Παρόμοιες ικανότητες λέγεται ότι είχε και ο Eμπεδοκλής, που ονομαζόταν επίσης «αιθεροβάτης» για την ικανότητά του να περπατά στον αέρα.

Όμως, πού μπορεί να πάει κάποιος με το αστρικό του σώμα; O Kάρλος Kαστανέντα, ο μαθητής του Iνδιάνου σαμάνου Δον Xουάν, που κατέγραψε τις εμπειρίες του σε μια σειρά βιβλίων, αναφέρει πως αυτά που βιώνει κάποιος με το αστρικό του σώμα εξαρτώνται από το επίπεδο εξέλιξης της συνειδητότητάς του. Mπορεί να μετακινηθεί ελάχιστα, παραμένοντας κοντά στο φυσικό του σώμα, να βρεθεί σε άλλη διάσταση και να συναντήσει ανώτερα όντα ή να έχει τη δυσάρεστη εμπειρία της συνάντησης με κατώτερες οντότητες του αστρικού χώρου. Tα πάντα είναι θέμα συχνότητας της σκέψης και ποιότητας του ψυχισμού 



Πειράματα μιμούνται τις εξωσωματικές εμπειρίες Ευρωπαίοι νευροεπιστήμονες κατάφεραν να προκαλέσουν σε εθελοντές την αίσθηση ότι βρίσκονται έξω το σώμα τους, σε μια σειρά πειραμάτων που ίσως βοηθήσουν στην κατανόηση ενός αμφιλεγόμενου φαινομένου που αναφέρουν συχνά όσοι πλησίασαν το θάνατο. 

Η ψευδαίσθηση του να βλέπει κανείς τον εαυτό του από μακριά αναφέρεται σχετικά συχνά από ανθρώπους που βρέθηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς και ασθενείς με σχιζοφρένεια ή επιληψία. 

Αυτές οι αναφορές χρησιμοποιούνται συχνά ως απόδειξη για την ύπαρξη της ψυχής. Ωστόσο οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι αυτή η παράξενη αίσθηση είναι δυνατό να προκληθεί ξεγελώντας τον εγκέφαλο. 

Το φαινόμενο αναπαράχθηκε στο εργαστήριο σε δύο ξεχωριστά πειράματα που δημοσιεύονται την Παρασκευή στο περιοδικό Science. Και στα δύο, οι εθελοντές φόρεσαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας συνδεδεμένα με κάμερες που τους βιντεοσκοπούσαν από πίσω. Έβλεπαν δηλαδή την πλάτη του σώματός τους. 

Στη μία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Χένρικ Έρσον του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, ένας ερευνητής πλησίαζε ένα ραβδί στην κάμερα ακριβώς τη στιγμή που ένας συνάδελφός του άγγιζε με ένα άλλο ραβδί το στέρνο του εθελοντή. Αυτό δημιουργούσε στον εθελοντή την ψευδαίσθηση ότι βρισκόταν μερικά μέτρα πίσω από το σώμα του, όπου δεχόταν το άγγιγμα, αναφέρει το Reuters. 

Στο πείραμα του Όλαφ Μπλάνκε του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου στη Λοζάνη, οι εθελοντές κοιτούσαν μέσα από τα γυαλιά την πλάτη μιας κούκλας, την οποία έξυνε με το χέρι ένας ερευνητής. Την ίδια στιγμή, ένας άλλος ερευνητής έξυνε την πλάτη του ίδιου του εθελοντή. Και πάλι, οι εθελοντές είχαν την αίσθηση ότι έβλεπαν τον εαυτό τους από πίσω, έξω από το πραγματικό τους σώμα. 

«Περιγράφουμε [...] μια ψευδαίσθηση κατά την οποία υγιείς εθελοντές είχαν την εμπειρία ενός εικονικού σώματος σαν να ήταν το δικό τους, και εντόπιζαν τους εαυτούς» τους έξω από τα όρια του σώματός τους σε διαφορετικές θέσεις στο χώρο», γράφει ο Δρ Μπλάνκε. 

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το φαινόμενο προκαλείται από ασυμφωνία ανάμεσα στα οπτικά και τα απτικά ερεθίσματα. Τα μάτια δίνουν μια εικόνα, η αίσθηση της αφής δίνει μια ασύμβατη εικόνα, και ο εγκέφαλος παράγει την ψευδαίσθηση σε μια προσπάθεια να επιλύσει τη διαφωνία. 

Αυτού του είδους τα πειράματα θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε φιλοσοφικά ερωτήματα που αφορούν την αίσθηση του εαυτού μας, αλλά θα μπορούσαν να έχουν και πρακτικές εφαρμογές στα βιντεοπαιχνίδια και την τηλεχειρουργική, εκτιμούν οι ερευνητές.



Αναρτήθηκε από ΑΝΗΣΥΧΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ


ΠΗΓΗ: http://psixikafenomena.blogspot.com/2011/01/blog-post_2083.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.