• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

    Φοροτρέλα: Τέρμα η επιστροφή φόρου - Μπλόκο στο ΑΦΜ αν χρωστάτε πρόστιμα στους δήμους σε βάθος 10 ετών!

    Το φορολογικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα έχει ως στόχο δύο πράγματα: Την πλήρη πτωχοποίηση των πολιτών και τον μελλοντικό εγκλεισμό τους σε κάποιο ίδρυμα ψυχικών νοσημάτων


    Είναι χιλιάδες οι πολίτες που δικαιούνται επιστροφή φόρου ή θέλουν να κάνουν κάποια άλλη διαδικασία στην εφορία και διαπιστώνουν ότι το ΑΦΜ του έχει μπλοκάρει από κάποιον Δήμο.

    Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται παλιές κλήσεις ή πρόστιμα, ακόμη και απλήρωτοι λογαριασμοί νερού μπλοκάρουν τα πάντα και οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.


    Στο στόχαστρο είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν κάποια οφειλή σε Δήμο (από παλιά κλήση, πρόστιμο κλπ) και δεν μπήκαν όπως είχαν την ευκαιρία να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ως τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής των πολιτών στη ρύθμιση για χρέη προς του Δήμους ανά τη χώρα, οι δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν… υπερωρίες στην είσπραξη οφειλών που δεν έχει ρυθμιστεί. Έτσι ως πρώτο μέτρο έρχεται το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ του φορολογούμενου στην εφορία ακόμη και όταν εκείνος δεν έχει άλλες εκκρεμείς υποθέσεις και χρέη προς το Δημόσιο.

    Εάν ο πολίτης δεν συμμορφωθεί ακολουθεί το επόμενο στάδιο που περιλαμβάνει δέσμευση και κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορέσει ο Δήμος να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό έρχεται το τρίτο στάδιο το οποίο φθάνει ως και σε πλειστηριασμό ακινήτων.

    Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
    Για να ενεργοποιηθεί και πάλι το ΑΦΜ οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στον Δήμο, όπου έχουν την οφειλή.
    Εκεί θα πρέπει να πληρώσει το χρέος που έχει είτε εφάπαξ είτε να αιτηθεί να ρυθμίσει την οφειλή του σε 12 μηνιαίες δόσεις.

    Από τον δήμο ο πολίτης θα λάβει βεβαίωση για άρση δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας την οποία θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία για να ξεμπλοκάρει το ΑΦΜ του και να πάρει την επιστροφή φόρου ή να κάνει όποια άλλη εργασία επιθυμεί (φορολογική ενημερότητα κλπ).

    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ