Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πώς και γιατί ο Άρης έπαψε να είναι σαν την Γη – Πώς οι κάτοικοί του ήρθαν στον πλανήτη μας

Πριν από μερικές δεκαετίες πιστεύαμε πως στον Άρη υπάρχουν νοήμονα όντα τα οποία θα μας εξαπέλυαν επίθεση προκειμένου να κατακτήσουν την Γη... Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό όμως που πιστεύουμε σήμερα είναι πως είναι πολύ πιθανόν όντως ο «Κόκκινος Πλανήτης» να φιλοξενούσε ζωή.
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Ο Άρης είναι ένα δύσκολο μέρος για να ζει κανείς... Είναι ψυχρός, και στεγνός. Έχει λεπτή ατμόσφαιρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετεωρίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι μπορούν να πέσουν ανά πάσα στιγμή στο κεφάλι σου, και δεν έχει μαγνητικό πεδίο, άρα ο Ηλιακός Άνεμος χτυπά κατευθείαν την επιφάνεια του πλανήτη. Γι΄αυτό λοιπόν δεν ζει κανείς στον Άρη. Τουλάχιστον καμμία σύνθετη μορφή ζωής, οι επιστήμονες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν το ενδεχόμενο ύπαρξης μικροβιακής μορφής ζωής.
Ο πλανήτης Άρης πάντοτε ήταν «διεγερτικός» για τον άνθρωπο. Και δικαίως, γιατί από πλευράς μορφολογίας και σύνθεσης είναι ο πιο κοντινός πλανήτης που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία με την Γη. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το μικρό αδελφάκι της Γης, που... πέθανε. Ναι ίσως ο Άρης κάποτε ήταν σαν την Γη αλλά πέθανε.
Αυτό είναι το μεγάλο ντιμπέιτ των επιστημόνων. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ο Άρης ίσως κάποια στιγμή στο παρελθόν έμοιαζε πολύ με την Γη, έχοντας, ατμόσφαιρα, θάλασσες, βουνά, ίσως και ζωή. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Ωκεανοί κρυμμένοι κάτω από το έδαφος
Από τους αρειανούς μετεωρίτες που έχουν έχουμε βρει στον πλανήτη μας, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάτι βίαιο έγινε στον Άρη πριν από 4,5 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια, με αποτέλεσμα ο Άρης να χάσει την ατμόσφαιρά του. Από τους μετεωρίτες αυτούς λοιπόν έχει διαπιστωθεί και η σύνθεση του εδάφους και της τωρινής ατμόσφαιράς του. Μία δουλειά που συνεχίζουν πολύ καλύτερα τα ρομποτικά οχήματα στον Κόκκινο Πλανήτη όπως το Quriocity. Γιατί όμως πιστεύουμε πως υπήρχε ατμόσφαιρα;
Αυτήν την στιγμή πιστεύεται πως ο Άρης έχει τόσο νερό που θα μπορούσε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνειά του δημιουργώντας βάθος από 20 έως 1000 μέτρα. Το νερό όμως αυτό λόγω των θερμοκρασιών αλλά και της... κατάστασης που επικρατεί στην επιφάνεια του Άρη βρίσκεται κάτω από το έδαφος σε παγωμένη μορφή. Έτσι βάσει του μοναδικού αξιώματος που έχουν οι επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα πως όπου υπάρχει νερό δύναται να υπάρχει και ζωή, πιστεύεται ότι ο Άρης παλαιότερα ήταν πολύ πιο φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ζωής.
Ο βίαιος θάνατος του πρώην... πράσινου πλανήτη
Για τους επιστήμονες υπάρχουν δύο θεωρίες. Αυτή της έλλειψης μαγνητικού πεδίου και αυτή της χαμηλής βαρύτητας. Ας ξεκινήσουμε από την δεύτερη.
Ο Άρης είναι έχει μόλις την μισή διάμετρο από την Γη, το 11% της μάζας της και μόλις το 38% της βαρύτητάς της. Βάσει αυτών των στοιχείων είναι πολύ πιο δύσκολο για την ατμόσφαιρά του να διατηρηθεί. Έτσι, λόγω χαμηλής βαρύτητας, είναι ευκολότερο για τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας να εξατμίζονται στο διάστημα. Και όσο γίνεται αυτό η ατμόσφαιρα λεπταίνει. Και όσο λεπταίνει τόσο πιο εύκολο είναι για μεγαλύτερους μετεωρίτες να εισέρχονται στο εσωτερικό της ατμόσφαιράς του. Και όσο συνεχίζεται αυτό τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργούνται «τρύπες» στην ατμόσφαιρα. Και πάει λέγοντας...
Παράλληλα οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ατμόσφαιρα του Άρη δεν έχει δεχθεί πολλές μεταβολές τα τελευταία 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Έτσι πιστεύεται πως η «υγρή» περίοδος του Άρη διήρκεσε «μόνο» το πρώτο δισ. της ηλικίας του.
Το μαγνητικό πεδίο της Γης
Το μαγνητικό πεδίο της Γης


Άλλος λόγος, είναι η έλλειψη μαγνητικού πεδίου. Το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Αυτή είναι η γραμμή άμυνας της Γης απέναντι στον ηλιακό άνεμο και την συμπαντική ακτινοβολία. Χωρίς το μαγνητικό πεδίο, η ατμόσφαιρα της Γης θα υπόκειντο σε συνεχή φθορά και εν τέλει «τραυματισμό» της σε σημείο εξαφάνισης. Τώρα με το μαγνητικό πεδίο, οι απειλές αυτές προσκούουν και εκτοξεύονται στο αχανές διάστημα. Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Το μαγνητικό πεδίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πυρήνα του πλανήτη, και ο πυρήνας του Άρη είναι παγωμένος.
Ο στέρεος πυρήνας του Άρη
Ο στέρεος πυρήνας του Άρη
Ναι ο πυρήνας του Άρη είναι ακίνητος και παγωμένος, με αποτέλεσμα ο Κόκκινος Πλανήτης να μην έχει καμμία εδαφική δραστηριότητα όπως σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Έτσι λόγω της έλλειψης ενεργού πυρήνα δεν υφίσταται και μαγνητικό πεδίο. Γιατί όμως ο πυρήνας του Άρη πάγωσε; Τι είναι αυτό που τον έκανε να ρίξει την θερμοκρασία του και εν τέλει να σταματήσει να είναι ενεργός; Αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Πάντως το 1 δισ. χρόνια που ο Άρης ήταν ζωντανός, είναι αρκετό για την ανάπτυξη ζωής, από την στιγμή πάντα που είχε τις κατάλληλες συνθήκες....
Αναπαράσταση των σταδίων του Άρη μέχρι τον θάνατό του
Αναπαράσταση των σταδίων του Άρη μέχρι τον θάνατό του


Είμαστε και εμείς Αρειανοί
Πού πήγαν λοιπόν οι «κάτοικοι» του Άρη πριν την καταστροφή του. Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες η οποία γίνεται μάλιστα δημοφιλής στους επιστημονικούς κύκλους όσο περνούν τα χρόνια είναι πως ο Άρης ξεκίνησε να πεθαίνει μετά από πρόσκρουση μετεωρίτη ο οποίος έκανε τον πυρήνα του να πεθάνει και εξαφάνισε κάθε ίχνος ζωής μία για πάντα από τον πλανήτη. Έτσι από την πρόσκρουση αυτή του μετωρίτη εκτοξεύτηκαν κομμάτια εδάφους από τον Άρη τα οποία ταξίδεψαν στο διάστημα και κατέληξαν στην Γη, κουβαλώντας έτσι κάποιου είδους μικροβιακή ζωή η οποία τελικά εξελίχθηκε σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, την ζωή στον πλανήτη μας. Άλλωστε απίθανο δεν είναι, πρόσφατοι μετεωρίτες από τον Άρη όπως προείπαμε έχουν βρεθεί στην Γη. Γιατί κάποιος από αυτούς να μην έφερε μαζί του... ζωή;

koolnews.gr

"The Lion King" - Τι ΔΕΝ γνώριζες για την αγαπημένη ταινία; [video]

Και ποιος δεν έχει δει την ταινία «The Lion King»;



Μόνοι μας αλλά και με τα παιδιά μας, η αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων με τον βασιλιά της ζούγκλας μας είχε κλέψει την καρδιά καθώς τα μηνύματα που περνούσε ήταν παρά πολλά.


Συνετρίβη το SpaceShipTwo

Η Virgin Galactic, του επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, ανέφερε πριν από λίγα λεπτά ότι... το SpaceShipTwo της εταιρείας αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από την έρημα Μοχάβε, ενώ οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι συνετρίβη στην περιοχή Καντίλ.


Τα πραγματικά αίτια της επίθεσης στο τσιγάρο και το σαθρό άλλοθι της προστασίας της Υγείας

Βαθιά υποκριτική, παντελώς ατελέσφορη, επικίνδυνα θολή και σίγουρα κατάφορα «αντιδημοκρατική», αποδεικνύεται η «σπουδή» της Πολιτείας να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, 6 χρόνια μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που συμπεριέλαβε – με ορισμένες εξαιρέσεις - εντός της «κόκκινης»-απαγορευτικής γραμμής, τους χώρους εργασίας, τα κέντρα διασκεδάσεως, τα μπαρ και τα καφενεία.

της Σόνιας Χαϊμαντά


ΣΟΚ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΗ 50.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ!!!Ποιος είναι ο τελικός σκοπός της!!!Όλη η αλήθεια όπως δεν την έχετε ξαναδεί!!!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο – Σε αυτήν θα ζουν 50.000 άνθρωποι με ό,τι άνεση μπορείτε να φανταστείτε – Θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
Για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ασταμάτητα , μία εταιρεία από τη Φλόριντα έχει τη... λύση, αφού φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία «πλωτή πολιτεία», που θα ονομάζεται το «Πλοίο της Ελευθερίας» και θα γυρίζει όλο τον κόσμο κάθε δύο χρόνια προσφέροντας στους επιβάτες μία πολυτελή διαμονή.


HF!!!ΗΠΑ!!!ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!!!

Το HF σημερα αποκαλυπτει πως απο το 2012 στην ρωσική υπηρεσία εθνικης ασφαλειας υπάρχει ο κωδικός «Zombie» που αναφέρεται βεβαίως σε «επιδημία Ζομπι» και τρόπους αντιμετώπισης της.
Οπως άλλωστε υπάρχει και στη Αμερική !

Τα 10 αντικείμενα και τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων [εικόνες]

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ευκολίες στην κουζίνα της σύγχρονης νοικοκυράς, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να... φιλοξενήσει στο εσωτερικό του τα πάντα. Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που μπορούν να τον καταστρέψουν, να προκαλέσουν πυρκαγιά και κάποια τρόφιμα που μπορεί ακόμη και να... τραυματίσουν αν μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Θερμό επεισόδιο στο Θρακικό πέλαγος: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ελληνικό σκάφος

Μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε στην πλώρη ανεμότρατα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά του Θρακικού πελάγους, και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση μόλις 3 μιλίων από τις εκβολές του Έβρου.
 

Την έλεγχαν για ναρκωτικά...Αλλά την συνέλαβαν γιατί έκανε σεξ με σκύλο!

Αυστραλία: Γυναίκα ελέγχονταν για εμπόριο ναρκωτικών αλλά συνελήφθη γιατί έκανε σεξ με... σκυλιά!

Εκρηξη ενός καινοφανούς αστέρα παρακολούθησαν για πρώτη φορά οι Επιστήμονες

Επιστήμονες παρακολούθησαν για πρώτη φορά την έκρηξη ενός καινοφανούς αστέρα
Η έκρηξη ανιχνεύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στον αστερισμό του Δελφίνου, ενώ οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με το υπέρυθρο τηλεσκόπιο Chara Array, που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά

Μπορεί να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πραγματικότητα. Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν τον εξαφανισμένο ιό.

Ελέγχουν τα πάντα

H γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald, δημοσίευσαν χτες ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της Special Source Operations, παράρτημα της National Security Agency, στο οποίο αναφέρεται με ποιους τρόπους οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες στη Γαλλία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο.


Θα μας τρελάνουν τελικά; Ο ιός Έμπολα δεν είναι θανατηφόρος για όλους (;) – Τι ρόλο παίζει το DNA

Μέχρι αυτή τη στιγμή όλοι ξέραμε ότι ο ιός Έμπολα είναι άκρως θανατηφόρος, αλλά όχι για όλους τους ανθρώπους.Τώρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν μια εξήγηση γι’ αυτό το αίνιγμα: το DNA μερικών ανθρώπων τους χαρίζει καλύτερη άμυνα έναντι της τρομερής νόσου.

ΟΑΕΔ: Που και πως θα προσληφθούν 50.000 άνεργοι

Πέντε κατηγορίες ανέργων θα μπορέσουν να διεκδικήσουν 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας...
που θα προκηρύξει πολύ σύντομα ο ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν σε δήμους και υπουργεία. 

Από αυτούς οι 35.000 θα προσληφθούν για να καλύψουν κενά που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. 


Πώς Wall Street, εταιρείες πετρελαίου και σκιώδεις κυβερνητικές υπηρεσίες (CIA και NSA) διαμορφώνουν τη γενική πολιτική τάξη

Πώς Wall Street, εταιρείες πετρελαίου και σκιώδεις κυβερνητικές υπηρεσίες (CIA και NSA) διαμορφώνουν τη γενική πολιτική τάξη

Η ΒΑΘΙA ΠΡΑΓΜΑΤΙΚOΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛHΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Θα υπάρξουν επιδημίες- ΓΙΑΤΙ ξεσπούν τόσες θανατηφόρες ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Οι Έμπολα, Marburg,ο εντεροϊός και ο ιός Chikungunya – οι ασθένειες αυτές δεν ήταν καν στο ραντάρ των περισσότερων ανθρώπων του 2014,…αλλά τώρα ο καθένας από αυτούς έχει γίνει είδηση.Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι τόσο πολλές οι θανατηφόρες ασθένειες που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή; Υπάρχει κάποιο είδος σύνδεσης, ή οι τόσες πολλές φρικτές ασθένειες που προκύπτουν μονομιάς αποτελούν μόλις μια γιγαντιαία σύμπτωση; Και αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή.

Οι Τούρκοι χάνουν τον έλεγχο – Θέμα χρόνου το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

Προς πλήρη ανατροπή οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ ενδείξεις αποσταθεροποίησης υπάρχουν και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παρά το γεγονός
ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα ανεκτική έναντι της επιθετικότητας της γείτονος στην Κύπρο.


Η αλήθεια που μας κρύβουν για τα κινητά τρίτης γενιάς..Δείτε τι αποκαλύπτει καθηγήτρια του ΕΜΠ..

Νέα έρευνα τονίζει πως οι κίνδυνοι που κρύβουν τα κινητά είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε.. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" προκύπτουν τα εξής:

Δεν την γλιτώνουμε, σύντροφοι, με τίποτα!

Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες ακούν με προσοχή. Το βλέπουμε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου. Κι αυτή φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Την ώρα που οι Γερμανοί κρεμάνε στα μανταλάκια και διαψεύδουν τον χαμογελαστό κ. Χαρδούβελη, οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΖΡΙΖΑ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αριστερά ετοιμάζεται για μία επική μάχη επικράτησης, αγνοώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις στρατηγικές της επιλογές.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σπαρτιάτες: Οι κυνηγοί της αρετής

Ο αρχαίος Σπαρτιάτης, ήταν απελευθερωμένος από τον φόβο του θανάτου, δεν καταλάβαινε τι σημαίνει καλοπέραση και σωματικός εθισμός. Δεν ερωτευόταν, αλλά σεβόταν τη γυναίκα. Ο συμπολεμιστής του ήταν το δεύτερο εγώ, ή μάλλον δυο άνθρωποι σε μια οντότητα.

Γιώργος Τραγκας: Μεγάλος σφαγέας ο Μέγας Αλέξανδρος!!

το πρωι στην εκπομπή του στον RealFm. Όχι κύριε Τραγκα. Δεν άφησε πίσω του σφαγμενους λαούς ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ανθρώπινο στομάχι κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Κατασκευάστηκε στο εργαστήριο ανθρώπινο στομάχι
Παρήχθησαν γαστρικά υγρά με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων
Ένα λειτουργικό τρισδιάστατο ιστό ανθρώπινου στομαχιού έφτιαξαν στο εργαστήριο αμερικανοί επιστήμονες, με τη συμμετοχή της επίκουρης καθηγήτρια του Τμήματος Μοριακής και Κυτταρικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι Γιάννας Ζαβρού.


Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά και θαυμάζουν τον Χίτλερ

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Bild
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η είδηση ότι μαθητές σε Γυμνάσιο του Λάντσμπεργκ, κοντά στη Λειψία χαιρετούν ο ένας τον άλλο ναζιστικά, βάζουν μουστάκι για να μοιάζουν στον Αδόλφο Χίτλερ τον οποίο θεωρούν «σπουδαίο άντρα».


Γιατί μας αρέσει να ακούμε «λυπημένα» τραγούδια

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας
Όλοι μας έχουμε μια τάση στα στενάχωρα τραγούδια κάθε φορά που πονάμε ψυχολογικά. Μια playlist με δακρύβρεχτα τραγούδια που μας «ξύνουν» πολλές φορές τις πληγές και μας κάνουν περισσότερο ευσυγκίνητους από ότι θα έπρεπε. 


ΑΝΗΛΙΚΟΙ “νταβατζήδες” δρούσαν στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΟΚ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΗΛΙΚΟΙ “νταβατζήδες” ΒΙΑΖΑΝ και ΕΞΕΔΙΔΑΝ την 14χρονη συμμαθήτριά τους !!
Τη φρίκη στα χέρια δύο συμμαθητών της βίωνε ανήλικη κοπέλα σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Την ανάγκαζαν με… απειλές και χρήση βίας να ικανοποιεί τις σεξουαλικές τους ορέξεις και την υποχρέωναν να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλους άνδρες, λαμβάνοντας χρηματικά οφέλη.


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτες αποκαλύψεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής από τον εφευρέτη του διάσημου πυραυλικού συστήματος Stinger Boyd Bushman

Ο διεθνούς φήμης εφευρέτης των ΗΠΑ Boyd Bushman πέθανε στις 7 Αυγούστου του 2014. Πρόκειται για έναν επιστήμονα που επί 40 χρόνια εργαζόταν για λογαριασμό της εταιρείας Lockheed Martin, ενώ ο ίδιος παραδέχεται πως συνεργάστηκε με συναδέλφους του στην Area 51 των ΗΠΑ. 
Λίγο πριν πεθάνει, ο εφευρέτης του διάσημου πυραυλικού συστήματος Stinger, θέλησε να αποκαλύψει στην κάμερα όσα είδε και βίωσε, μέσα σε αυτήν την απαγορευμένη περιοχή. 


ΠΑΝΙΚΟΣ στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ! Ισχυρή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ λεωφορείου με τρόλεϋ (Φωτό&Βίντεο Makeleio.gr)

Σφοδρή ύγκρουση λεωφορείου της ΕΘΕΛ με τρόλεϊ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου στην περιοχή των Πατησίων. Στο σημείο βρίσκονται άντρες της Τροχαίας ενώ από τη σύγκρουση έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιόμετρων.

Η κρίση βλάπτει σοβαρά την Υγεία

Πάνω από 3.000.000 οι ανασφάλιστοι πολίτες

Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας, ενώ χιλιάδες είναι ασφαλισμένοι αλλά αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας, εξετάσεων και φαρμάκων που απαιτούνται. Έρευνες της Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι οι μισοί πολίτες (το 47%) δηλώνουν ότι δεν λαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη. 


Η άσβεστη φλόγα που έκαιγε χιλιάδες χρόνια...

Το 1401 ανακαλύφθηκε ο τάφος του Πάλλα, γιου του βασιλιά της Τρωικής περιόδου Evander. Μέσα στον τάφο βρέθηκε λάμπα να καίει. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό καθώς ο Πάλλας πέθανε τον 12ο αιώνα προ Χριστού.

Εκπληκτικότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσαν αυτοί που βρήκαν τον τάφο να σβήσουν τη λάμπα.


Ούτε το νερό την επηρέαζε και μόνο όταν την αδειάσανε από το υγρό που περιείχε έσβησε.

Έκαιγε επί 2.600 χρόνια !!!


Γκέοργκ Κάντορ: Ο μαθηματικός που κατάφερε να μετρήσει το άπειρο και... κατέληξε σε ψυχιατρείο

Διαγράφοντας μια πορεία συνυφασμένη με την ανθρώπινη εξέλιξη, τα μαθηματικά πάντα ήταν σε θέση να προσφέρουν τροφή για σκέψη ακόμα και σε όσους δεν είχαν άμεση επαφή μαζί τους.  


Αυτή είναι η ΝΕΑ μεγάλη αλλαγή που φέρνει το facebook στις φωτογραφίες! (PHOTO)

Εκτός από τα «Rooms», το Facebook παρουσίασε τη Δευτέρα (27/10/2014) και τις «ιστορίες» ..
(stories), το νέο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να «ανεβάζουμε» τις φωτογραφίες μας στο κοινωνικό δίκτυο.

Μαζουράκης:«γ@μώ την 28η Οκτωβρίου και το Όχι», «η σημαία είναι ύφασμα»

Μαζουράκης:«γ@μώ την 28η Οκτωβρίου και το Όχι», «η σημαία είναι ύφασμα».

Στο εσωτερικό του Τitan 1: Η υπόγεια βάση εκτόξευσης πυραύλων των ΗΠΑ [Εικόνες]

Το 1960, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρουσίασε το Titan 1, μία από τις υπόγειες βάσεις εκτόξευσης πυραύλων για την αντιμετώπιση πιθανής πυρηνικής επίθεσης από τη Σοβιετική Ένωση.

Η αγορά κατοικίας από το 1941 μέχρι σήμερα: Από τους μαυραγορίτες στη φούσκα των δανείων


Το 2008, όταν έσκασε η φούσκα των στεγαστικών δανείων, ο κόσμος έκπληκτος ανακάλυψε ότι πίσω από την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ζει σε καλύτερο περιβάλλον στήθηκε ένα τεράστιο κερδοσκοπικό παιγνίδι από τις τράπεζες το οποίο οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε  πρωτοφανή ύφεση και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χάσουν τα σπίτια τους.

Της ακρωτηρίασαν το πόδι και το έβαλαν ανάποδα!

Κι όμως δεν πρόκειται για ιατρικό λάθος

Η 22χρονη Jordon Moody από τη Βρετανία διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο μηριαίο οστό, όταν ήταν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη. Εκεί υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και αρχικά φάνηκε να ξεπέρασε την ασθένεια. 

Ανακαλύφθηκε UFO 140.000 ετών. Η μήπως είναι κάποια ανωμαλία της θάλασσας ;

Δεν είναι κάποιο αντικείμενο το οποίο έφτιαξε ο άνθρωπος την σύγχρονη εποχή.  Αυτό το αντικείμενο-ανωμαλία της φύσης λέγεται ότι είναι ηλικίας άνω των 140.000 ετών.

Απίστευτο βίντεο...Ψάρι επιτίθεται σε γάτα.

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και απεικονίζει τον «αιώνιο» αγώνα της γάτας με το ψάρι ελαφρώς διαφοροποιημένο (Vid)

Αμφίπολη: Το τέλος του ονείρου; - Άδειος ο τάφος

ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Οι ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου που δεν ήταν τίποτε άλλο από την παρουσίαση ενός βίντεο δύο λεπτών και δέκα δευτερολέπτων, όχι μόνο δεν δικαίωσε όσους περίμεναν μία σημαντική ανακάλυψη που θα ανύψωνε το ηθικό των Ελλήνων, αλλά φαίνεται πώς έβαλε τέλος σε ένα όνειρο.


Σοκ στο Χόλιγουντ...Κατά συρροή ΒΙΑΣΤΗΣ ο Μπιλ Κόσμπι !!

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Χολιγουντ: ο Πασίγνωστος ΚΩΜΙΚΟΣ που δεν σκόρπιζε το ΓΕΛΙΟ, αλλά…τον ΤΡΟΜΟ ! Κατά συρροή ΒΙΑΣΤΗΣ ο Μπιλ Κόσμπι !!
«Ο Μπιλ Κόσμπι με πέταξε στο κρεβάτι του και με έπιασε από το λαιμό. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον ήχο της ζώνης του όταν την άνοιγε». Η… ηθοποιός αποκαλύπτει με γενναιότητα την οδυνηρή εμπειρία του βιασμού της στα 17 της χρόνια της από τον τηλεοτπικό θρύλο της αμερικάνικης τηλεόρασης Μπιλ Κόσμπι.

Ο αέρας που αναπνέουμε δημιουργήθηκε από ηφαίστεια

Νέα μελέτη συνδέει την προέλευση της παρουσίας αζώτου στην ατμόσφαιρα της Γης με τις τεκτονικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία βουνών και ηφαιστείων στον πλανήτη μας.
 
Το γεγονός αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό γιατί η ατμόσφαιρα της Γης είναι σημαντικά πιο πλούσια σε άζωτο, σε σχέση με τους κοντινότερους πλανήτες όπως η Αφροδίτη και ο Άρης.
 

Περού: Ανακαλύφθηκαν 5.500 ετών κυκλική πυραμίδα και τελετουργικό κέντρο

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν ένα αρχαίο τελετουργικό κέντρο και ένα κυκλικό σχήμα πυραμίδας στο Miravalles, στην περιοχή της Καγιαμάρκα στο βόρειο Περού.
 
Σύμφωνα με μια έκθεση στο περιοδικό The Epoch Times, η περιοχή χρονολογείται στα 5.500 χρόνια.
 

Το παιδί με την απίστευτη ασθένεια! Διαβάστε από το πάσχει!

Ποιο παιδί θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα χάμπουργκερ, ένα παγωτό ή μία μερίδα τηγανιτές πατάτες; Κι όμως, ο Λάντον Τζόουνς δεν...
συγκινείται καν όταν τα βλέπει μπροστά του. Ο 12χρονος πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια. Δεν πεινάει, ούτε διψάει ποτέ. Και έτσι αρνείται να φάει και να πιει το οτιδήποτε.


Ο Σουηδικός στρατός εντόπισε ένα αγνώστων στοιχείων βυθισμένο αντικείμενο, στα ανοικτά των ακτών κοντά στη Στοκχόλμη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου του 2014 ο σουηδικός στρατός έχει ξεκινήσει το κυνήγι εναντίον ενός κυμαινόμενο αντικείμενου που εντοπίστηκε στα νερά κοντά στην Kanholmfjarden Namdofjarden, κοντά στην πρωτεύουσα της Στοκχόλμης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελέσματα και το κυνήγι είναι ακόμα μία μυστηριώδες και συναρπαστική περίπτωση.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Τρομερή προφητεία Γέροντα Αντωνίου: «Αεροπλάνα θα πέφτουν, πλοία θα βουλιάζουν, πυρηνικοί σταθμοί θα ανατιναχτούν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πράγματι προφητικό όραμα για την εποχή μας, το οποίο είδε ο Ρώσος ασκητής Αντώνιος κατά το 1970. Ένας ζηλωτής και Άγιος της εποχής του, οι αφηγήσεις του οποίου και τα όσα «είδε» είναι ακριβώς τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας και προκαλούν θαυμασμό με την εξαιρετική τους λεπτομέρεια.



Αεροπλάνα που πέφτουν, γάμοι ομοφυλοφίλων, αυτοκτονίες σε καθημερινή βάση… Είναι να απορείς με πόση ευκρίνεια τα είδε όλα ο Γέροντας στο όραμα του!


Η Γρίπη των Χημικών Αεροψεκασμών: Σας Έπιασε ή Οχι Ακόμα; (Βίντεο)

Είσαι άρρωστος. Η μύτη σου τρέχει. Το σώμα σου πονάει, Ιδρώνεις, βήχεις, φτερνίζεσαι και δεν έχεις την ενέργεια να σηκωθείς απ’το κρεβάτι σου.

Δεν έχεις γρίπη. Είναι συνωμοσία, απ’ ότι λέει ο Δρ. Λέν Χόρογουιτς. Η γνώμη του δεν είναι βασισμένη σε Θεωρίες Συνωμοσίας, αλλά σε Δεδομένα της Συνωμοσίας.


Τσεχία: «Δώστε μας 1 εκατ. ευρώ αλλιώς... θα διασπείρουμε τον Έμπολα!»

Άγνωστοι εκβιαστές απείλησαν την Τσεχία ότι θα διασπείρουν στη χώρα τον ιό του Έμπολα και απαίτησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ —αλλά σε... bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα— για να μην προχωρήσουν στο σχέδιό τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.