• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Απριλίου 2014

    «Η Ρωσία πρόδωσε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων» αναφέρει κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ

    Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ Κρίστοφερ Π. Χίλ. λέει ότι η αντίδραση της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας σημαίνει ότι η Μόσχα έχει προδώσει τη «νέα τάξη πραγμάτων» που κατείχε ένα μέρος της τα τελευταία 25 χρόνια.


    Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ και την Κορέα, γράφει ότι η προσάρτηση της Ρωσίας στην Κριμαία και η εκστρατεία "εκφοβισμού" ενάντια στο Κίεβο έφερε ένα τέλος σε μια ιστορική περίοδο 25 ετών, κατηγορώντας τη Μόσχα για τη συμμετοχή της σε «υποχώρηση, υποτροπή, και ρεβανσισμό».

    Ο ορισμός του Χίλ για τη «νέα παγκόσμια τάξη" είναι η συμμετοχή της μετά Γκλάσνοστ Ρωσίας στους «δυτικούς θεσμούς, της οικονομίας της αγοράς, και μια κοινοβουλευτική πολυκομματική δημοκρατία."

    «Αυτή η νέα παγκόσμια τάξη πραγματοποιήθηκε για σχεδόν 25 χρόνια. Εκτός από το σύντομο πόλεμο της Ρωσίας με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008 (μια σύγκρουση που θεωρείται γενικά ότι υποκινήθηκε από την απερίσκεπτη ηγεσία της Γεωργίας), η συναίνεση και η δέσμευση για τη Ρωσία στην «νέα παγκόσμια τάξη», είναι ωστόσο προβληματική, ήταν ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εποχή ", γράφει ο Χιλ.

    Ο Χίλ, ο οποίος είναι σύμβουλος με την ομάδα Albright Stonebridge, μια "παγκόσμια επιχείρηση στρατηγικής» με τα πλοκάμια της χωμένα βαθιά μέσα στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνεχίζει να κατηγορεί τη Μόσχα για αναβίωση των ημερών της σοβιετικής αυτοκρατορίας, προσθέτοντας ότι, «η Ρωσία ... . δεν φαίνεται πλέον να ενδιαφέρεται για αυτό που η Δύση έχει προσφέρει τα τελευταία 25 χρόνια: ειδικό καθεστώς με το ΝΑΤΟ, προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και συνεργασία σε διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες».

    Υποστηρίζοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις είναι απίθανο να έχουν οποιαδήποτε επίδραση, ο Χιλ ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για τη μεγάλη απόσταση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία "θα επιδιώξει να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα μεταξύ των πρώην σοβιετικών" συμμάχων", επικαλούμενος τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία το 1939, προτείνει ότι η Μόσχα ενδέχεται να ξεκινήσει επίθεση εναντίον άλλων ανατολικών ευρωπαϊκών εθνών.

    Ο ισχυρισμός του Hill ότι η Ρωσία έχει γυρίσει την πλάτη της στη «νέα παγκόσμια τάξη» δείχνει πώς η Μόσχα επιδιώκει να οδηγήσει μια εναλλακτική ευθυγραμμισμένη φατρία που θα αποτελέσει σημαντική απειλή για το μέλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

    Με άλλα λόγια, αν η Ρωσία θέλει το ένα ή όχι, η δυτική ελίτ σκάβει για ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και ο κόσμος μπορεί να εισέλθει στην πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μετά την πυραυλική κρίση της Κούβας.

    πηγή atheatignosi

    antineotaksiths

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ