Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ AQUARIUS

Αν και η NSA (National Security Agency - Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) αρνιόταν μέχρι πρόσφατα το απόρρητο σχέδιο Aquarius (Υδροχόος), στις λίγες σελίδες που διέρρευσαν πριν μερικά χρόνια στο διαδίκτυο εξιστορούνταν λεπτομερώς τα πάντα γι αυτό. 
Οι τρεις σελίδες που εντοπίσαμε και σας παρουσιάζονται παρακάτω, αναφέρουν αυτολεξεί...

Το 1958 οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέκτησαν ένα τρίτο Εξωγήινο σκάφος στην έρημο της UTAH. Το αεροσκάφος ήταν σε εξαιρετική πτητική κατάσταση και είχε προφανώς εγκαταλειφθεί από τους Εξωγήινους για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Το αεροσκάφος θεωρήθηκε ως τεχνολογικό θαύμα από τους επιστήμονες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως όλες οι λειτουργίες χειρισμού του αεροσκάφους ήταν τόσο πολύπλοκες που οι επιστήμονές μας δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τον τρόπο λειτουργίας τους. Το αεροσκάφος παρέμεινε αποθηκευμένο σε μια άκρως απόρρητη περιοχή και μελετήθηκε επισταμένως με το πέρασμα των χρόνων από τους καλύτερους επιστήμονές αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Τελικά, οι ΗΠΑ απέκτησαν έναν τεράστιο όγκο τεχνολογικών δεδομένων από το ανακτηθέν εξωγήινο αεροσκάφος. Μια πλήρης περιγραφή επιπρόσθετων πληροφοριών που αφορούν τα τεχνολογικά αυτά δεδομένα επισυνάπτεται στο παράρτημα 3.



 

Στην αναφορά MJ3 του 1976 (παράρτημα 6) υπήρχε η εκτίμηση ότι η εξωγήινη τεχνολογία βρισκόταν πολλές χιλιάδες έτη μπροστά από την τεχνολογία των Ηνωμένων Πολιτειών και οι επιστήμονές μας διακινδυνεύουν την εκτίμηση ότι έως ότου αναπτυχθεί η τεχνολογία μας σε ένα επίπεδο ισάξιο με εκείνης των εξωγήινων, δεν έχουμε ελπίδες να κατανοήσουμε τον μεγάλο όγκο των επιστημονικών πληροφοριών που οι ΗΠΑ έχουν αποκομίσει από τους Εξωγήινους. Αυτή η πρόοδος της Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών ίσως χρειαστεί πολλές εκατοντάδες χρόνια.







ΠΗΓΗ

http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2012/10/aquarius.html

skotinoprosopo.blogspot.gr

«Ανοησίες» τα περί προκήρυξης εκλογών μετά τα μέτρα


Έντονη είναι η αντίδραση συνεργατών του πρωθυπουργού σε πληροφορίες που όπως υποστηρίζουν διακινούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι εμφανίζουν τον Αντ. Σαμαρά έτοιμο να προκηρύξει εκλογές μετά την ψήφιση των μέτρων.
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες φήμες ως «ανοησίες» κι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων έχει προοπτική τετραετιας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία την επομένη της ψήφισης των νέων μέτρων.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με την τελική μορφή του πακέτου των νέων μέτρων που θα φτάσει σύντομα στη Βουλή.
Πηγή: iefimerida.gr
Πηγή: epikaira.gr

Τσακίστε τον όπου τον βρείτε…


Απίστευτος ο μέγας δοσίλογος… Το παίζει τώρα αριστερός κι εμείς οι ψεκασμένοι ακόμα τον ανεχόμαστε…
Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Απίστευτος ο μέγας στοχαστής της Ελλάδας…!
Καταψήφισε αυτά που ο ίδιος είχε φέρει με τα μνημόνια ως πρωθυπουργός…
Όχι… στο άρθρο 4, «παρών» στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ!
Καμιά ντροπή για τον στυγερό δολοφόνο του Ελληνικού λαού που ξεδιάντροπα μας ειρωνεύεται, κανένας ψόγος για τον φονιά των ονείρων μας που μας θεωρεί λαό μειωμένου πνευματικού επιπέδου, καμιά οργή για το ξετσίπωτο δωσίλογο…
Όλη η οργή κι η αηδία ας πέσει επάνω μας που ανεχόμαστε τον θρασύτατο πολιτικό απατεώνα να μας προκαλεί και δεν έχουμε το σθένος να τον στείλουμε στο διάολο μια ώρα αρχύτερα…
Τσακίστε το καθίκι όπου τον πετύχετε. Το φόβο που έσπειρε, σειρά του πλέον να τον εισπράξει…
Το φωτομοντάζ είναι από το “Γρέκι”



Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας «Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή (Ελλάδα) ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς». Αυτή είναι η άποψη του Ρώσου Οικονομολόγου, πολιτικού επιστήμονα και μέλους της Δούμας Γιεβγκένι Φιοντόροφ, όπως την ανέπτυξε στην ρωσική εφημερίδα Pravda. Κατά την άποψή του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σχέδιό τους προβλέπει τον συνδυασμό πολλών περιφερειακών συγκρούσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Μάλιστα ο Ρώσος οικονομολόγος και μέλος της Δούμας υποστηρίζει, ότι ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία για την επίτευξη των επεκτατικών σχεδίων τους, προφανώς ορμώμενος από τα όσα γίνονται στην Συρία ή έγιναν στην Λιβύη και την Αίγυπτο με την χρήση ανταρτών της Αλ Κάιντα και με άφθονη αμερικανική και βοήθεια σε οπλισμό και καθοδήγηση.
Ο κ. Φιοντόροφ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος σήμερα διολισθαίνει σε μια κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης που αναπόφευκτα θα καταλήξει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πολλές δυνάμεις σε αυτή τη φάση δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε διάφορους τομείς και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Η σημερινή κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή που η Σοβιετική Ένωση, αφού έκανε στρατιωτική απόβαση στο Αφγανιστάν, συνειδητοποίησε σταδιακά ότι δεν πολεμούσε εναντίον των Μουτζαχεντίν, αλλά κατά των Αμερικανών, του Μπιν Λάντεν και των αμερικανικών πυραύλων Stinger. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της παγκόσμιας εκείνης αντιπαράθεσης, η οποία, στην πραγματικότητα, ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Σοβιετική Ένωση έχασε τον πόλεμο, κατατροπώθηκε και υποδουλώθηκε αμέσως μετά, οικονομικά και πολιτικά, στις δυνάμεις εκείνες που ελέγχουν όλο το χρήμα στον πλανήτη. Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να αυξήσουν δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Και όντως, σήμερα είναι προφανές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει δραματικά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση οι Αμερικανοί ενεργούν πλέον αδιακρίτως, χωρίς, δηλαδή, να λαμβάνουν υπ’ όψιν το αν ενισχύουν συμμάχους ή μη συμμάχους, φίλους ή μη φίλους. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την κατάσταση αδιεξόδου στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Και η Αίγυπτος; Είναι κι εκείνη εχθρός των ΗΠΑ; Όχι, βέβαια. Και όμως, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την «επανάσταση» εκεί, την διοργάνωσαν, και τώρα δεν ακούμε τίποτε άλλο από συζητήσεις γύρω από το αν θα καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο ίδιος άνθρωπος που άσκησε φιλοαμερικανική πολιτική όσο κυβερνούσε τη χώρα του.
Σήμερα, ωστόσο, αντικαταστάθηκε από έναν πρόεδρο που έχει δεσμούς με την εξτρεμιστική οργάνωση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Το συμπέρασμα είναι ότι για να εφαρμοστεί η νέα αυτή αμερικανική ιδέα, θα πρέπει να βιώσει ο κόσμος και να υποστεί τις συνέπειες μιας κατακόρυφης ανόδου του φαινομένου του εξτρεμισμού σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο. Και αυτό διότι η ανάπτυξη και η άνοδος του εξτρεμισμού αποτελεί μέρος της πορείας της υπερδύναμης προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο έχουν άμεση ανάγκη για τις επιδιώξεις τους οι Αμερικανοί και οι ισχυροί σύμμαχοί τους».

Γ. Καρατζαφέρης: Αν πάθει κάτι ο αδελφός μου θα κόψω τα πόδια του Σαμαρά


Την πληροφορία ότι ο αδερφός του Σπύρος μεταφέρθηκεεσπευσμένα στο νοσοκομείο, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστη κατά τη σύλληψη και την κράτησή του, πληροφορήθηκε on air, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, γεγονός που τον έβγαλε εκτός ελέγχου.
“Αν πάθει οτιδήποτε ο αδελφός μου θα του κόψω τα πόδια του Σαμαρά. Αρκετά του έχω χαρίσει με τις αλήτικες μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί εις βάρος του έθνους και των Ελλήνων, θα του κόψω τα πόδια” δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής.

Καταργείται η βενζίνη super

Μέσα στο νέο πλέγμα μέτρων, που ανακοινώθηκε από τα από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και ΠΕΚΑ, είναι και η κατάργηση της βενζίνης LRP (η γνωστή super)!
Η κατάργηση της βενζίνης LRP γίνεται με στόχο την απελευθέρωση υποδομών (δεξαμενές κ.λπ.) οι οποίες δεσμεύονται σήμερα για το συγκεκριμένο καύσιμο και δεδομένου ότι οι καταναλώσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο (1,4% στο σύνολο των βενζινών) καθώς αφορούν μικρό αριθμό αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών, προκύπτει ότι το 2010 ήταν 50.000 οχήματα, ενώ το 2011 μειώθηκαν ακόμη περισσότερο στα 30.000. Τα συγκεκριμένα ΙΧ -αλλά και τα ιστορικά, που ενδιαφέρουν πολλούς ιδιοκτήτες- θα μπορούν να κινούνται με ειδικές πρόσθετες ουσίες στην αμόλυβδη (κόστους περί τα 4 λεπτά ανά λίτρο).


Πηγή: Autotriti.gr

Βενιζέλος: «Όποιος δεν ψηφίσει τον διαγράφω από παντού»


Αποφασισμένος για όλα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όχι απλά θέτει θέμα κομματικής πειθαρχείας αλλά απειλεί ανοιχτά τους βουλευτές πως αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα θα τους διαγράψει και από την Κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και από το κόμμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την εισήγησή του τόνισε χαρακτηριστικά στους βουλευτές του κόμματος ότι »τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν και όσοι δεν ψηφίσουν θα διαγραφούν από την ΚΟ και από το κόμμα».
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θέλησε να κάνει το πρώτο βήμα στη ρήξη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν αυτοί προλάβουν να θέσουν θέμα ηγεσίας, σύμφωνα με το parapolitika.gr



Ο Ρεν «αδειάζει» τον Σαμαρά: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόικα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν διαψεύδει την ύπαρξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», ο Σάιμον Ο’ Κόνορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ των διεθνών πιστωτών της χώρας και της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πρόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν διαπίστωσε πάντως ότι μειώνονται συνεχώς τα εκκρεμή θέματα που αφορούν την Ελλάδα κι εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο, αναφέρει το iefimerida.gr.





troktiko.eu

Μισθολογικό ΣΟΚ και ΔΕΟΣ για τις ΕΔ. Σχέδιο για 875 ευρώ μισθό σε ανθυπολοχαγό!!!



Ανθυπολοχαγός με 875 ευρώ μισθό. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο στόχος για τους μισθούς των στρατιωτικών!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που κρίνονται έγκυρες στην 22η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπάρχει σχέδιο νέου μισθολογίου ΕΔ ,σύμφωνα με το οποίο:


-Mειώνεται ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού στα 875 ευρω.
-Μειωνονται κατ' αναλογια και οι αντιστοιχοι μισθολογικοι συντελεστες
-Μειωνεται το συνολο των επιδομάτων
-Εξακολουθει να ισχυει το παγωμα των μισθολογικων προαγωγών και του Χρονοεπιδόματος.

Συνεπώς αν η πηγή μας τα έχει υπολογίσει ορθά οδηγούμστε σε μισθο Α/ΓΕΣ 1500 ευρω καθαρά !!!
Περιττό βεβαια να αναφερθεί πως, αντιστοιχες μειωσεις φωτιαθα υποστουν και οι συνταξεις των Στρατιωτικών (παραλληλα με τις μειωσεις των συντάξεων του Δημοσίου)......




onalert.gr

Τους... βούλιαξε - Ελλάδα-Τουρκία 22-2!



Σε... υγιεινό περίπατο μετάτρεψε η Εθνική ομάδα ανδρών του πόλο την πρεμιέρα των προκριματικών του World League με αντίπαλο την Τουρκία.
Η Εθνική ομάδα, υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Κώστα Βαμβακάρη, "βούλιαξε" την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας με 22-2 και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ματς με το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα έδειξε πως είναι το αφεντικό από τα πρώτα λεπτά και είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 8-0 υπέρ της γαλανόλευκης. Οι έλληνες διεθνείς συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 13-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ ρίχνοντας κάπως ρυθμούς στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο επί της Τουρκίας με 22-2.

Πρώτοι σκόρερ της Εθνικής αναδείχθηκαν ο Γιάννης Φουντούλης με πέντε τέρματα και ακολούθησαν οι Μιράλης, Κολόμβος και Γούνας με τέσσερα γκολ ο καθένας

Επόμενος αγώνας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το Σάββατο (3/11) με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, το οποίο επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας με 13-10.

Τα οκτάλεπτα: 8-0, 5-0, 3-1, 6-1.

Ελλάδα (Κώστας Βαμβακάρης): Μυλωνάκης 1, Μιράλης 4, Ποντικέας 1, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 1, Καπότσης 1, Φουντούλης 5, Κολόμβος 4, Γούνας 4.

Τουρκία (Νεχάτ Κοτσαμπάι): Χαντάλ 1, Μπαλτά 1.




newsit.gr

GEORGE SOROS "Θα χτίσω σπίτια για να μείνουν οι λάθρο στην Ελλάδα"

Αποδεικνύεται πλέον το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιδιώκει τον αφελληνισμό της χώρας, με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών, αλλά και ποιοί κρύβονται από πίσω τους με τον Τζορτζ Σόρος να μας αποκαλύπτει τους πραγματικούς του σκοπούς.

Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ. Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία.

«Ο στόχος μου είναι διπλός» δήλωσε ο Σόρος.

«Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους». «Η Ελλάδα» πρόσθεσε «είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Τα χρήματα του ταμείου θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους."

Δηλαδή αυτό που μας λέει είναι ότι θα μείνουν για πάντα στη χώρα μας με την βοήθειά του! Αν έχουν σπίτια (ίσως και καλύτερα από εμάς) τότε απλούστατα θα μας πουν "δεν μπορείτε να τους διώξετε είναι νόμιμοι, και βγάλτε το σκασμό". Και το καλύτερο η εφορία θα παίρνει τα σπίτια του κόσμου ενώ οι Ασιάτες, και Αφρικανοί "λάθρο" θα αποκτούν ενεργειακώς αναβαθμισμένα καινούρια σπίτια. Αλήθεια για τους Έλληνες θα φτιάξει σπίτια ο Τζωρτζ Σόρος;

Χρόνια ο κ. Σόρος κατηγορούνταν σαν όργανο της ΝΤΠ και δεν χάνει την ευκαιρία να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς αυτούς. Η δύναμη της ΝΤΠ είναι τεράστια, αλλά πλέον έχει αποκαλυφθεί οι μάσκες "έπεσαν" και μπορεί να καταπολεμηθεί, εάν ο κόσμος βρίσκεται σε εγρήγορση. Η αφύπνηση θέλει μια μόνο στιγμή για να πραγματοποιηθεί, και μετά δεν χάνεται πια.

Οι οργανώσεις αυτές πάντως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης. Δηλαδή ο άνθρωπος μας "λυπάται" και θέλει να μας βοηθήσει εξαφανίζοντάς μας. Μόνο που κάνει ένα μεγάλο λάθος, όπως και όλοι οι παγκοσμιοποιητές, η Ελλάδα παράγει Έλληνες, ακόμα και αν μας εξοντώσουν ο ιερός αυτός χώρος θα παράξει εκ νέου Έλληνες.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Που βρίσκονται σήμερα τα τεράστια διαστημόπλοια που θα πλησίαζαν την Γη;

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 είχα δημοσιεύσει το άρθρο "Γιγαντιαία αντικείμενα πλησιάζουν την Γη (νέα στοιχεία και φωτογραφίες σοκ)" και στις 29 Μαΐου του 2012 είχα δημοσιεύσει ακόμα ένα άρθρο με πολλές σχετικές παραπομπές που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ .
Σήμερα και ενώ πλησιάζουμε σε περίεργες ημερομηνίες αναζητήσαμε νέα στοιχεία και δείτε στην συνέχεια τι ανακαλύψαμε ....!


Η νέα φωτογραφία του θέματος μας αδιαμφισβήτητα δείχνει ....
κάποιο αντικείμενο ίδιο με τα προηγούμενα μόνο που πια δεν είναι στις συντεταγμένες που σας είχαμε δώσει τότε αλλά πολύ πιο κοντά στην Γη και μπορείτε εύκολα να δείτε και μόνοι σας αν επισκεφθείτε το http://www.sky-map.org/ και στην θέση που σας ζητάει τις συντεταγμένες για να παρατηρήσετε ότι θέλετε αντιγράψτε αυτές 20h26m46.63s, +45°04′12.4″.
Στην θέση 19h34m45.13s, +11°05′25.0″ μπορούμε να διακρίνουμε αυτό στην δευτερη φωτογραφία.

Ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και τον Ερμή ακόμα δύο παρόμοια στίγματα από αυτά που είχαμε δει και παλιότερα και μπορείτε να τα δείτε και εσείς στις συντεταγμένες 16h28m16.48s, -23°40′09.3″.

Τα συμπεράσματα δικά σας εμείς απλά καταγράφουμε ότι βλέπουμε και σας παραθέτουμε τα στοιχεία μας ...



nyxtobaths
Από το katohika
kalyterotera.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ(;).ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ...

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τις πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, εκτελείται Διακλαδική Άσκηση ¨Πυρπολητής 10¨, με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό:
Τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου αγκιστρωμένου σε ακτή νησιού.

Την εκτέλεση επιχείρησης Έρευνας Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή
Την αεροδιακομιδή με Ε/Π τραυματία από
πλοίο του ΠΝ.
Η άσκηση εκτελείται στην Ρόδο και την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του νησιού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Από το the-seven-sins
kalyterotera.gr

Stern: Η Κίνα προστατεύει την Ελλάδα και απειλεί τη Μέρκελ

Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους; Ο «Δράκος» απειλεί τα «πάντσερ» ότι θα σταματήσει τις ενέργειες για να σωθεί το ευρώ



Την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας στην αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη αποκαλύπτει το σοβαρότερο Γερμανικό περιοδικό, το Stern.
Με ένα άρθρο «βόμβα» o Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας.
Η στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με την υπερδύναμη Κίνα, δίνει ανάσες ζωής στην Ελλάδα και τρομάζει παράλληλα τους Ευρωπαίους που τρέμουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το Πεκίνο να βοηθάει στη διάσωση του ευρώ.
Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα;
Το περιοδικό Stern σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.
«Ξαφνικά όλοι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείουν πλέον την επιμήκυνση του προγράμματος ή ακόμη και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Ακόμη και οι πιο συντηρητικές φωνές βαυαρώνπολιτικών, που ζητούσαν τη θυσία της Ελλάδας προς παραδειγματισμό, σίγησαν», αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με το συντάκτη η μεταστροφή αυτή οφείλεται στις έντονες παρασκηνιακές πιέσεις που ασκήθηκαν από την κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψη Μέρκελ στο Πεκίνο. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Wen Jiabao απείλησε χωρίς περιστροφές την καγκελάριο της Γερμανίας στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «έχουμε ήδη χάσει 30 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Εάν χάσουμε άλλα 40, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα πλέον για τη σταθεροποίηση του ευρώ».
Πέρα από την έκθεση της Κίνας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, το ύψος της οποίας δεν είναι ακριβώς γνωστό και τους φόβους για φαινόμενο ντόμινο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημαντικό ρόλο στις κινήσεις της κινεζικής ηγεσίας παίζει και «η στρατηγική συμμαχία» που έχουν συνάψει Κίνα και Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «η Κίνα έχει επιλέξει την Ελλάδα ως την “πύλη της στην Ευρώπη”, με στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο “δρόμο του μεταξιού” για το παγκόσμιο εμπόριο.
Θυμόμαστε άλλωστε και χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας των δύο χωρών όταν υπογράφηκε η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά.
Η επένδυση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι μόνο η αρχή. Ήδη οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλα ελληνικά λιμάνια, διαπραγματεύονται συμφωνίες με ελληνικές εταιρείες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, ενώ ενδιαφέρονται και για το 40% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη λήξη του συμβολαίου διαχείρισης που κατέχει σήμερα γερμανική εταιρεία. Αλλά και για το λιμάνι του Πειραιά στόχος των Κινέζων είναι να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς container στη Μεσόγειο, μέσω του οποίου θα διοχετεύονται κινεζικά προϊόντα σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κινεζικές επενδύσεις θα έχαναν μονομιάς την αξία τους. Η Κίνα θα είχε επενδύσει σε ένα αποτυχημένο κράτος που θα βυθιζόταν στην εξαθλίωση και η υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε «να το πληρώσει».
«Είναι πολύ πιθανό, ότι στο ευρωπαϊκό πόκερ η Κίνα έδωσε φλος ρουαγιάλ στους Έλληνες. Και αυτοί δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη.»


newsbomb.gr

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου.



Ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα μπορεί να διατυπώνει προτάσεις επί του σχεδίου της προκήρυξης που θα λαμβάνει υπόψη το Ταμείο.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε με 173 ψήφους υπέρ και 120 κατά.
Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε με 148 ψήφους υπέρ και 139 κατά.
Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με 156 υπέρ και 135 κατά.
Το άρθρο 4 υπερψηφίστηκε με 146 ψήφους υπέρ και 121 κατά.
Το άρθρο 5 υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ και 135 κατά.
Το άρθρο 6 υπερψηφίστηκε με 173 ψήφους υπέρ.
Η τροπολογία 38 καταψηφιστήκε.
Η τροπολογία με γενικό αριθμό 33 υπερψηφίστηκε.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ έγινε δεκτό επί της αρχής και των άρθρων και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.
Κατά την ψηφοφορία, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιάννης Πανούσης ήταν απόντες.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει «παρών» στο άρθρο 4, ενώ καταψηφίζει την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ωστόσο ψήφισε «ναι» σε όλα, όπως επίσης και ο Πύρος Δήμας.
«Παρών» στο άρθρο 2 δήλωσε ο Θεόδωρος Παραστρατίδης, ενώ ο Θάνος Μωραίτης το καταψήφισε. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν «ναι» στην τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.
Ο Γιάννης Δριβελέγκας διαφοροποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το άρθρο 3, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε παρών στα άρθρα 2 και 3. Ο Γιώργος Ντόλιος καταψήφισε το άρθρο 2 και υπερψήφισε την τροπολογία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ψήφισε «ναι» στο άρθρο 4, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για την ένταξη του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. Τη συγκεκριμένη τροπολογία καταψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.
Το μεσημέρι αναμένεται ο κ. Στουρνάρας να παρουσιάσει τα βασικά μεγέθη και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ, από το πακέτο των 13,5 δισ., με περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και φοροαπαλλαγές.


newsbomb.gr

ΤΑΓΜΑ ΙΠΠΟΤΩΝ στη Ρόδο! Τους βρήκαμε ,τους φωτογραφήσαμε. Ποιοι είναι και τι κάνουν

Εζησαν στην Ρόδο τον Μεσαίωνα για πάνω από 200 χρόνια:Από το 1309 που την κατέλαβαν από τους Βυζαντινούς έως το 1523 που έφυγαν για την Μάλτα μετά από μάχες με τον Οθωμανό Σουλτάνο Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή.

Πρίν λίγες ημέρες οι ...διαδοχοί τους επέστεψαν στην Ρόδο για ένα καθαρά ανθρωπιστικό σκοπό και η εικόνα τους - ένστολοι να φροντίζουν ασθενείς σε καροτσάκια - ξάφνιασε ευχάριστα τους Ροδίτες και τους τουρίστες που βρίσκονται ακόμα στη Ρόδο: Πρόκειται για τα μέλη και τους εθελοντές του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών, γνωστό και ως Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας ή Τάγμα του Αγίου Ιωάννη ή Χοσπιταλιέροι ή MALTESER - οι συγκεκριμένοι είναι ο Αυστριακός Κλάδος . Η παρουσία τους στην Ρόδο για 214 χρόνια ήταν αυτή που έδωσε στην μεγαλύτερο νησι των Δεδεκανήσων το όνομα '' Νησί των Ιπποτών ''.


Οι 180 Αυστρικοί MALTESER έρχονται στην Ρόδο για πρώτη φορά- πριν 2-3 χρόνια είχε επισκεφθεί το νησί και μια μεγάλη ομάδα του Τάγματος από την Γαλλία.Αντίθετα με την Μάλτα που έχουν πολύ συχνές επαφες και κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις, μετην Ρόδο τώρα φαίνεται να δρομολογείται κάτι. Έφθασαν στην Ρόδο στις 26 Οκτωβρίου και θα μείνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κάνοντας ένα ταξίδι ''στις ιστορικές ρίζες τους''. Μέχρι και την 3η Νοεμβρίου, το πρόγραμμα επιφυλάσσει για τους συμμετέχοντες - Ιππότες και περιθαλπτόμενοι - πολλά και ενδιαφέροντα: Από την επίσκεψη στην παλιά μεσαιωνική πολη της Ρόδου και το Παλάτι του Μεγαλου Μαγίστρου - επικεφαλής τους τοτε , μέχρι την Σύμη και το κάστρο και την τάφρο που έχτισαν οι Ιππότες του Τάγματός τους, αλλά και τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο Κογεράκη.
Με τη βοήθεια 60 εθελοντών συνοδών, οι 40 περιθαλπόμενοι – πολλοί από αυτούς σε αναπηρικά αμαξίδια – και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες Μέλη του Τάγματος σ’ αυτή την εκδρομή έχουν ξεκινήσει το προσκύνημά τους και χαίρονται την διαμονή- αναπαυσή τους με αφετηρία το ξενοδοχείο Πλάζα που επιλέχτηκε προ μηνών για να εξυπηρετεί με την προσβασιμότητά του.Στο ξενοδοχείο έστησαν σε ένα δωμάτιο Ιατρείο και Σταθμό Πρωτων Βοηθειών, ενώ οι συνοδοί εχουν κάνει προετοιμασία ενός ετους με εκπαίδευση στην φροντίδα.Η οργάνωσή τους διακρίνεται από ...στρατιωτική πειθαρχίακαι σεβασμό στον ασθενή σε εντυπωσιακό βαθμό.Το πρόγραμμα έχει τα πάντα προετοιμασμένα: ''Είμαστε όλοι εθελοντές και προσφέρουμε σε κάποιους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπαυθούν, συνδυάζοντας και προσκύνημα'', λέει ο υπευθυνος τύπου κ Olivier Loudon.'' ΅ Ο κόσμος στην Ρόδο μας υποδέχθηκε θαυμάσια, παρόλο που δεν ειναι συνηθισμένο θέαμα τα αναπηρικά αμαξίδια'. Ειναι πολύ φιλόξενοι, ευγενικοί και η πόλη ένα κόσμημα'', προσθέτει.

Στην πρώτη βόλτα στην πόλη είδαμε δύο κοπέλλες με την στολή της νοσοκόμας - καατι σαν εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού - να συνοδεύουν μια ηλικιωμένη με το καροτσάκι της στην παραλία μπροστα στον Ναυτικό Ομιλο. Την πήγαν σιγά σιγά μέχρι την άκρη της θάλασσας και την έβαλαν σε μια πιο αναπαυτική καρέκλα.Πήραν λίγο νερό θαλασσινο και της έβρεξαν τα χέριατης! Το καταχάρηκε!'' Αυτό το χαμόγελο, αυτή η ευχαρίστηση του ασθενή, είναι ο σκοπός μας!Η συγκεκριμένη μπορεί να έβλεπε πρώτη φορά θάλασσα'', λέει ο κ. Olivier Loudon.Ισως πρώτη φορά να έβλεπε θάλασσα και η μια από τις δύο συνοδούς που δειλά -δειλά έβγαλε το καλτσόν της και σηκώνοντας λίγο την φούστα της έμεινε για ώρα μεσα στη ζεστή ακόμα θάλασσα της Ρόδου...
''Για τους Περιθαλπόμενούς μας, το ταξίδι αυτό αποτελεί μοναδική εμπειρία, γεμάτη από αξέχαστες στιγμές, μακριά από το άγχος και τα μελήματα της καθημερινότητας. Χωρίς την ειλικρινή ευσπλαχνία των ΜΑΛΤΕΖΕΡ, κάτι τέτοιο ίσως να μην ήταν εφικτό», εξήγησε ο εκπρόσωπος του αυστριακού τάγματος των ΜΑΛΤΕΖΕΡ, Κόμης Νόρμπερτ Σάλμπουργκ – Φάλκενστάϊν, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.Την Ομάδα των Ιπποτών πλαισιώσει κατά την παραμονή της στη Ρόδο ο Αυστριακός Πρεσβύτερος Ηγούμενος του Τάγματος κ. Γκρέγκορ Χένκελ – Ντόννερσμαρκ .



Η περιήγηση στη Ρόδο ξεκίνήσε με μιαν επίσκεψη στην Παλιά Πόλη και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου- συνέχισαν με επίσκεψη στην τάφρο όπου είχε προγραμματιστει πικ νικ στην φύση!. Έπίσης, το προγραμματ έχει επισκέψεις και σε άλλα σημεία της πόλης της Ρόδου, όπως εη Ακρόπολη και ο Ναός του Απόλλωνα καθώς και εκδρομές σε μέρη όπως η Μονή του Πανορμίτη στο νησί της Σύμης, ο οικισμός με το λιμάνι του και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Καμείρου,κ.α . Προχθές επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ενώ πήραν μια γεύση από το Ελληνορθόδοξο λατρευτικό τυπικό.

Μια άλλη πνευματική πτυχή του προγράμματος ειναι ηεπίσκεψη στη Φιλέρημο. Στο εκεί παρεκκλήσιο φυλάσσονταν άλλοτε μια εικόνα της Παναγίας, έργο της Πρώιμης Μεσαιωνικής περιόδου που οι Ιππότες του Τάγματος των Ιωαννιτών πήραν μαζί τους φεύγοντας από το νησί για την Μάλτα. Η εικόνα αναπαριστά την Θεία Εικόνα της Θεομήτορος της Φιλερήμου, υπό την προστασία της οποίας τελούν οι ΜΑΛΤΕΖΕΡ και η οποία μέχρι σήμερα κατέχει θέση ξεχωριστή στη θρησκευτική παράδοσή τους. Τώρα η εικόνα , όπως μας είπαν βρίσκεται κάπου στο Μαυροβούνιο.



Η ιστορία των MALTESER - όπως την περιγράφουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους - συνδέεται με τη Ρόδο ήδη από τα χρόνια του Μεσαίωνα. Το 1309, το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας – που άλλοτε όπως είπαμε , λόγω του Προστάτη Αγίου τους, Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ονομαζόταν Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη – επέλεξε τη Ρόδο ως το νέο τόπο εγκατάστασής του. Το ''πέρασμα της διοίκησης του νησιού'' από τη μέχρι τότε Βυζαντινή κυριαρχία στα χέρια του Τάγματος, σηματοδότησε την απαρχή της Ιστορίας των Ίπποτών στη Ρόδο. Τα πρώτα μέτρα που έλαβαν οι νέοι κύριοι του νησιού ήταν η αποκατάσταση αλλά και η κατασκευή νέων οχυρωματικών έργων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων σώζεται ως τις μέρες μας. Τη σημασία των συγκεκριμένων οχυρωματικών μέτρων που τότε υιοθετήθηκαν καταδεικνύει η επιτυχής αναχαίτιση των επιθέσεων Πειρατών και Οθωμανών που έμελλε να γνωρίσει η πόλη της Ρόδου, 100 χρόνια αργότερα. Στα οχυρωματικά έργα προστέθηκαν, περί τα μέσα του 14ου αιώνα, το εντυπωσιακό μέγαρο που έμελλε να αποτελέσει το Ανάκτορο του Μεγάλου Μαγίστρου καθώς και ένα Νοσοκομείο, κτίρια που μπορεί κανείς να δεί και σήμερα. Κύρια αποστολή του νοσοκομείου, γνωστού ως ''Ασύλου της Αγίας Αικατερίνης'', ήταν η περίθαλψη προσκυνητών- μελών του Τάγματος αλλά και του ντόπιου πληθυσμού. Κατά τη διάρκεια των 213 χρόνων παραμονής τους στο νησί, οι MALTESER θεωρούν ότι κατάφεραν να αναζωογονήσουν τη λάμψη και το κύρος που απόλαυε η Ρόδος κατά την Ελληνιστική περίοδο, ιδίως μέσω του εμπορίου και της διεθνούς δομής του Τάγματος που συνεπέφερε την επαφή του τόπου με ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία της παρουσίας του Τάγματος στο νησί τελείωσε την 22α Δεκεμβρίου 1522, με την κατάκτηση της Ρόδου από τις δυνάμεις του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και την απέλαση των Ιπποτών στους οποίους επετράπη να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια, όπως αναφέρουν.

Σήμερα, το Τάγμα των Ιπποτών ως κύρια αποστολή του θεωρεί την Διαφύλαξη της Πίστης, την Περίθαλψη και την Πλαισίωση των Ασθενών. . Στις μέρες μας,όπως και στην διάρκεια των 900 ετών της ύπαρξής τους, οι MALTESER προσέρχονται αρωγοί σε όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη, παρέχοντες επαγγελματικές υπηρεσίες βοήθειας με πνεύμα χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπη για τον συνάνθρωπο, αφιλοκερδώς.


Μέσω των υπηρεσιών ανθρωπιστικών υπηρεσιών αρωγής που παρέχει, το Τάγμα της Μάλτας, στηρίζει πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, σε 120 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, όπως αναφέρουν. Το φάσμα των παρεχομένων υπηρεσιών περιλαμβάνει υπηρεσίες συνοδείας και φροντίδας αναπήρων, ηλικιωμένων και ασθενών για άτομα με ειδικές ανάγκες και προβλήματα υγείας, τη διοργάνωση τακτικών προσκυνημάτων, την ενασχόληση με αστέγους, τη διάθεση ασθενοφόρων, την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ασθενών, υπηρεσίες διάσωσης και παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρώτης βοήθειας, την περίθαλψη θυμάτων καταστροφών καθώς την ενίσχυση έργων ανοικοδόμησης. Στην Αυστρία εργάζονται σήμερα 1.800 Ιππότες MALTESER σε διάφορες δράσεις του Τάγματος. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων εντάσσεται, ειδικότερα, το Νοσοκομείο Μαλτέζερ της Αυστρίας, η Υπηρεσία Περίθαλψης Ηλικιωμένων και Ασθενών του Τάγματος της Μάλτας, η Υπηρεσία Συνοδείας και Πλαισίωσης του Τάγματος της Μάλτας, η Υπηρεσία Περίθαλψης Ασθενών AIDS του Τάγματος της Μάλτας, η Κοινότητα του Αγίου Ιωάννου, η Εστία της Μάλτας, ο Κύκλος Μέριμνας της Μάλτας καθώς και ο Φορέας Αρωγής Φαρμακευτικής Περίθαλψης και Αρωγής για τη Ρουμανία.






onalert.gr

Έρχονται νέα μέτρα για το κάπνισμα από την Ε.Ε

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνού θα παρουσιασθούν στα τέλη του έτους, όπως και προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την παραίτηση του αρμόδιου επιτρόπου, διαβεβαίωσε εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες.
«Οι προτάσεις της Επιτροπής θα παρουσιασθούν στα τέλη του 2012. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα για την δημόσια υγεία στη διάρκεια αυτής της θητείας της Επιτροπής», επιβεβαίωσε ο Φρεντρίκ Βενσάν, εκπρόσωπος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών.
Τα νέα μέτρα έχουν αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίθεση της καπνοβιομηχανίας, διότι περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα αρνητικής διαφήμισης. Κατά κύριο λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επιβάλλει αύξηση επί των πακέτων της επιφάνειας των προειδοποιητικών επιγραφών για τις νοσηρές συνέπειες του καπνίσματος.
Σήμερα αυτά καλύπτουν το 40% του πακέτου, και στόχος της Επιτροπής είναι πλέον να καταλαμβάνουν όλη την επιφάνειά του.
Επίσης, στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν και φωτογραφίες, όπως ήδη γίνεται σε εννέα κράτη της ΕΕ —μεταξύ αυτών και η Γαλλία— να τυποποιηθεί το μέγεθος του πακέτου, να απαγορευθεί η χρήση αρωμάτων και η ενημέρωση για τα συστατικά των τσιγάρων.
Από την πλευρά της η καπνοβιομηχανία αντιτείνει, πως θα υπάρξει απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας εντός της ΕΕ και έχει πολλαπλασιάσει τις πιέσεις της προς την κατεύθυνση της Επιτροπής, καλώντας την «να εγκαταλείψει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Τζον Ντάλι», αναφερόμενη στον Μαλτέζο επίτροπο, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της κατηγορίας, ότι θέλησε να συγκαλύψει την προσπάθεια διαφθοράς κι εκβιασμού εκ μέρους ενός οικείου του, στον τομέα της καπνοβιομηχανίας.






troktiko.eu

Ετοιμη η ΓΕΝΟΠ για 48ωρες από την Κυριακή

Ο Νίκος Φωτόπουλος καλεί τους συλλόγους-μέλη της ΓΕΝΟΠ να προετοιμαστούν για τη «μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα»
Παιχνίδια… με το ρεύμα και τα όρια αντοχής της κοινωνίας ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Με ανοικτή επιστολή προς τα προεδρεία των συλλόγων-μελών της ΓΕΝΟΠ τους καλεί να προετοιμαστούν για τη «μάχη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία αναμένεται από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής 4 Νοεμβρίου -εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα- να ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με σοβαρές επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ είχε πάρει τη σχετική απόφαση.
Ο κ. Φωτόπουλος για ακόμη μία φορά εξαπολύει επίθεση στη ΓΣΕΕ για τη συνδικαλιστική της στάση απέναντι στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης. Οπως αναφέρει στην επιστολή του: «Για ακόμη μία φορά καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να επανεξετάσει τη στρατηγική και την τακτική της σε σχέση με το πώς πρέπει να δίνεται και να οργανώνεται ο αγώνας. Με 24ωρες ντουφεκιές τα μέτρα δεν παίρνονται πίσω. Με 24ωρες ντουφεκιές και αυτά τα μέτρα θα περάσουν».
Ο πλειοψηφήσας σύμβουλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ (σ.σ.: εξελέγη πρώτος σε ψήφους, αλλά το ΔΣ δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα) επαναφέρει ουσιαστικά τις θέσεις του για επαναλαμβανόμενες απεργίες, καταλήψεις κ.λπ. από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας υπό την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ.
Πάντως, ο κ. Φωτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα προχωρήσει σε απεργίες ανεξάρτητα από τη στάση της ΓΣΕΕ.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκαν Πανσερραϊκός, Νίκη Βόλου

Ο Πανσερραϊκός (2-1 το Κορδελιό) και η Νίκη Βόλου (1-0 στα Γιαννιτσά την Αναγέννηση που διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για γκολ που δεν μέτρησε στο 95') προκρίθηκαν στην 3η φάση του θεσμού και αντιμετωπίζουν ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Στα Γιαννιτσά η Νίκη πέτυχε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Τάντιτς στο 68ο λεπτό αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Αναγέννηση πέτυχε γκολ που απέκρουσε μέσα από τη γραμμή ο αμυντικός των Θεσσαλών, αλλά ο διαιτητής καθ' υπόδειξιν του βοηθού του δεν το μέτρησε.

Στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 1ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Αχαλινόπουλου, αλλά στο 52' ο Τοντόροφ ισοφάρισε και στο 88' ο Γκουγκουλιάς πέτυχε το γκολ της πρόκρισης για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Οδυσσέας Κορδελιού αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 32ο λεπτό λόγω αποβολής του Λαζαρίδη.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της β' φάσης:

Τρίτη 30/10
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Νίκη Βόλου 0-1

Πανσερραϊκός - Οδυσσέας Κορδελιού 2-1

Τετάρτη 31/10
16:00 Θρασύβουλος-Βύζας Μεγάρων (27)

16:00 Εθνικός Σιδηροκάστρου-Τύρναβος (26)

18:00 Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ Καλλονής (24)

Πέμπτη 1/11
14:00 Φωστήρας-ΑΟ Χανιά (30)

18:45 Καβάλα-Παναιγιάλειος (28)

3Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 28, 29/11 & 12, 13/12 - 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 19,20,22,23/12)
31. Πανθρακικός – Νίκη Βόλου
32. Καβάλα ή Παναιγιάλειος - ΑΕΚ
33. Eθνικός Γαζώρου - Skoda Ξάνθη
34. Φωστήρας ή ΑΟ Χανιά - Πανιώνιος
35. Βέροια – Θρασύβουλος ή Βύζας Μεγάρων
36. Νικητής 26 - Κέρκυρα
37. ΠΑΣ Γιάννινα - Πανσερραϊκός
38. Ολυμπιακός – Παναχαϊκή
39. Λεβαδειακός - Πιερικός
40. Αιγινιακός - ΠΑΟΚ
41. Ολυμπιακός Βόλου ή Καλλονή - Ατρόμητος
42. ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης
43. Καλλιθέα - Άρης
44. Πλατανιάς – Αναγέννηση Καρδίτσας
45. Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης
46. Παναθηναϊκός - Προοδευτική




onsports.gr

Άγριο φονικό σε μπαρ στη Νίκαια

Τραγικό θάνατο από τα πυρά αγνώστου δράστη έπεσε ένας άνδρας 51 ετών στη Νίκαια στις 01:50 τα ξημερώματα.



Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα βρισκόταν σε καφέ-bar που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπελογιάννη και Καραϊσκάκη, όταν άρχισε να λογομαχεί με άλλους θαμώνες του καταστήματος.
Τα αίματα άναψαν και ένας από τους θαμώνες τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον 51χρονο.
Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκε θανάσιμα ο άτυχος άνδρας, ενώ ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.


newsbomb.gr

Διαπραγμάτευση είπατε; Τι, ποιος, που, πότε και με ποιον;

Η διαπραγμάτευση έλαβε τέλος δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!
Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος!

Τι να πει κανείς τώρα;
ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!

Κι εξηγούμαι:

Κατ΄αρχάς, τι, πότε, ποιος, που και με ποιον έκανε κάποια διαπραγμάτευση και δεν το πήραμε είδηση όλοι εμείς που κατοικούμε στην Ελλάδα;;;

Το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΔΗΜ.ΑΡ, ήταν η διαπραγμάτευση του Μνημονίου με τελικό στόχο την απεμπλοκή της χώρας από αυτό!

Γι αυτό και οι τρεις , άλλος λίγο κι άλλος πολύ, παραδέχτηκαν την λανθασμένη επιλογή του ΓΑΠ να σύρει τη χώρα σε ένα μνημόνιο-μνημόσυνο για την Ελλάδα!

Εδώ και μήνες που σχηματίστηκε αυτή η εκτρωματική κυβέρνηση, με πολιτικά προϊόντα «παλαιάς κοπής» και με δήθεν «αριστερή» πιστοποίηση, τι σόι διαπραγμάτευση έκαναν, αφού όχι απλά δεν διαπραγματεύτηκαν ούτε μία διάταξη του μνημονίου αλλά όπως φαίνεται, ετοιμάζονται να υπογράψουν ένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, με πολύ πιο επαχθείς όρους από τα παλαιότερα!

Μήπως εννοούν ως διαπραγμάτευση τα «σούρτα-φέρτα» του Γιάννη Στουρνάρα με τους τροϊκανούς;

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ;

Mήπως με την Μέρκελ που ήρθε στην Ελλάδα ; Μα η Μέρκελ ήρθε για να … διαπραγματευτεί προς όφελος της Γερμανίας, την διαχείριση της Κινεζικής επένδυσης στο Θριάσιο Πεδίο!!! Τι βελτίωσε η έλευσή της και δεν το πήραμε είδηση;

Μήπως εννοούν ως διαπραγμάτευση τον ερχομό του Μπαρόζο και των υπολοίπων κορακιών της Ε.Ε. που προσπαθούν ο καθένας να αρπάξει ότι μπορεί από την Ελλάδα; Γιατί όποιος και να ήρθε, μίλησε για ενίσχυση του μνημονίου και σε καμία περίπτωση για χαλάρωση του

ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ;

Την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στα κεκτημένα του 2009; Γιατί εξ’ όσων βλέπουμε, καθημερινά οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται σε Μεσαιωνικά επίπεδα!

Την ενίσχυση της οικονομίας με μέτρα ανάπτυξης;

Την επαναφορά μισθών σε επίπεδα του 2009;

Την μείωση του ΦΠΑ και των φόρων;

Την επαναλειτουργία των Τραπεζών που στην ουσία είναι κλειστές στη χώρα μας;

Την μείωση της ανεργίας;

Την αντικατάσταση της τριετούς αποπληρωμής των δόσεων στην δανειακή σύμβαση με μια νέα σύμβαση τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας;

Τι ακριβώς διαπραγματεύονται με την Τρόικα όταν ήδη γνωρίζουμε καλά, ότι ο Πολ Τόμσεν θέτει όρους σκληρότερους που έφτασαν μέχρι το σημείο να ζητά και την … εκκένωση μικρών ελληνικών νησιών;

ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;

Μπροστά στις κάμερες ή πίσω από αυτές!

ΠOY ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΑΓΕ;;

Μέσα στην «ΔΝΤ-κρατούμενη», Τράπεζα της Ελλάδας όπου έχει «οχυρωθεί» ο Μπομπ Τράα και καλεί ακόμη και δημοσιογράφους για να τους κάνει «ντα» όταν προβαίνουν σε αποκαλύψεις;

Μέσα στο κοινοβούλιο μήπως; Γιατί απ ότι πληροφορούμαστε, ακόμη και οι αποκρατικοποιήσεις , θα γίνονται σε κάποια ψαροταβέρνα στη Βουλιαγμένη και θα εκτελούνται πάραυτα, χωρίς να χρειάζεται να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι μας!

Σε κάθε περίοδο κρίσης, οι κυβερνήσεις πρέπει να εξηγούν στο λαό ΤΙ, ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΟΝ !!!

Αλλιώς, δεν έχουν απολύτως καμία πιστοποίηση οι πράξεις τους και πολύ περισσότερο δεν έχουν απολύτως καμία νομιμοποίηση!

Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση φίλες και φίλοι!

Μόνο επικοινωνιακά φύκια για επίσης επικοινωνιακές μεταξωτές κορδέλες!!!

Σαμαράς και Βενιζέλος κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό!

Απλά από διαφορετική θέση και μ διαφορετικό ρόλο!

Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι τελείωσε κάτι το οποίο ουδέποτε ξεκίνησε (η διαπραγμάτευση)

Ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι δεν τελείωσε ξεχνώντας βέβαια να πει ότι ουδέποτε άρχισε!!!!!

Και μέσα σε αυτό το απίστευτο ορυμαγδό και την πανάθλια καταχνιά, ακούγεται και ο τρίτος της τρόικας εσωτερικού, ο Φώτης Κουβέλης, να προσποιείται το … λιοντάρι που βρυχάται, γιατί δεν πρόκειται να ψηφίσει τα εργασιακά! 

Αρμεγε και κούρευε δηλαδή!

Γιατί κύριε Κουβέλη δεν θα ψηφίσετε τα εργασιακά … μόνο;;; Τα υπόλοιπα τα βρίσκεται σωστά δηλαδή; 

Ας μας πει ένας από αυτούς τους τρεις κυρίους που παριστάνουν τους … ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ, τι άλλαξε από την μέρα που εγκατέλειψε άρον-άρον τον πρωθυπουργικό θώκο ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ποιος δείκτης της οικονομίας βελτιώθηκε;

Ποια κατάσταση άλλαξε προς το καλύτερο για τον Ελληνα πολίτη;

Είναι καλό να κοροϊδεύουν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους και να παριστάνουν μεταξύ τους … τούς Μαυρογιαλούρους!

Αυτή άλλωστε είναι και … η δουλειά των πολιτικών!

Κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο και κύριε Κουβέλη:

Μπορεί να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας καθημερινά παριστάνοντας τους «Σωτήρες» και τους «Διαπραγματευτές»…

Μπορεί να κοροϊδεύετε καθημερινά τους οπαδούς των κομμάτων σας…

Μπορεί να κοροϊδεύετε καθημερινά τους επιχειρηματίες ότι θα φέρετε την ανάπτυξη…

Μπορεί να κοροϊδεύετε καθημερινά τους πολίτες ότι διαπραγματεύεστε τα συμφέροντά τους με τους δανειστές μας…

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ 11.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ !!!!

Σύντομα , και μάλιστα πολύ σύντομα, πλησιάζει το τέλος της κοροϊδίας!

Πλησιάζει το πολιτικό σας τέλος !!!
http://www.aegeantimes.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.gr