Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....

ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ


ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.....

Γενετικά μεταλλαγμένος σολομός στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Γενετικά μεταλλαγμένος σολομός θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και την απόφασή της ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν θέτει περιβαλλοντικούς κινδύνους.
Στην απόφαση αντιτάχθηκε η αντιπροσωπεία των βουλευτών και γερουσιαστών της Πολιτείας της Αλάσκα.

To πείραμα πέτυχε, το πειραματόζωο ψυχορραγεί



Το διαβάσαμε ΕΔΩ Γράφει: Η Τασία Σταματοπούλου

Στο ξεπροβόδισμα του 2012 ηχούν παράταιρα έως και ειρωνικά ευχές παρηγοριάς και τεχνητής αισιοδοξίας, οτι θα έρθουν καλύτερες μέρες, τα καταφέραμε ως λαός και παλιότερα, με μεγαλύτερες δυσκολίες, ε, θα τα καταφέρουμε και τώρα... 

Καταστροφολογίας συνέχεια: Ηλιακές Καταιγίδες και Σέλας

Δεν προτασαμε να πάρουμε μιαν ανάσα από τις αναφορές για την συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, νέες Κασσάνδρες βγήκαν στο προσκήνιο για να μας ανακοινώσουν και πάλι νέες καταστροφές.

Πόσοι ξέρουν ότι την πρωτοχρονιά γιορτάζουν οι …τροχονόμοι;

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι γνωρίζετε το ωραίο αυτό έθιμο, κατά το οποίο πολίτες της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων, λίγο πριν την πρωτοχρονιά αυθόρμητα προσέρχονταν στις σταθερές θέσεις των τροχονόμων και εναπέθεταν δώρα (κυρίως γλυκά) ως αναγνώριση της προσφοράς της Τροχαίας στην ασφαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

Χρόνια πολλά (;) χωρίς λεφτά...

πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Ο χρόνος διανύει τις τελευταίες του μέρες με σκοπό να δώσει τη θέση του στο νέο έτος 2013 το οποίο φέρνει το ολοκληρωτικό στέγνωμα από ρευστό των μικροαστικών νοικοκυριών. Φόροι, τέλη, μείωση μισθών και συντάξεων. Όλα τα καλά!!! Και όλα για τον  «Ειδικό Λογαριασμό» που ελέγχουν οι δανειστές και από τον οποίο εξοφλούνται πρώτα οι  ίδιοι.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

Χρόνια τώρα οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών για να είμαστε υγιείς. Τώρα, όμως, επιστήμονες λένε πως αν τρώμε επτά ή περισσότερες, θα είμαστε και πολύ πιο ευτυχισμένοι.
Όπως ανακάλυψαν, όσοι καταναλώνουν καθημερινά επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. 

Περί θανατικής ποινής…


Πριν από πολλά χρόνια είχα παρακολουθήσει στις ΗΠΑ μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη θανατική ποινή.
Δύσκολο θέμα.
Η αφαίρεση μιας ζωής, ακόμα και ενός στυγνού εγκληματία, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Γιατί υπάρχει πάντα, έστω και μια  μικρή, αμφιβολία μήπως ο εγκληματίας ήταν ….άλλος.

Παγκόσμια «Χριστιανοφοβία» διαπιστώνει βρετανικό think tank


Νέοι «διωγμοί Χριστιανών» έχουν ξεκινήσει παγκοσμίως, ιδίως στα μουσουλμανικά κράτη και ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί κατ’ ουσίαν απειλούνται με εξαφάνιση. 200 εκατομμύρια χριστιανοί, δηλαδή περίπου το 10% των χριστιανών παγκοσμίως, «αντιμετωπίζονται μειονεκτικά στην κοινωνία, παρενοχλούνται ή καταπιέζονται ενεργά για τα πιστεύω τους».

Το νέφος της φτώχειας


Στην Ελλάδα έχουμε όλα τα… οξύμωρα. Πριν από μερικά χρόνια η Αθήνα πνιγόταν στο νέφος από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που αγοράζαμε όλοι. Τη Μεταπολίτευση, που το χρήμα έρεε άφθονο, η πρωτεύουσα γέμισε από κάθε είδους Ι.Χ. κάνοντας αφόρητη τη ζωή μας. Ποιος δε θυμάται ότι στη δεκαετία του ’90 μέχρι και ημερήσιο δελτίο τιμών των ρύπων είχαμε από κανάλια και εφημερίδες προκειμένου να προφυλάσσεται ο κόσμος από τον «αόρατο» θάνατο.

Πέρασαν Ολυμπιονίκη για τρομοκράτη!

Μετά το διπλό μετάλλιο στα 5.000 και 10.000 μέτρα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Μο Φάρα βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αρχές των ΗΠΑ που τον αντιμετώπισαν σαν τρομοκράτη λόγω της καταγωγής του.

Πόσα είδωλα δίνουν δυο αντικρυστοί καθρέφτες;


Όταν ένα αντικείμενο καθρεφτίζεται σε δυο καθρέφτες ταυτόχρονα, βλέπουμε περισσότερα από ένα είδωλα.
Ο αριθμός των ειδώλων εξαρτάται από τη γωνία που σχηματίζουν μεταξύ τους οι δυο καθρέφτες και μπορεί να υπολογιστεί εύκολα από τον τύπο:
αριθμός ειδώλων = 360/(γωνία μεταξύ των καθρεφτών) – 1

Πότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε σε κρεβάτια;


Το αρχαιότερο κρεβάτι που γνωρίζουμε ήταν στην ουσία ένα στρώμα. Είναι περίπου 77.000 ετών και βρέθηκε σε σπήλαιο του Sibudu της Νότιας Αφρικής από την ομάδα της αρχαιολόγου Lyn Wadley, καθηγήτριας του πανεπιστημίου του Witwatersrand.
Ωστόσο το κρεβάτι όπως το ξέρουμε σήμερα δημιουργήθηκε όταν το στρώμα ανυψώθηκε από το έδαφος.

Aυτοκτόνησε ο ηθοποιός Δ. Βογιατζής - Συγκλονισμένο το καλλιτεχνικό στερέωμα

Ο Δημήτρης Βογιατζής, ο ηθοποιός που oι περισσότεροι γνωρίσαμε από το σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» έδωσε τέλος στη ζωή του. Η είδηση έγινε γνωστή σε φίλους και συγγενείς του χθες το βράδυ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Δημήτρη Βογιατζή βρήκε νεκρό η μητέρα του...

Ο εθνάρχης των Αλβανών εξυμνεί την Ελλάδα: Το ελληνικό έθνος αποτελεί το κυριότερο και σπουδαιότερο στοιχείο της Ανατολής


Ο Ισμαήλ Κεμάλι, ιστορική και πολιτική μορφή των Αλβανών, ο άνθρωπος που ύψωσε την αλβανική σημαία το Νοέμβριο του 1912 στην Αυλώνα και ανακήρυξε την ίδρυση του αλβανικού κράτους, ήταν ταυτόχρονα όχι μόνο ελληνομαθής αλλά και μεγάλος ελληνολάτρης.

Ποιοί από δαύτους θα παραμείνουν αρχηγοί στα κόμματά τους τον Δεκέμβριο του 2013;


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το ερώτημα είναι ποιους από τους 7 ανεπάγγελτους πολιτικούς αρχηγούς, θα βρει στη θέση τους το τέλος του 2013.

Το Διονυσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων


Μανιοδότης κι εκστατικός, βαθιά ερωτικός, πνεύμα της φύσης και της γονιμότητας, του κρασιού και του γλεντιού… Ναι, ο Βάκχος, ο Διόνυσος, αέναος κι αειθαλής, μας χαμογελάει ακόμη μες από τα βάθη των αιώνων, μεταμφιεσμένος σε Θείο Βρέφος. Ίσως να σοκάρει η ιδέα ότι πίσω από τη «μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης» θα μπορούσε να βρίσκεται η λατρεία ενός θεού που μοιάζει διαμετρικά αντίθετος με το σεμνό και μετρημένο Ιησού. Κι όμως, το διονυσιακό υπόβαθρο του Δωδεκαημέρου είναι πολύ έντονο για ν’ αποτελεί απλή σύμπτωση!

Οι Αντιλήψεις για τον Χρόνο


Στο λεξικό της Οξφόρδης ο Χρόνος εννοείται ως «η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο», ενώ σήμερα κυριαρχεί η άποψη ότι είναι απλώς η μέτρηση μια διαδικασίας από ένα σημείο του παρελθόντος μέχρι το παρόν και η προοπτική της διαδικασίας αυτής στο μέλλον.

Αποσύρρεται της πολιτικής ο Κ. Καραμανλής ! ΣΟΚ σε πολίτες και πολιτικούς !

Χάνουμε μεγάλη παιχτούρα... 
Γιατί τώρα, τι συμμετοχή έχει στην πολιτική! Όπως και να έχει το θέμα είναι σοβαρό ...και αποτελεί πλήγμα για την χώρα ! Άλλωστε οι παλιότεροι ξέρουν ..τα ίδια έκανε και ο μπάρμπας τους! Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν Παρίσια ...και στρατιωτική , μόνο οικονομική, χούντα ! Δείτε θέμα! 

Τη σκέψη του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν εκμυστηρεύεται σε στενούς του συνεργάτες και συνομιλητές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενώ απορρίπτει και το ενδεχόμενο ανάληψης της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

VIP ρεβεγιόν στις φυλακές: Τα μελομακάρονα που μοίρασε η Σταμάτη και η... ηλιοθεραπεία του Γαβαλά

Πως περνούν οι VIP κρατούμενοι της ημέρες των εορτών. Το γιορτινό μενού, οι επισκέψεις από συγγενείς και ο ευδιάθετος Λάκης Γαβαλάς

Οι πρώτες εορτές πίσω από τα σίδερα των διασήμων της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού είναι γεγονός.

Το αμαρτωλό παρελθόν του δράκου της Ξάνθης

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για το παρελθόν του δράστη. Τι αναφέρει γνωστός της οικογένειας του 27χρονου

Ως οξύθυμο και βίαιο από μικρό περιγράφει τον 27χρονο που βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή στην Ξάνθη γνωστός της οικογένειάς του.

Ποιοι ήταν οι άλλοι σκοπευτές στο Sandy Hook;



Από τον Michael Shrimpton
  • Ποιο το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και ποιον εξυπηρετεί στην πραγματικότητα ο αφοπλισμός των Αμερικανών;
  • Ο Adam Lanza ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους εκτελεστές...;

Η Τροχαία στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου

Μπλόκα στους δρόμους για όσους δεν πληρώνουν. Η Τροχαία αναζητά όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητά πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μύθος το IQ - Υπερβολικά σύνθετη η ανθρώπινη ευφυία!

Ως έννοια τον έχουμε τοποθετήσει πολύ ψηλά και ως αριθμό όλοι θα θέλαμε να τον έχουμε όσο γίνεται ψηλότερο. Παρ’ όλα αυτά ο δείκτης νοημοσύνης – το περίφημο IQ – φαίνεται ότι τελικά δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νομίζαμε. Η μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ ως σήμερα κατέληξε ότι η ανθρώπινη ευφυΐα είναι υπερβολικά σύνθετη ώστε να μπορεί να μετρηθεί μόνο με μια παράμετρο.

Έλικα DNA εμφανίζεται πάνω από την Μόσχα!

Αυτό το παράξενο φαινόμενο απεικονίζεται σε διάφορα μέρη πάνω από την Μόσχα. Μοιάζει με μια διπλή έλικα Dna. Ένα μήνυμα ή κάτι άλλο.

Γενικώς τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται ανά τον κόσμο διάφορα ανεξήγητα γεωμετρικού τύπου ουράνια φαινόμενα.

Βρήκαν τον σκελετό του Βρετανού Βασιλιά Ριχάρδου ΙΙΙ σε πάρκινγκ


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ ανακάλυψαν σκελετό που κατά τα φαινόμενα, ανήκε στον Βρετανό βασιλιά, Ριχάρδο τον τρίτο.
Οι ανασκαφές γίνονταν για να εντοπιστούν βρετανικοί βασιλικοί τάφοι της Ελισαβετιανής εποχής. Τώρα, οι ερευνητές εύχονται και ελπίζουν ότι ο σκελετός που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, να ανήκει στον Ριχάρδο τον τρίτο που κυβέρνησε από το 1483 έως το 1485 όταν και έπεσε νεκρός σε μάχη.

Ο πληθυσμός της Γης θα χτυπήσει άπειρο το 2054


Κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά από σήμερα, ο πληθυσμός της Γης θα χτυπήσει άπειρο! Κυριολεκτικά! Θα γίνουμε τόσοι, που δεν θα 'χουμε τόπο να σταθούμε, θα ξεχειλίζουμε από τις άκρες της και θα πηδάμε στο κενό από το στρίμωγμα. Δεν θα γίνουμε απλώς πολλοί, ούτε υπερβολικά πολλοί, αλλά άπειροι!

Η χρεωστική κάρτα φέρνει το χάραγμα και κλείνει όλες τις επιχειρήσεις;


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Εκτός και αν τα κανάλια λένε,
ως συνήθως, πάνω στα οικονομικά θέματα άλλα αντί άλλων, όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας θα κλείσουν μέσα στο 2014.
Ακούσαμε λοιπόν και πάλι στα κανάλια ότι θα βγεί τελικά η κάρτα πορτοφόλι όπου θα καταγράφεται κάθε αγορά πάνω από 300 ευρώ, και η πληρωμή θα γίνεται μέσω πιστωτικής και όχι με  μετρητά και ότι η τράπεζα θα παρακρατεί τον ΦΠΑ για λόγαριασμό του δημοσίου, επειδή  κάποιες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τον ΦΠΑ  που τους αντιστοιχεί.

Υπεραπάτη ή βλακεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ΦΠΑ (V.A.T.);

Του Δημοσθένη Λιακόπουλου.
Όταν πρωτομπήκε ο ΦΠΑ (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας),V.A.T. εις την βαρβαρικήν, επρόκειτο κατά τα Αμερικάνικα πρότυπα να αντικαταστήσει όλους τους φόρους και ο κάθε επαγγελματίας, πάντα κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, να λέει τόσα χρήματα εισέπραξα (έσοδα επιχείρησης) που περιέχουν τόσο ΦΠΑ (ΦΠΑ εσόδων) και τόσα

Οι δέκα έξτρα φόροι του 2013



Δείτε αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, περίπου 3.000.000

Όταν ο ήλιος έφερε το σκοτάδι

Στις 13 Μαρτίου του 1989, ολόκληρο το Κεμπέκ στον Καναδά έπεσε στο σκοτάδι λόγω μιας διακοπής ρεύματος.
Εκατοντάδες διακοπές ρεύματος γίνονται κάθε χρόνο στη Βόρεια Αμερική, αλλά η διακοπή του Κεμπέκ ήταν διαφορετική διότι προκλήθηκε από μία ηλιακή καταιγίδα.

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας


 destaques vídeo memorize


To Memorize είναι ένα Σουηδικό φιλμ μικρού μήκους
Το 2027, ο καθένας εμφυτεύεται με ένα τσιπ - το Memorize-chip. Καταγράφει ότι βλέπετε, ένα νέο σύστημα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Με κάρτες θα γίνονται πλέον οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Σχέδιο για την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών ετοιμάζει το...υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να σταματήσει τη φοροδιαφυγή και να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τις πληρωμές.


Πακιστάν : Σιρόπι για το βήχα έσπειρε το θάνατο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ναρκομανείς, έχασαν τη ζωή τους από την κατάποση ενός σιροπιού για το βήχα σε μια πόλη του ανατολικού Πακιστάν, δήλωσαν...σήμερα Σάββατο η αστυνομία και γιατροί.

Οι θάνατοι άρχισαν από την Τετάρτη στη βιομηχανική πόλη Γκουτζρανουάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν τοξικομανείς.

Έρχονται πρόστιμα 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα


Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος…

Σε 18 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε η Δήμητρα Ματσούκα για χρέη στο Δημόσιο


Η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα οφείλει στο Ελληνικό δημόσιο 115.000 ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται από φόρους εισοδήματος για τα έτη 2005-2006, που δεν έχουν αποδοθεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real news» οι οφειλές βεβαιώθηκαν το 2010 και λόγω της μη καταβολής των χρεών, το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα, κινήθηκε εις βάρος της η ποινική διαδικασία…

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι επιζήσαντες του Τουπόλεφ

Μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν σήμερα οι τέσσερις επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες σε αεροδρόμιο της Μόσχας όταν ένα Τουπόλεφ Tu-204 της ρωσικής εταιρείας Red Wings βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης την ώρα που τον προσέγγιζε, κόπηκε στα τρία κομμάτια και τυλίχτηκε στις φλόγες καταλήγοντας σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο.

Πάνω από 46.000 οι συντάξεις "μαϊμού"


Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ
Σε σύγχρονη Λερναία Ύδρα έχει μετατραπεί η παράνομη είσπραξη συντάξεων, καθώς καθημερινά έρχονται στο φως νέες περιπτώσεις στο πλαίσιο της απογραφής που διενεργούν τα ασφαλιστικά ταμεία και ολοκληρώνεται αύριο (31/12) Δευτέρα.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ-Η στιγμή της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου


Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εδώ και λίγη ώρα, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους. Η κάμερα είναι από το εσωτερικό αυτοκινήτου που κινείται τη στιγμή της πτώσης στον αυτοκινητόδρομο...

Πρωτοχρονιά με απεργίες σε Μετρό και Ηλεκτρικό!

Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν κάποιοι συνδικαλιστές, όσα δίκια κι αν έχουν, να ενεργούν λες και τα Μέσα Μεταφοράς είναι δικά τους, κι όποτε τους καπνίσει τραβούν χειρόφρενο....


Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην «τσάρο»

Τι θα γίνει με τον ΓΑΠ;

Το Ειδικό Δικαστήριο «βλέπει» πλέον ο πρώην ισχυρός «τσάρος» της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τις αποκαλύψεις ότι τα ονόματα τα οποία είχαν αποκρυβεί από τη λίστα Λαγκάρντ αφορούσαν δύο ξαδέλφες του και τους συζύγους τους....

ΔΕΙΤΕ: Αναρχικοί έκαναν "ντου" σε ψητοπωλείο που έτρωγαν χρυσαυγίτες και τα έκαναν λίμπα [ΒΙΝΤΕΟ]

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ομάδα 20 κρανοφόρων, που εισέβαλαν με λοστούς και καδρόνια σε ψητοπωλείο επί της οδού Κρυστάλλη στο Αγρίνιο κάνοντας το γυαλιά καρφιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών...


Καλώς ήρθατε στο μέλλον


Του Jack Donovan* (Alternative Right) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

- Boss Tweed: “I said, you’re turning your back on the future”.
- Bill: “Not our future”. (Gangs of New York)

Η 21/12/2012 ήρθε και έφυγε.

Ενας ναός για τρεις θρησκείες κατασκευάζεται στο Βερολίνο


Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εάν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.


Η τηλεόραση που σε βλέπει τι κάνεις


Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα).

H Aποκάλυψη είναι… στον δρόμο

Άλλα έγραφε το ημερολόγιο των Μάγια, αλλιώς τα ερμηνεύσαμε και τελικά δεν ήρθε η συντέλεια της ανθρωπότητας. Ο πλανήτης γιόρτασε την… παρερμηνεία με πάρτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν προετοιμαστεί ψυχολογικά για το… τέλος. Αυτοί λοιπόν μπορούν να διαβάσουν τα νέα σενάρια καταστροφολογίας και να παρηγορηθούν.

5 μύθοι που καταρρίφθηκαν

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Μύθος: Ο Αϊνστάιν...


 δεν ήταν καλός μαθητής
Αλήθεια: Στην πραγματικότητα ήταν πολύ καλός μαθητής, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!
Μύθος: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν κοντός

Ξύπνησε μετά από έμφραγμα μιλώντας γλώσσα που δεν ήξερε!

Ένας Άγγλος άρχισε να μιλά ουαλικά, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά από έμφραγμα. Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος, παρόλο που είχε περάσει ένα σύντομο διάστημα της ζωής του στην Ουαλία, ποτέ δεν είχε μάθει τη γλώσσα, που διαφέρει από τα αγγλικά.