• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

    Αρχαιολόγοι βιντεοπαιχνιδιών ξέθαψαν από την έρημο χιλιάδες παιχνίδια Atari -Θάφτηκαν πριν 30 χρόνια [εικόνες]

    Kι όμως, υπάρχουν αρχαιολόγοι βιντεοπαιχνιδιών. Μια τέτοια ομάδα, ξέθαψε από την έρημο μια τεράστια κρύπτη γεμάτα παλιά παιχνίδια Atari.
    Δημοσιεύματα ήθελαν την εταιρεία να έχει πετάξει εκατομμύρια παιχνίδια, κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα (BBC), η ανασκαφή σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Νέο Μεξικό διήρκεσε τρεις ώρες και έφερε στην επιφάνεια πολλές κασέτες Atari, συμπεριλαμβανομένων και αντίγραφων του παιχνιδιού «ET: The Extra Terrestrial».

    Η εταιρεία κυκλοφόρησε εκατομμύρια αντίγραφα του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ωστόσο λόγω των χαμηλών πωλήσεων αυτό αποσύρθηκε από την αγορά.

    Η εταιρεία Atari είχε πετάξει φορτία ολόκληρα από τα απούλητα παιχνίδια σε χώρους υγειονομικής ταφής στις παρυφές του Alamogordo το 1983. Το παιχνίδι ET που είχε κατασκευαστεί για τις κονσόλες Atari 2600 είχε χαρακτηριστεί, γράφει το Εθνος, ως ένα από τα χειρότερα που δημιουργήθηκαν ποτέ. Επρόκειτο για ένα δύσκολο παιχνίδι με φτωχά γραφικά με αποτέλεσμα ελάχιστοι να το αγοράσουν και η εταιρεία να μείνει με χιλιάδες αντίτυπα stock.

    Η αναζήτηση για να διαπιστωθεί αν ήταν τελικά αστικός μύθος ή όχι, άρχισε και πάλι μετά από τις προσπάθειες ενός ανώνυμου ενθουσιώδη παίκτη που έκανε τη δουλειά του ντετέκτιβ για να προσδιορίσει το χώρο ταφής τους.





    iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ