• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

    Συντριβή F-16: Σε τεχνητό κώμα τρεις Γάλλοι ενώ μάχη να μείνουν στη ζωή δίνουν 21 τραυματίες

    Την διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να χυθεί φως στα αίτια της χθεσινής πολύνεκρης τραγωδίας στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Los Llanos στην Ισπανία ξεκινούν οι αρχές της Μαδρίτης με τον Γάλλο υπουργό Αμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και την Ιταλίδα ομόλογό του, να μεταβαίνουν σήμερα στον τόπο του δυστυχήματος όπου συνετρίβη το ελληνικό F-16 προκαλώντας το θάνατο συνολικά δύο Ελλήνων πιλότων και οκτώ Γάλλων.
    Από τους συνολικά 21 τραυματίες, έντεκα είναι Ιταλοί και δέκα Γάλλοι, οι πέντε απ΄αυτούς, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή ενώ οι περισσότεροι φέρουν βαριά εγκαύματα.
    Τρεις από τους Γάλλους τραυματίες βρίσκονται σε τεχνητό κώμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation». Στο χώρο στάθμευσης της ΝΑΤΟϊκής βάσης όπου κατέπεσε το F-16, υπήρχαν, μεταξύ άλλων, και πολλά γαλλικά αεροσκάφη - Mirage, Rafale και Alpha Jet. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα θύματα είναι Γάλλοι.
    Κατά την συντριβή του, το ελληνικό F-16 προκάλεσε ζημιές σε πέντε συνολικά αεροσκάφη , ανάμεσά τους δύο Alpha Jet και δύο Μirage 2000D, ενώ εκείνη την ώρα στο έδαφος εργάζονταν πολλοί μηχανικοί. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Liberation", από το 2010,  η αεροπορική βάση του Los Llanos στο Αλμπαθετε (250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαδρίτης ) χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ, και σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Monde", θεωρείται "σχολείο των πιλότων".
    Oι μέχρι τώρα έρευνες των ειδικών δείχνουν πως το διθέσιο F-16, το οποίο απογειώθηκε από τον διάδρομο 09-27 στη βάση του Los Llanos στο Αλμπαθέτε, ενώ βρισκόταν ελάχιστα μέτρα πάνω από τη μέση του διαδρόμου έχασε ώθηση, για κάποιον λόγο έγειρε απότομα προς τα δεξιά και συνετρίβη.Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου "Tactical Leadership Programme" (TLP), "τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης αεροσκαφών" της βάσης, «έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε πολλά από τα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν εκεί», ανέφερε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας.Στο σημείο της πρόσκρουσης εργάζονταν αρκετά στελέχη και ήταν συγκεντρωμένα αρκετά άλλα μαχητικά.
    Ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον πέντε μαχητικά αεροσκάφη. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε σε συνδυασμό με το ότι , σύμφωνα με ισπανικές πηγές, το αεροσκάφος χρησιμοποιούσε τοξική ουσία για καύσιμο (υδραζίνη) καθυστέρησε και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τη διάσωση των υπολοίπων θυμάτων.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ