• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

    Άλλαξε φύλο και έγινε γυναίκα - Μετά αλλάζει ξανά και γίνεται άνδρας!

    Στα 42 του, ο Γουόλτ Xέγιερ ήταν ένας ευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών που ξαφνικά , αποφάσισε να υποβληθεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και να γίνει γυναίκα. 
    Oκτώ χρόνια αργότερα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να ξανακάνει εγχείρηση για να ξαναγίνει άντρας. Ο 74χρονος πάσχει από διαταραχή ταυτότητας φύλου, που προκλήθηκε από τραύματα της παιδικής του ηλικίας και θεωρεί ότι οι γιατροί δεν έπρεπε να προχωρήσουν στην πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου. 
    Ολα ξεκίνησαν στην ηλικία των 5 ετών, όταν η γιαγιά του, που τον πρόσεχε, άρχισε να τον ντύνει με κοριτσίστικα ρούχα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο μικρός Γουόλτ έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον θείο του, γεγονός που τον οδήγησε να πιστεύει ότι είναι ένα κορίτσι παγιδευμένο στο σώμα ενός άντρα. Συνέχισε να μεγαλώνει σαν αγόρι, μέσα σε ένα αυστηρά πειθαρχημένο οικογενειακό περιβάλλον, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. 
    Στα 42 του, οι δαίμονες του παρελθόντος ξύπνησαν και ο Γουόλτ αποφάσισε να κάνει την εγχείρηση αλλαγής φύλου και να γίνει γυναίκα. Τρείς μήνες πριν την εγχείρηση, χώρισε με την γυναίκα του με την οποία έμεινε σε επαφή. Το πιο δύσκολο ήταν να κάνει τα παιδιά του να αποδεχτούν την καινούρια ταυτότητα του πατέρα τους: «Η κόρη μου ήταν πολύ αναστατωμένη και ο γιος μου είπε ότι θα προτιμούσε να είχα πεθάνει, γιατί θα μπορούσε να το εξηγήσει πιο εύκολα στους φίλους του». 
    Ο Γουόλτ άρχισε την καινούρια του ζωή με το όνομα Λόρα Τζένσεν. Παρά το γεγονός ότι πέρασε μια δύσκολη περίοδο ανεργίας, ένοιωθε πολύ όμορφα με την καινούρια του ταυτότητα και πίστευε ότι είχε απαλλαγεί από το βαρύ παρελθόν του. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία. Ο Χέγιερ ανακάλυψε ότι πάσχει από διαταραχή ταυτότητας φύλου, λόγω των ψυχολογικών τραυμάτων από την παιδική του ηλικία. «Συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα μου είναι ψυχολογικό. Το μόνο που κάνουν οι γιατροί είναι να σε γεμίζουν με ορμόνες και να σου βάζουν εμφυτεύματα στήθους αλλά είναι βιολογικά αδύνατο να μετατραπεί ένας άντρας σε γυναίκα ». Πήρε, λοιπόν, την απόφαση να ξανακάνει εγχείριση αλλαγής φύλου και να γίνει πάλι ο Γουόλτ Χέγιερ. 
    Μετά από πολλές συναντήσεις , κατάφερε να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα παιδιά του και να γίνει ένα είδος άτυπου ψυχολογικού συμβούλου, μέσω της ιστοσελίδας του, για τα άτομα που θέλουν να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου. Ο Γουόλτ πιστεύει ότι χρειάζονται περισσότερη ψυχολογική φροντίδα καθώς πάσχουν από κατάθλιψη:«Πιστεύω ότι με την εγχείρηση δεν θεραπεύουμε τα ψυχολογικά προβλήματα του ασθενή. Απλώς τα μεταφέρουμε σε ένα καινούριο φύλο και σε ένα καινούριο όνομα». 
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ