Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γιατί μας κολλάνε τα τραγούδια;

Έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή. Μια πιασάρικη μελωδία, που μπορεί να είναι ακόμα και ενοχλητική, να μας “κολλήσει” και να τη σιγομουρμουρίζουμε όλη την ώρα. Το ερώτημα όμως είναι: γιατί συμβαίνει αυτό;
Η μελέτη αυτού του φαινομένου είναι εμφανώς δύσκολη, λόγω της ακούσιας φύσης του, κι έτσι δεν έχει κατανοηθεί πλήρως ακόμα ο ακριβής μηχανισμός του εγκεφάλου που το προκαλεί. Mερικοί επιστήμονες τοποθετούν την πηγή αυτής της τάσης στην αρχαιότητα, τότε που οι άνθρωποι μετέδιδαν τις γνώσεις τους στους νεότερους μέσω τραγουδιών.

Θέλω να αυτοκτονήσω ... Μια εξέταση τεστ αίματος προλαμβάνει;

Μια εξέταση τεστ αίματος ανέπτυξαν οι επιστήμονες, που εντοπίζει με ακρίβεια ποια άτομα θα οδηγηθούν στην αυτοκτονία.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το στρες παράγει μια χημική αλλοίωση σε ένα γονίδιο που ονομάζεται SKA2 και τα άτομα με τάσεις αυτοκτονίας έχουν χαμηλότερα επίπεδα του γονιδίου. Οι γιατροί χρησιμοποιώντας μξα απλή εξέταση αίματος και εντοπίζοντας μια μεταλλαγή στο γονίδιο, θα μπορούσαν να προβλέψουν τον κίνδυνο που διατρέχει ένα άτομο για να αυτοκτονήσει.

Πέταξαν στο δρόμο οικογένεια ανέργων με πατέρα νεφροπαθή

Στο δρόμο βρέθηκε τετραμελής οικογένεια ανέργων από τη Λιβαδειά, με πατέρα νεφροπαθή, αφού της έγινε αναγκαστική έξωση από το σπίτι που είχαν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ.


Συγκλονιστικές προφητείες για την Ελλάδα, που επαληθεύονται! O Νοστράδαμος επιβεβαιώνει Παίσιο και Πατρο-Κοσμά!

Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φώς! Ως και μερικά χρόνια πρίν, οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο οτι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Σήμερα όμως…τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητά τους!

ΕΠΕΣΑΝ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ “ΑΝΤΑΡΤΩΝ”

αυτή η κοπέλα η Αraksy Aroshian έπεσε νεκρή από τους αντάρτες δυο βήματα από την εκκλησία

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Οι αντάρτες του FSA προστατευόμενοι της Δύσης στοχεύουν απροκάλυπτα πλέον εκκλησίες στις χριστιανικές γειτονιές του Χαλεπίου.Τα βλήματα εκρήχθηκαν στο δρόμο ακριβώς μπροστά από την εκκλησία σκοτώνοντας νέες χριστιανές.Στις 30 Ιουλίου μια ακόμη χριστιανή της αρμενικής κοινότητας δολοφονήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες στοχεύοντας εκκλησία σε συνοικία που παραδοσιακά κατοικείται από αρμένιους στο Χαλέπι στην al midan.Το Αleppo News Office επιβεβαίωσε στο Αrmenpress την είδηση. Το θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης είναι η Αraksi Arushian Khachatourian.

Θύμα σοβαρού τροχαίου ο παρουσιαστής ειδήσεων του Mega, Νίκος Στραβελάκης

Ο Νίκος Στραβελάκης, παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, έπεσε χθες θύμα σοβαρού τροχαίου την ώρα που πήγαινε στο σταθμό. ..
. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και τον αυχένα, ενώ το αυτοκίνητό του, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Τα φυτά της θάλασσας, τα οφέλη και τα μυστικά τους

Αν και είναι γνωστό ιστορικά ότι πολλοί πληθυσμοί που ζουν κοντά σε παράκτιες περιοχές μαζεύουν και χρησιμοποιούν φύκια για διάφορους λόγους, στην εποχή μας έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε για μια ακόμη φορά τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας. Για παράδειγμα, όσον αφορά το δέρμα, επειδή τα φύκια είναι πλούσια σε μέταλλα και λιπαρά οξέα με ισχυρές αναζωογονητικές ιδιότητες, είναι ιδανικά στην αντιμετώπιση της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων.

Ένας νεαρός ζητά από έναν άστεγο να δανειστεί για λίγο τον κουβά του. Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια θα σας κάνει να ξεσπάσετε σε δάκρυα… (vid)

Ένας Γερμανός φοιτητής περπατάει στο κέντρο της πόλης και παρατηρεί έναν άστεγο να ζητάει ελεημοσύνη. Δίπλα του έχει έναν κουβά, τα λιγοστά υπάρχοντά του κι ένα καπέλο για να μαζεύει λεφτά. Η μέθοδός του δεν φαίνεται να αποδίδει.

Απαξίωση του ανθρώπου;

Εκατοντάδες (εκατομμύρια) χρόνια τώρα διαπράττονται εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Δεν είναι λίγες οι μαύρες σελίδες που έχει αφήσει πίσω της η ιστορία. Λαοί ολόκληροι αλληλοσκοτώνονται και «αθώοι» άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους. Φαίνεται όμως ότι δεν αποκτούμαι διδάγματα από την ιστορία μας γι’ αυτό είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βιώνουμε δηλαδή κάθε φορά παρόμοια γεγονότα που μας οδηγούν σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής.

Πλησιάζει ο πόλεμος

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ)    (μτφ. Κριστιάν)
Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. 

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να βγούνε από αυτήν την απερισκεψία επειδή η Ευρώπη θα είναι η πρώτη που θα εξαφανιστεί σε καπνό, λόγω των αμερικανικών πυραύλων που φιλοξενεί και που υποτίθεται εγγυώνται την «ασφάλεια» της.

Ένα διεφθαρμένο Δικαστήριο στην Ολλανδία, αν και παράνομο να αποφασίσει για αυτό το θέμα, καταδίκασε τη Ρωσία να καταβάλει πρόστιμο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το όφελος των μετόχων της Yukos, μια διεφθαρμένη οντότητα που λεηλατούσε τη Ρωσία και φοροδιαφυγούσε. 

ΣΟΚ - Νέα αυτοκτονία στην Ελλάδα της Κρίσης, στο Παλαιό Φάληρο - "Πάω διακοπές. Να είστε καλά" το συγκλονιστικό τελευταίο μήνυμα του αυτόχειρα

Άλλη μια απώλεια ζωής προστέθηκε στη μακρά λίστα των αυτόχειρων σήμερα το μεσημέρι, όπως αναφέρει το Freepen.gr.

Συγκεκριμένα, στο Παλαιό Φάληρο σήμερα το πρωί ένας 44χρονος ναυπηγός έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας του, στην οδό Ζησιμοπούλου.

Αυτός είναι ο πιο καλωδιωμένος άνθρωπος στον κόσμο (Φωτογραφίες)

Ο Chris Dancy μένει μόνος στο Ντένβερ του Κολοράντο αλλά όλες οι κινήσεις και οι πράξεις του βρίσκονται σε μόνιμη παρακολούθηση. Δεκάδες κάμερες και συσκευές, τις οποίες αγόρασε τα πέντε τελευταία χρόνια, μετρούν τα πάντα. Απώτατος στόχος είναι να γίνει χάκερ στο ίδιο του το μυαλό.

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040 ... ΜΕ HAARP, ΑΤΖΕΝΤΑ 21

Οι προμήθειες γλυκού νερού είναι κάτω από την επίθεση σε πολλαπλάσια μέτωπα. Βλέπουμε το συνεχιζόμενο νέφος από τις ξηρασίες στις δυτικές ΗΠΑ και τη Βραζιλία  και οι δύο είναι απίστευτα σημαντικές περιοχές στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων.

Έξι χρόνια φυλακή και 24 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στον Μέσι!

Άδοξο τέλος σε μία λαμπρή καριέρα θα μπει αν τελικά ο Λιονέλ Μέσι κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή από την ισπανική δικαιοσύνη.


Απίστευτο: Δεν της ανανέωσαν το διαβατήριο λόγω… Star Wars!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας αρνήθηκε την ανανέωση του διαβατηρίου μίας γυναίκας εξαιτίας του… επωνύμου της.


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Για σήμερα (31-7-2014) από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.

Η Αργεντινή περνάει στην αντεπίθεση: «Ανίκανος» ο διαμεσολαβητής που ορίστηκε για τις διαπραγματεύσεις

Ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής, Χόρχε Καπιτάνις, άσκησε σκληρή κριτική στην αμερικανική Δικαιοσύνη για την επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας και χαρακτήρισε «ανίκανο» τον διαμεσολαβητή που είχε οριστεί από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για τις διαπραγματεύσεις.

Μετά το «ΣΑΛΑΜΙΣ» και η φρεγάτα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» φεύγει για Λιβύη -Θα παραλάβει και ξένους υπηκόους [εικόνα]

Μετά το «ΣΑΛΑΜΙΣ» που απέπλευσε για τη Λιβύη και δεύτερο πλοίο του Στόλου αποπλέει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με τον ίδιο προορισμό. Πρόκειται για τη φρεγάτα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και όπως είναι φανερό η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού παίρνει άλλες διαστάσεις.

Τρόμος από τον ιό Έμπολα – Πτώματα επιπλέουν σε ποτάμια!

Ασυγκράτητη δείχνει η επιδημία του ιού Έμπολα που εξαπλώνεται στη Δυτική Αφρική, με το θάνατο να θερίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Σε μια κίνηση να περιοριστεί κάπως ο Έμπολα, ο η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, διέταξε την Τετάρτη το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας και έθεσε σε άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, ώστε όσο λιγότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, τόσο καλύτερα. Η Λιβερία μετρά μέχρι στιγμής 130 νεκρούς από τον θανατηφόρο ιό.


ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ;

H εκπρόσωπος Τύπου του State Departement , Jen Psaki, ελληνοπολωνικής καταγωγής, στις 29/07/14 προσήρθε στο podium της ενημέρωσης των ξένων ανταποκριτών , φορώντας μπότα μόνο στο ένα πόδι!

Βρέθηκε στην Κρήτη η αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο. Χρονολογείτε από 130.000 εώς 700.000 χρόνια π.Χ

Την αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο εντόπισαν στην Κρήτη αμερικανοί και έλληνες αρχαιολόγοι διεξάγοντας απλώς μία επιφανειακή έρευνα. 

Στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Τόμας Στάσερ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Ελένης Παναγοπούλου της Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας εντόπισαν θέσεις της Παλαιολιθικής εποχής, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα. Και δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς!

Η "σεμνή" τσουκνίδα :Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπείες!!

Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής.Ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης οι οποίοι την ανακάλυψαν, την χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών.

Η Αργεντινή χρεοκόπησε, ο εφιάλτης επέστρεψε!

- Σε καθεστώς χρεοκοπίας ξανά η Αργεντινή 
- Στις 07:00 έληξε η διορία για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αργεντινής και τους πιστωτές της
- Στο κενό και το τελευταίο σχέδιο για εξαγορά του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds
- "Οι πολίτες θα είναι το απόλυτο θύμα", είπε ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής
-  Η Standard & Poors είχε... προαποφασίσει τη χρεοκοπία, αφού υποβάθμισε την Αργεντινή στην κατηγορία Selective Default

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γιατί η Αρχαία Τέχνη περιέχει Αεροσκάφη, Ελικόπτερα και Δεινόσαυρους (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Η ιστορία του πλανήτη μας είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα τολμούσαν να φανταστούν. Σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή εκδοχή της ιστορίας που διδάσκεται στα γυμνάσια και κολέγια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε όλη τη λεγόμενη Δύση, ο αρχαίος άνθρωπος ήταν ένα πολύ απλό πλάσμα με εξαιρετικά περιορισμένη γνώση. Δυστυχώς για εκείνους που προωθούν αυτή την λανθασμένη εκδοχή της ιστορίας, οι αρχαιολόγοι συνεχώς ανασύρουν πράγματα που έρχονται σε άμεση αντίθεση. 

Η Ε.Ε. αποφάσισε να επιτίθεται στρατιωτικά στα κράτη - μέλη της, εάν...

Το Δ' Ράιχ αποκαλύπτεται και απειλεί...
Εθνική ακεραιότητα τέλος, με νόμο της Ε.Ε. 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Με απόφαση - νόμο των Βρυξελλών η Ε.Ε. έχει δικαίωμα εισβολής και καταστολής, σε περίπτωση που διαπιστώσει η ίδια (δηλαδή το "διευθυντήριο" των ανωνύμων συμφερόντων πολυεθνικών) πως απειλούνται τα συμφέροντά της.

Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη για εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας - Κόλαση στη χώρα

Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσε σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβυυή και την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναυάσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβυή.


Βρέθηκε σε οικοδομή το κρασοπότηρο του Περικλή;

Ένα "ποτήρι κρασιού" του 5ου αιώνα π.Χ. που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ανήκε στον Περικλή, ξέθαψε η αρχαιολογική σκαπάνη σε αρχαίο τάφο της Κηφισιάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα. 


Νίκη και πρόκριση για Ελλάδα στους 8 του Ευρωπαϊκού

Η Εθνική Εφήβων επικράτησε τουΜαυροβουνίου με 72-57 και κατέλαβε την τρίτη θέση στον έκτο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου. Στονπροημιτελικό της Παρασκευής (1/8, 14:00) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. 


Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

Ραχήλ Μακρή: 

Κύριε Σταϊκούρα, θα πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων και θα τα δώσετε στις τράπεζες !

Δυστυχώς ελάχιστοι βουλευτές έχουν κατανοήσει τι πρόκειται να γίνει από το Σεπτέμβριο με τα κόκκινα δάνεια.

Φωνές απόγνωσης, από μία ελεύθερη επαγγελματία... Θα τις ακούσει κάποιος; Ή απλά θα περιμένουμε το ξέσπασμα της καταιγίδας;

Πριν από μερικές μέρες, λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Τη δημοσιεύουμε για να δείξουμε το μέγεθος της απόγνωσης των πολιτών. Αλλά και για να προβληματιστούμε.
Δείτε τους αριθμούς. Και πείτε εσείς πώς μπορεί να ζήσει αυτή η οικογένεια; Με τί κέφι να συνεχίσει να δουλεύει; Τί όνειρα μπορεί να κάνει το νέο παιδί που σπουδάζει; Και τί θα κερδίσει από τις σπουδές του; Και οι γονείς του σπούδασαν. Και τί πέτυχαν; Έφταιγαν αυτοί; Ή το άθλιο πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες δημιούργησε ένα Κράτος σπάταλο και ανίκανο, που σήμερα δείχνει όλη του τη βαρβαρότητα σπρώχνοντας τους πολίτες του στην ανέχεια και διώχνοντας τα νέα παιδιά στην ξενιτιά;

Γάζα: Πέθανε το μωρό-θαύμα που είχε γεννηθεί από νεκρή μητέρα

Έχασε τη μάχη με τη ζωή η μικρή Σάιμα, την οποία είχαν σώσει γιατροί στη Γάζα, όταν την απέσπασαν από το σώμα της νεκρής μητέρας της που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια κτιρίου έπειτα από αεροπορική επίθεση.
Το μωρό-θαύμα δεν τα κατάφερε και έσβησε μέσα στη θερμοκοιτίδα της σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, μόλις πέντε ημέρες από τη γέννησή της.

Σοκ: Νοσηλεύτρια έβγαλε selfie με νεκρή! (Φωτογραφίες)

Απίστευτο και όμως… ιταλικό είναι το ότι μία νοσηλεύτρια πόζαρε δίπλα σε νεκρή ασθενή και έβγαλε φωτογραφία… selfie!

Στο μεταξύ η ίδια γυναίκα κατηγορείται για τον φόνο μίας 78χρονης ασθενούς η οποία νοσηλεύτηκε με μία απλή αδιαθεσία και εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα IL Fatto Quotidiano.

O Γκαίμπελς και η οικογένεια Μέρκελ στην Αθήνα το 1939!!!

Η επίσκεψη του Γιόζεφ Γκαίμπελς στη βίλα της οικογένειας Μέρκελ στην Αθήνα (31 Μαρτίου 1939). Η κυρία Μέρκελ τον υποδέχεται στην είσοδο, κρατώντας το κοριτσάκι της.

ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1940…


BIΣΑΛΤΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Η Βισαλτία ήταν αρχαία χώρα της Μακεδονίας που αποτελούσε συνέχεια της Κρηστωνίας και που εκτεινόταν από το όρος Βέρτισκο μέχρι τον ποταμό Στρυμόνα, δηλαδή επι των σημερινών περιοχών του Σοχού και της Νιγρίτας. Το βασίλειο των Βισαλτών παλαιότερα εκτεινόταν και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Κυριότερες πόλεις της Βισαλτίας ήταν: η Άργιλος παρά τον Στρυμονικό κόλπο, το Κερδύλιον απέναντι από την Ηδωνικής Αμφίπολης, η Όσσα παρά το Σωχό και η Βέργα, πατρίδα του κωμικού μυθιστοριογράφου Αντιφάνη του Θράκα.


Αίσχος. Το ΤΑΙΠΕΔ «πουλάει» στρατόπεδο καταδρομών στη Ρόδο. Σε λίγο θα πουλάνε και τους καταδρομείς.

Άκρως επικίνδυνοι όσοι προέβησαν σε αυτή την ενέργεια για την... προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. 
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα προς πώληση «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται και περιοχή στη Ρόδο, στην οποία είναι εγκατεστημένο στρατόπεδο καταδρομών!


ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγορεύτηκαν τα τραγούδια της Χ. Αλεξίου με εντολή πρωθυπουργού!

Απαγορεύτηκαν τα περισσότερα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου, με εντολή πρωθυπουργού, μετά τη συμμετοχή της στη συναυλία με τις καθαρίστριες...
Ο Λάκης Μπέλλος γράφει τη λίστα των τραγουδιών της Χαρούλας Αλεξίου που απαγορεύτηκαν με εντολή πρωθυπουργού, μετά τη συμμετοχή της στη συναυλία με τις καθαρίστριες...


Έλληνας Στρατηγός θα υψώσει την μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στην Ξάνθη !

Ένας Στρατηγός ε.α που πήρε σβάρνα τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και ανοίγει Εκκλησιές ,’Ένας Έλληνας που δεν υπολογίζει (Τουρκοπράκτορες και στελέχη του Προξενείου ),ούτε βέβαια την τοπική αλλά και την Αθηναϊκή ελίτ ,ξεκίνησε ένα αγώνα που δικαιώνεται…Να υψώσει την Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στο ύψωμα Αυγό στην θέση της παλιάς Σημαίας !

Κύμα μαζικής εξόντωσης ειδών "χτυπάει" τη γη

Η Γη φαίνεται να εισήλθε στα πρώτα στάδια της αποκαλούμενης «Έκτης Μαζικής Εξόντωσης» ειδών, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική ομάδα.

Περισσότερα από 320 είδη σπονδυλωτών ζώων έχουν εξαφανιστεί από το 1500, ενώ τα επιζώντα είδη έχουν υποστεί μείωση 25 με 28% στον πληθυσμό τους στο ίδιο χρονικό διάστημα, και το ένα τρίτο εξ αυτών θεωρείται σήμερα απειλούμενο ή υπό εξαφάνιση.

Εικόνα σοκ: Η Ρούλα Βροχοπούλου ψαχνεί φαγητό στα σκουπίδια

Έγινε γνωστή για δυο δεδομένα. Το κλάμα και την πολυτάραχη αλλά μέσα στα λούσα ζωή της. Η Ρούλα Βροχοπούλου ήταν τότε το 2003 όταν περνούσε την πόρτα του The Wall.


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες από Παρασκευή

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στην μισή Ελλάδα την Παρασκευή 1 Αυγούστου. Θα επηρεαστούν κυρίως η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην βορειοδυτική χώρα.

13 κατάρες που έμειναν στην ιστορία

1. Η κατάρα του Τουταγχαμών
 Το Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμών, μία Αιγυπτιακή συλλογή πολύτιμων αντικειμένων που έμενε απείραχτη για αιώνες. Όμως μέσα λίγους μήνες, ένας αριθμός από άντρες που συνδέθηκαν με την ανασκαφή πέθαναν σε περίεργες καταστάσεις, όπως πυρετός, μόλυνση στο αίμα, έγκλημα και αυτοκτονία. Μιας και οι αρχαίες μούμιες είναι αρκετά τρομακτικοί χαρακτήρες για να μπλέξεις, σύντομα κυκλοφόρησαν φήμες πως οι άντρες είχαν χτυπηθεί από την Κατάρα του Τουταγχαμών.
   

Κατασκοπευτικά ελικόπτερα τσέπης

Ο χαρακτηρισμός «τσέπης», αν και χρησιμοποιείται για να περιγράψει ιδιαίτερα μικρού μεγέθους εκδόσεις μεγαλύτερων αντικειμένων, σπάνια είναι κυριολεκτικός. Ωστόσο, στην περίπτωση του προγράμματος Cargo Pocket Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (CP-ISR), του Natick Soldier Research, Development and Engineering Center του αμερικανικού στρατού, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς έχει να κάνει με μικρά αναγνωριστικά ελικόπτερα-drones τα οποία χωρούν κυριολεκτικά στην τσέπη και προορίζονται για χρήση από στρατιώτες και μικρές ομάδες που επιχειρούν σε «δύσκολα» περιβάλλοντα.
 


--- UFO ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ! ---

Tην Τρίτη 22 Ιουλίου του 2014, στις 8:45μμ, φωτογραφήθηκε πάνω από το νησί του Πόρου ένα UFO να συνοδεύει ένα επιβατικό αεροπλάνο. Το περιστατικό απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο ερευνητής UFO Χάρης Κουτσιαύτης που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν από την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του νησιού. Τα δύο ιπτάμενα αντικείμενα που πετούσαν σε μεγάλο ύψος ήταν ευδιάκριτα στο φακό, χάριν της αντανάκλασης του Ήλιου επάνω τους.

Ο Φούχτελ και ο άστεγος

Ποιος είπε ότι οι Γερμανοί «φίλοι» μας δεν είναι «ευαίσθητοι»; Δείτε πως ο «ανθύπατος» κ. Φούχτελ «περιεργάζεται» έναν άστεγο εξαθλιωμένο από τις πολιτικές της Μέρκελ και των μνημονίων. Ο συνοδός, μάλιστα, δεν καταδέχεται καν να βγάλει τα χέρια απ` την τσέπη. 


Η πιο ΚΑYΤΗ πολιτικός του πλανήτη: Σε ποια χώρα την... χαίρονται;;;

Maja Pavlovic και κατάγεται από το Τσάτσακ της Σερβίας. Είναι καρδιολόγος στο επάγγελμα και εδώ και λίγο καιρό ασχολείται και με την πολιτική.

Δείτε τις φωτογραφίες της

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και δεύτερη παρτίδα εμφιαλωμένου νερού -Εντερόκοκκος και κολοβακτηρίδια στο «AQUARIUS»

Σε νέα απόσυρση εμφιαλωμένου νερού προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του επιτραπέζιου νερού με την εμπορική επωνυμία «AQUARIUS» σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερ. λήξης 09-07-2015 και αριθμό παρτίδας L 19040455, που εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «Χριστίνα Παπαδοπούλου», Γάζωρος Σερρών.


Μια ματιά στις επιδημίες του Μεσαίωνα -Oι άνθρωποι που χόρευαν μέχρι θανάτου [εικόνες]

Στρασβούργο, καλοκαίρι του 1518. Μια γυναίκα, η Frau Toffea, βγαίνει σε ένα στενό δρόμο της πόλης και αρχίζει να χορεύει. Σε μια εβδομάδα, άλλα τριάντα τέσσερα άτομα την ακολουθούν στο χορό της. Ως τα τέλη Αυγούστου πάνω από 400 άτομα ζουν την ίδια τρέλα, χορεύοντας με ανεξέλεγκτο τρόπο γύρω από την πόλη.

Ποια είναι η ξανθιά ομορφιά με το Καλάσνικοφ;

Μέσα στην αγριότητα των αιματηρών συγκρούσεων στην Ουκρανία, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την ομορφιά που στα χέρια κρατά ένα Καλάσνικοφ.

Μια εντυπωσιακή ξανθιά τράβηξε τη προσοχή φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Όχι άδικα όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες.