Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

21/12/2012 επιβεβαιώνεται με νέα αρχαιολογική ανακάλυψη ότι θα είναι το τέλος του κόσμου

Δεύτερο ημερολόγιο των Μάγια όπου καταγράφεται ως καταληκτική ημερομηνία του κόσμου -όπως τουλάχιστον τον γνωρίζουμε σήμερα- η 21η Δεκεμβρίου 2012 έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. 
 Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκε σε πέτρινη σκάλα της...
τοποθεσίας Λα Κορόνα στην Γουατεμάλα και δεύτερο ημερολόγιο των Μάγια στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η πρόβλεψή τους για το τέλος του κόσμου.

 Ιερογλυφικά του ευρήματος που χρονολογείται 1300 ετών παρουσιάζουν ως τελευταία ημέρα του κύκλου ζωής του κόσμου μας την 21η Δεκεμβρίου 2012, την ίδια δηλαδή ημέρα που αναφέρει και το πρώτο ημερολόγιο του μεσοαμερικανικού πολιτισμού.
 Το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό και βασίζεται σε τρεις κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την προφητεία τους στις 21/12/2012 θα ολοκληρωθεί ένας Μεγάλος Κύκλος ο οποίος -όπως υπαγορεύουν οι θρύλοι τους- θα τελειώσει μια μία τεράστια καταστροφή. Η τελευταία σελίδα του Κώδικα της Δρέσδης -ένα εξαιρετικά σημαντικό κείμενο των Μάγια- μάλιστα σημειώνει ότι το Τέλος του Κόσμου αυτή τη φορά (γιατί έχουν προηγηθεί 4 ακόμα καταστροφές του κόσμου) θα έρθει με νερό. 


  Τα ημερολόγια αυτά βεβαίως έχουν γίνει αφορμή για ντελίριο θεωριών συνομωσίας στο διαδίκτυο και τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί κατακόρυφη αύξηση της κατασκευής «δωματίων πανικού» (καταφύγια χτισμένα πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, με αποθήκες τροφίμων και δεξαμενές νερού) σε πολλά μέρη του κόσμου.  Η αποκάλυψη όπως την παρουσιάζουν οι Μάγια αναφέρεται στο 5.125ο χρόνο από την δημιουργία του κόσμου η οποία ορίζεται στο 3113 προ Χριστού, δηλαδή... στο 2012 μΧ. 


  Η Συντέλεια -σύμφωνα πάντα με τις εικασίες των Μάγια- θα αγγίζει τα όρια του αφανισμού του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα αλλά θα αποτελέσει και την απαρχή της δημιουργίας του ξανά από τους Θεούς οι οποίοι θα καταφέρουν να φτιάξουν τον κόσμο καλύτερο από ποτέ!


  «Μόλις πέρυσι συνειδητοποιήσαμε ότι οι αρχαιοκάπηλοι μιας συγκεκριμένης περιοχής είχαν απορρίψει κάποιες πέτρες με ιερογλυφικά επειδή ήταν πολύ διαβρωμένες και πίστευαν πως δεν θα μπορούσαν να τις πουλήσουν ακριβά στη μαύρη αγορά. Εκτίμησαν ότι δεν άξιζαν οι πέτρες αυτές το ρίσκο αλλά της αρχαιοκαπηλίας αλλά βέβαια δεν ήξεραν ότι επρόκειτο για το δεύτερο ημερολόγιο των Μάγια», εξηγεί ο Μαρτσέλο Κανούτο του Πανεπιστημίου Universidad del Valle της Γουατεμάλα και εκτιμά πως η ανακάλυψη της ομάδας του είναι μία από τις σημαντικότερες του αιώνα γιατί επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ημερολογίου.  
iefimerida



nyxtobaths.blogspot.com

Δευτέρα Παρουσία στις 19/07/2012 προβλέπει προφήτης που εγκατέλειψε της ΗΠΑ για χωριό των Σερρών "Βίντεο"

Αυτοαποκαλείται «Ζουρούμπαμπελ» και δηλώνει … «προφήτης». 
 Άφησε πίσω του τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στη Φαιά Πέτρα του δήμου Σιντικής, για να στήσει το ιδιόρρυθμο κοινόβιο του, περιμένοντας την Δευτέρα Παρουσία στις 19 Ιουλίου 2012.
  Μέχρι τότε, καλλιεργεί ζαρζαβατικά, φροντίζει κότες και γαλοπούλες και στον ελεύθερο χρόνο του ανεβάζει» βίντεο με … «κηρύγματα» του στο YouTube.
 Όπως ο ίδιος δήλωσε, ο Θεός, του υπέδειξε να καταφύγει στο μικρό χωριό, προκειμένου να … σωθεί από τον......
επικείμενο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που όπως υποστηρίζει, θα ξεσπάσει τον Ιούλιο και θα είναι καταστροφικός για ολόκληρο τον πλανήτη. 
 Εκτός από τον ίδιο και την πολυμελή οικογένεια του, άλλη μία οικογένεια από τις ΗΠΑ εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κοινόβιο που στήθηκε σε αγρόκτημα έξω από το χωριό, ενώ αναμένεται μία ακόμη οικογένεια από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σκωτία συγκεκριμένα. «Ο Θεός μας είπε να έρθουμε στον τόπο αυτό, για να προστατευτούμε. 
 Θα συμβούν πολλά άσχημα πράγματα στον πλανήτη τους επόμενους μήνες. Ο τόπος αυτός είναι «προστατευόμενος» από τον Θεό και θα έρθουν και άλλοι άνθρωποι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του εξωτερικού» δήλωσε ο ιδιόρρυθμος «προφήτης», που ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια των λιγοστών κατοίκων του χωριού, που δεν έχουν πρόβλημα με την παρουσία τους αν και δεν ενστερνίζονται τα όσα αυτός πρσεβεύει.  
 Πάντως το κοινόβιο, φαίνεται πως έχει θορυβήσει τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, που αν και αρνήθηκε να συναντηθεί με τον ιδιόρρυθμο επισκέπτη, εν τούτοις απέστειλε ιερείς προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί του, για τους λόγους που εγκαταστάθηκε στην περιοχή. - 
Δείτε το βίντεο από το Τηλέ ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών.

infoserres.gr


nyxtobaths.blogspot.com

Ακραία ηλιακή καταιγίδα θα πλήξει την Ευρώπη τις επόμενες ώρες ....!

Το Solar Dynamics της NASA κατέγραψε από το παρατηρητήριο του μια ακραία υπεριώδη λάμψη στις 0920 UT στις 29 Ιουνίου.
 Αυτή η έκρηξη είναι κατηγορίας Μ2- (όπως και αυτή που παρατηρήθηκε χθες) αναμένετε να προσβάλει την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης με έναν παλμό ακτίνων Χ και ακραία υπεριώδη ακτινοβολία. Τα κύματα ιονισμού σε κυματιστή παλμό θα πλήξουν όλη την Ευρώπη, αλλάζοντας τον......
πολλαπλασιασμό των χαμηλών συχνοτήτων στα ραδιοκύματα γύρω από την ήπειρο. 
 Χρησιμοποιώντας ένα δέκτη συντονισμένοι έως 60 kHz, Rob Stammes ανιχνευθεί η ξαφνική διαταραχή της ιονόσφαιρας πάνω από τη Νορβηγία. Κεραίες έλαβαν τα ραδιοκύματα από την έκλαμψη στα 26 MHz και 56 MHz.  Περισσότερα κύματα ιονισμού από την ηλιακή έκρηξη τις  ραδιοφωνικές συχνότητες είναι προ των πυλών. NOAA μετεωρολόγοι εκτιμούν το 30% πιθανότητα της συνεχιζόμενης φωτοβολίδες-Μ κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών. 
 Στο διάγραμμα δείτε πως κατεγράφησαν τα ραδιοκύματα ....... 






















nyxtobaths.blogspot.com

Εγχειρίδιο επιβίωσης της αλήθειας στην εποχή της προπαγάνδας.

Πρέπει να ομολογήσουμε πως ζούμε σε εποχές που οι καταστάσεις διακρίνονται από την υψηλή επιτάχυνση ως προς το ποθητό αποτέλεσμα για αυτούς που τις ενεργοποιούν. Ακόμα υπάρχουν πολλά στοιχεία νεωτερικότητας όπως και επιβιώνουν όλες οι βασικές αρχές στην μάχη για την χειραγώγηση του νου των ανθρώπων. Ο σύγχρονος άνθρωπος σε καθημερινή βάση με τις ενέργειες του η την απουσία αυτών  υποβοηθά ή εναντιώνετε σε μικρό η μεγάλο βαθμό στην πραγμάτωση σχεδίων ηθελημένων ή αυθύπαρκτων ως αποτέλεσμα της φυσικής ροπής προς εξεύρεση τάσης και ισορροπίας.
Θεωρούμε δεδομένο πως ο σημερινός άνθρωπος αν αφεθεί στην δύναμη του περιβάλλοντος αποκτάει εκούσια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαμορφώνει ένα ομογενή τρόπο συμπεριφοράς και αντίδρασης ως προς τα εξωτερικά 

ερεθίσματα. Με αυτό τον τρόπο ελέγχοντας τα ερεθίσματα επιτυγχάνετε η κινητοποίηση του προς επιθυμητές αντιδράσεις   εφόσον αυτές είναι το προϊόν της εν γένει διαπαιδαγώγησης του. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να σας κάνει να τείνετε το χέρι του προς αυτόν αρκεί να τείνει το δικό του προς τα εσάς. Τότε εσείς θα αναλύσετε την κίνηση του σαν την απαρχή μιας διαδικασίας που οδηγεί σε χειραψία και σχεδόν ασυναίσθητα θα τείνετε το χέρι σας γιατί έτσι έχετε εκπαιδευτεί να κάνετε. Φυσικά από το να σας κάνει κάποιος να σηκώσετε το χέρι σας μέχρι το να σας ‘ελέγξει’ την συμπεριφορά υπάρχει μια απόσταση αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως αυτή η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύετε.
Το παρόν κείμενο απευθύνετε σε όλους αλλά απευθύνετε σε μεγαλύτερο βαθμό σε ανθρώπους αφυπνισμένους. Για να γίνουμε πιο σαφείς θα ορίσουμε τι εννοούμε όταν μιλάμε για αφυπνισμένους. Αφυπνισμένους θεωρούμε τους ανθρώπους που έχουνε ξεκινήσει την διαδικασία να ανακαλύψουν την αλήθεια πέρα από αυτό που θεωρούσανε ως αληθινό μέχρι σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι μας ενδιαφέρουν κυρίως γιατί η αφύπνιση προϋποθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά που θεωρούμε απαραίτητα για την ανθρώπινη και κοινωνική εξέλιξη. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η γενναιότητα και η ικανότητα πνευματικής εξέλιξης. Ακόμα οι αφυπνισμένοι χαρακτηρίζονται από ενεργητικότητα εφόσον σπάνε το φράγμα της φυγοπονίας και τολμάνε να ανασκευάσουν το αξιακό και γνωστικό τους σύστημα και ελεύθερη αδογμάτιστη σκέψη, κατάσταση που τους κάνει εν δυνάμει δημιουργούς.

Τι είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους στην χειραγώγηση;

Εδώ χρειάζεται  να ξεκινήσουμε από τα μέσα μας για να καταλάβουμε πως μπορεί να χειραγωγηθούμε. Αυτογνωσία λοιπόν. Θα βοηθούσε πολύ αν θεωρήσουμε τους εαυτούς μας, ανεξάρτητα την ηλικία που έχει ο καθένας, ως παιδιά. Λίγο πολύ μπορούμε να ψυχολογήσουμε ένα παιδί. Πρέπει να καταλάβουμε πως στην πραγματικότητα ελάχιστα απέχει ένα παιδί από έναν ενήλικα. Ας σκεφτούμε λίγο τις ανάγκες ενός παιδιού. Ένα παιδί έχει ανάγκη να έχει μια φωλιά και φαγητό. Έχει ανάγκη από προστασία και ασφάλεια. Έχει ανάγκη να του δίνουν σημασία και να το αποδέχονται. Έχει ανάγκη να ανήκει σε μια οικογένεια. Έχει ανάγκη από παιχνίδι και διασκέδαση. Έχει ανάγκη να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Έχει ανάγκη να αποκτήσει εμπειρίες.
Όλες αυτές οι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούνε οδηγούνε σε υιοθέτηση από το παιδί συμπεριφορών που από την εμπειρία του οδηγούνε στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Μερικές από τις βασικές αυτές συμπεριφορές είναι ο μιμητισμός που διευκολύνει την αποδοχή, η αναγνώριση της εξουσίας σε όποιον μπορεί να καλύψει ανάγκες. Η υιοθέτηση συγκεκριμένων συμπεριφορών με σκοπό την ανταλλαγή με παιχνίδι και διασκέδαση. Ακόμα η δυνατότητα να εκμαιεύεις από τον ενήλικα θετικές απαντήσεις για τα θέλω σου ή να αναζητάς τρόπους να εξυπηρετείς τις ανάγκες σου ανεξάρτητα από την θέληση του γονιού σου.  
Αν θεωρήσουμε πως τα παιδιά είμαστε όλοι εμείς και ο γονιός η εξουσία θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η κοινωνία μας.
Ο γονιός-εξουσία έχει τους δικούς του τρόπους να ελέγχει το παιδί. Κατά αρχήν παρουσιάζετε ως αυθεντία. ‘Το είπε ο μπαμπάς’. Αν χρειαστεί χρησιμοποιεί την τρομοκρατία ‘θα σε δείρω’ και τις απειλές ‘δεν θα σε αγαπάω’. Έχει το όπλο της τιμωρίας ‘πήγαινε στο δωμάτιο σου’ και τις στέρησης δικαιωμάτων ‘δεν θα παίξεις’. Την κατάργηση προνομίων. Την απαξία: ‘είσαι μικρός δεν ξέρεις’. Την προσβολή ‘χαζός είσαι;’. Την καθοδήγηση της προσοχής ‘κοίτα εκεί’.
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Θεωρείται πως ο γονιός που κάνει όλα τα παραπάνω είναι σωστός γονιός; Αυτό το παιδί δεν μαθαίνει να υπακούει χωρίς να αναρωτιέται για το σωστό η το λάθος; Δεν μαθαίνει να κοροϊδεύει και να κρύβετε από τον γονιό για να  κάνει το δικό του. Τον σέβεται τον γονιό του;
Εμείς σεβόμαστε σήμερα την εξουσία; Η εξουσία έχει δύο τρόπους να σταθεί. Τον σεβασμό και τον φόβο. Αυτό από μόνο του μας δείχνει πως θα είναι το μέλλον μας. Γεμάτο φόβο. 
Όλα είναι φτιαγμένα για να υποκύψουμε στον φόβο. Εμάς μας έφτιαξαν έτσι ώστε να πειθαρχήσουμε ζυγίζοντας την ανάγκη και κρύβοντας κάθε δυνατότητα ουσιαστικής εναλλακτικής επιλογής. Τα διλλήματα που τίθενται για να καλύψουν την ανάγκη να κάνουμε μόνοι μας τις επιλογές μας  έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Παίρνουμε αποφάσεις που θεωρούμε δικές μας στηριζόμενοι σε δεδομένα που νομοτελειακά οδηγούν σε αυτές και μόνο τις αποφάσεις. Δεν τολμούμε να ξεχωρίσουμε γιατί τρέμουμε την μοναξιά που εμπεριέχει η αιρετική άποψη. Είμαστε κουρασμένοι σε μια κατάσταση μόνιμης ανασφάλειας και επιλέγουμε να αφήνουμε άλλους να σκέφτονται για εμάς. Φοβόμαστε και αισθανόμαστε όπως ακριβώς και ένα παιδί απέναντι στον αυταρχικό γονιό του: ανίσχυροι.
Για κάποιους όμως έρχεται η αφύπνιση. Όταν αρχίσουν να αναζητούν την αλήθεια αντιλαμβάνονται πως αυτή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ό γονιός που αποφάσισε να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του με το ψέμα μόνο και μόνο για να είναι πιο εύκολο για αυτόν να τα ελέγχει και να τα χειραγωγεί γνωρίζει πως αν τα παιδιά μάθουν την αλήθεια θα τον αποκαθηλώσουν. Ο Δίας –γιός θα σκοτώσει τον Κρόνο-πατέρα.
Είναι εύκολο όμως να κρύψεις την αλήθεια; Η αλήθεια έχει μια καταπληκτική ιδιότητα να γίνετε αμέσως κατανοητή. Είναι αδύνατον να κρύψεις τον πυρήνα της αλήθειας. Αντίθετα το ψέμα συνήθως έρχεται με πολλές εξηγήσεις. Το ψέμα είναι από τη φύση του δυσνόητο.
Για να ρίξουν λοιπόν εμπόδια στην αναζήτηση της αλήθειας και να εξουδετερώσουν τον αφυπνισμένο άνθρωπο και εφόσον η αλήθεια στην ουσία της είναι αδύνατον να πειραχτεί χρησιμοποιούν κάποιες μεθόδους που μοιάζουν με τις μεθόδους ενός κακού γονέα.
Ένας τρόπος είναι η απόσπαση της προσοχής.
Ένας άλλος τρόπος είναι το μπόλιασμα της αλήθειας με ένα κοινό ψέμα. Επειδή το ψέμα αν δεν υποστηριχτεί γίνετε εύκολα αντιληπτό παρασέρνει μαζί του και την αλήθεια.
Άλλος τρόπος είναι να δημιουργείς δίπλα στην αλήθεια πολλά ψέματα που της μοιάζουν. Σα να ψάχνεις το δέντρο της γνώσης σε ένα δάσος που όλα τα δέντρα μοιάζουν. Πως θα το ξεχωρίσεις;
Ακόμα συνηθίζουν να επιτεθέντα όχι στην αλήθεια αυτή καθεαυτή αλλά σε αυτόν που ομιλεί την αλήθεια. 
Αν η αλήθεια είναι ψίθυρος φωνάζουν για να μη φτάσει στα αυτιά μας. Αν η αλήθεια είναι κραυγή χαλάνε τον κόσμο και τον γεμίζουν με κραυγές μίσους ή απόγνωσης για να αποστραφούμε τις κραυγές.
Αυτές είναι λίγες από τις τεχνικές τους να μας κρύβουν την αλήθεια.
Παράλληλα προσπαθούν να μας επιβάλλουν το ψέμα. Με την συνεχή επανάληψη, με την ένδυση του με το κύρος των θεσμών και των προσώπων που εκπαιδευτήκαμε να  αποδεχόμαστε, με τη σοφιστεία.
Έχουμε όμως και εμείς τα όπλα μας. Το ισχυρότερο όπλο μας είναι η ίδια η φύση της αλήθειας. Αν καταφέρεις να την ανακαλύψεις μια φορά κανένα ψέμα δε μπορεί πια να σε ξεγελάσει. Αν δεις πως μοιάζει μια αλήθεια αναγνωρίζεις χίλια ψέματα.
Ακόμα και το παραμορφωμένο είδωλο μιας αλήθειας να συναντήσεις τα οφέλη είναι τόσο σημαντικά όσο και να μάθεις να καταλαβαίνεις τους ψεύτες.
Αυτά πρέπει να γνωρίζουμε για να έχουμε μια άμυνα απέναντι στην προπαγάνδα. Η προπαγάνδα πολεμάει για να ελέγξει την σκέψη μας. Αν ελεγχτεί η σκέψη μας ακολουθούν και οι πράξεις μας. Η προπαγάνδα λειτουργεί για να κρύψει την αλήθεια και να επιβάλει το ψέμα. Σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε όπου η εξουσία έχει αντίθετα συμφέροντα από εμάς παρακολουθούμε την προπαγάνδα για να ανακαλύψουμε τις αλήθειες που φοβάται το καθεστώς και δεν τις ανακαλύψαμε με άλλο τρόπο.
Αρχή πρώτη: Η προπαγάνδα επιτίθεται σε ότι φοβάται αυτός που την ελέγχει. Επιτίθεται λυσσαλέα και με κάθε μέσο. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την τεχνική αντιπαράθεση στο πλαίσιο των διαφορετικών επιλογών που προσφέρονται εντός συστήματος με την πραγματική επίθεση εναντίων μιας εξωσυστημικής επιλογής. Να ξεχωρίζουμε έναν αγώνα επίδειξης με μια μάχη ζωής και θανάτου.
Αν η αλήθεια είναι τόσο ισχυρή που γίνετε αμέσως κατανοητή η προπαγάνδα επιτίθεται σε αυτόν που τη προβάλλει. Αυτό έχει διπλό σκοπό. Πρώτον να συνδέσει την αλήθεια με κάτι απεχθές και δεύτερον ακόμα και αν κάποιος γνωρίζει την αλήθεια να φοβάται να εκφραστεί και να την αποκαλύψει και σε άλλους.
Αρχή δεύτερη: Η προπαγάνδα δημιουργεί μια ψεύτικη αιτία για κάθε πραγματικό αποτέλεσμα. Αυτή η ψεύτικη αιτία συνήθως απαλλάσσει την εξουσία από κάθε ευθύνη.
Αρχή τρίτη: Η προπαγάνδα όταν δεν μπορεί να απευθυνθεί στην λογική μας απευθύνετε στο συναίσθημα, την ηθική και τα ένστικτα.
Προχωράμε στην κατηγοριοποίηση της κάθε είδησης ανάλογα με το αν απευθύνετε στη λογική η στο θυμικό.  Ότι απευθύνετε στο θυμικό σκοπό έχει να κρύψει τους πραγματικούς υπευθύνους πίσω από εξωτερικούς η εσωτερικούς παράγοντες. Αν η είδηση απευθύνετε στη λογική ρίχνουμε το βάρος στα δεδομένα και αν αυτά τα δεδομένα είναι τα μοναδικά ή τα σωστά. Αν σας πω ότι έχω μακαρόνια και κιμά και σας ρωτήσω τι θέλετε να φάμε μάλλον θα μου πείτε μακαρόνια με κιμά ή μακαρόνια ή μπιφτέκια. Οι επιλογές είναι περιορισμένες από την ίδια την διατύπωση της ερώτησης. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τέτοιες ερωτήσεις που μας δίνουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας ενώ μας πνίγει ο φασισμός.


Βρισκόμαστε κυριολεκτικά ανάμεσα σε δύο εποχές. Αυτή που φεύγει και παίρνει μαζί της την αφέλεια και την αθωότητα και αυτή που έρχεται. Σε αυτή η διανομή ρόλων μας βρίσκει με το ρόλο του θύματος. Ας δουλέψουμε λίγο με τον εαυτό μας. Ας ακολουθήσουμε τις προσταγές των προγόνων μας. Βήμα πρώτο της αντίστασης η αυτογνωσία.
 

katohika.gr

Ενδείξεις για ύπαρξη μεγάλου ωκεανού στον δορυφόρο του Κρόνου


Νέες ισχυρές ενδείξεις ότι κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου, του Τιτάνα, υπάρχει ένας μεγάλος υγρός ωκεανός, μεγαλύτερος από όλους μαζί τους ωκεανούς της Γης, εντόπισε το διαστημόπλοιο «Cassini» της NASΑ.
Έτσι, ο Τιτάν, μαζί με δύο άλλους δορυφόρους, την Ευρώπη του Δία και τον Εγκέλαδο επίσης του Κρόνου, αποτελεί την κατ’ εξοχήν «τριάδα» στο ηλιακό μας σύστημα, που είναι ύποπτη ότι φιλοξενεί υπόγειες θάλασσες, οι οποίες στην περίπτωση τουλάχιστον του Τιτάνα φαίνεται να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του. Και οι τρεις δορυφόροι, από τη στιγμή που φαίνεται να έχουν νερό, πληρούν μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ζωής.
Οι επιστήμονες, που παρουσίασαν τις νέες εκτιμήσεις τους για τον Τιτάνα στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το Nature και το New Scientist, βασίστηκαν σε ανάλυση των στοιχείων που έχει στείλει στη Γη το «Cassini» από το 2004, όταν έφθασε στο σύστημα του Κρόνου. Έκτοτε το σκάφος έχει κάνει δεκάδες κοντινά περάσματα από τον Τιτάνα, μεταξύ άλλων μελετώντας την παραμόρφωσή που υφίσταται ο δορυφόρος από τη μεγάλη βαρύτητα του μητρικού πλανήτη του, του Κρόνου. Ο Τιτάν γίνεται λιγότερο σφαιρικός και μοιάζει με μπάλα του μπέιζμπολ, όσο πλησιάζει περισσότερο στον Κρόνο (η απόσταση Κρόνου-Τιτάνα ποικίλει από 1,26 έως 1,19 εκατ. χλμ).
Όσο πιο στερεό είναι το εσωτερικό του, τόσο λιγότερο αναμένεται να παραμορφώνεται ο Τιτάν υπό την επίδραση του πλανήτη του. Όμως, φαίνεται πως η παραμόρφωση είναι αρκετά μεγάλη, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο δορυφόρος δεν είναι εσωτερικά συμπαγής. Κάτι ανάλογο, σε μικρότερο βαθμό, συμβαίνει και στη Γη υπό τη βαρυτική επίδραση της Σελήνης και του Ήλιου, που προκαλούν παλίρροιες των επιφανειακών ωκεανών και ανύψωση του γήινου φλοιού έως μισό μέτρο. Στον Τιτάνα η κατά τόπους ανύψωση του φλοιού περιοδικά φθάνει ακόμα και τα δέκα μέτρα.
Οι προσομοιώσεις με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτω από την παγωμένη κρούστα του Τιτάνα (η οποία έχει πάχος δεκάδων χιλιομέτρων) υπάρχουν μεγάλες υγρές μάζες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ωκεανός του Τιτάνα, που μάλλον αποτελείται κυρίως από νερό πιθανώς ανακατεμένο με αμμωνία (χωρίς να αποκλείεται τελείως και η παρουσία υγρών υδρογονανθράκων), βρίσκεται σε βάθος περίπου 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια.
Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, που χρειάζεται μόνο 16 ημέρες για κάνει μία περιφορά γύρω από τον πλανήτη του, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ουράνιο σώμα, που εξάπτει την περιέργεια των επιστημόνων, καθώς, μεταξύ άλλων, διαθέτει επιφανειακές λίμνες υγρών υδρογονανθράκων (μεθανίου, αιθανίου κ.α.), πυκνή ατμόσφαιρα με πολύ μεθάνιο και ένα «υδρολογικό» κύκλο (αέριο μεθάνιο εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα και επιστρέφει ως βροχή γεμίζοντας τις λίμνες).(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Ανατολική Μεσόγειος: Όλοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη


Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν δείχνει να χαλαρώνει.
Ο τουρκικός τύπος αναφέρει πως αυτή την περίοδο,ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσαςολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για την αποστολή υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων στα παράλια της Συρίας.
Η Τουρκία, άκρως προβληματισμένη από την κατάρριψη του αεροσκάφους της, δεν τολμάει να παραδεχτεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε από τη Ρωσία, γιατί διαφορετικά θα πυροδοτηθούν άλλου είδους εξελίξεις. Αντίθετα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας περιορίζοντας το συμβάν στη Συρία προανήγγειλε ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει «με αποφασιστικότητα».Πέραν τούτου τόνισε ότι θα συνεχίσει τα «μέτρα προστασίας» των «δικαιωμάτων» της ίδιας και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, με το βλέμμα στην οικειοποίηση κοιτασμάτων σε ξένες ΑΟΖ.
Συνήθεις οι λεονταρισμοί της Τουρκίας που επεδίωξε να αναλάβει «ηγετικό ρόλο» στην κρίση της Συρίας. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν, όπως τα περίμενε το δεσποτικό κράτος και έτσι τώρα οι Τούρκοιπροσπαθούν να δημιουργήσουν αντερείσματα, είτε βάζοντας στο παιχνίδι το ΝΑΤΟ, είτε δρώντας μόνοι τους στο Αιγαίο.
Σε πολεμικό πυρετό και η Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφηκε διάταγμα του Σαουδάραβα βασιλιά που αφορά στην πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων προς στην Ιορδανία, προκειμένου να δράσει επιβοηθητικά στους συμμάχους της κατά της Συρίας.
Όσο για τις Η.Π.Α. εφαρμόζουν την πάγια τακτική τους, δηλαδή «βάζω τους άλλους να ξεκινήσουν το πανηγύρι κι εγώ προστρέχω, για να επιβάλλω την τάξη». Η ενεργειακή άνοδος της Ρωσίας και η παρεμπόδιση των σχεδίων της παγκόσμιας διαπλοκής από τον Πούτιν δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στο ΝΑΤΟ από το να εμπλέξει την «Αρκούδα» αργά ή γρήγορα σε πολεμική σύρραξη. Ήδη η Ρωσία έχει κατεβεί προς τα κάτω. Μένει να δούμε ποιος και πότε θα θελήσει-προθυμοποιηθεί να πατήσει το κόκκινο κουμπί.
Όπως γίνεται αντιληπτό, έχουν δημιουργηθεί τρία στρατόπεδα, τα οποία δοκιμάζουν, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται τις αντοχές των αντιπάλων τους.
Το Ισραήλ -που φαίνεται να επαναπροσδιορίζει τη θέση του σε σχέση με τις συμμαχίες που απορρέουν από τα οικονομικά συμφέροντά του- η συμμαχία ΗΠΑ, Τουρκίας,  Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ και των δυτικότροπων χωρών του ΝΑΤΟ καθώς και η «ομάδα» Ρωσίας, Κίνας, Συρίας και Ιράν.
Μέλλει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, αφού πίσω από τα τρία στρατόπεδα κρύβονται μεγάλες βιομηχανίες φυσικού αερίου, πετρελαίου και όπλων αλλά και τεράστια παραπολιτικά συμφέροντα που το μάτι ενός απλού παρατηρητή δεν μπορεί να διακρίνει. Αυτά τα συμφέροντα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των πραγμάτων.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις, τα σχέδιά και τον προγραμματισμό τους υπάρχουν πάντα και οι αστάθμητοι παράγοντες. Εκτός των άλλων όποιος προβλέψει έστω κάποιους απ’ αυτούς θα αποκτήσει προβάδισμα και ενδεχόμενα φτάσει πιο κοντά στη νίκη.

Η Χρυσή Αυγή... ξεβουλώνει αγωγούς

Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο αλλά για πραγματικό περιστατικό. Το περιστατικό ...
συνέβη στις Βελιτσές Αχαϊας πριν από μερικές ημέρες. Παράγοντες της περιοχής διαπίστωσαν πως ο αγωγός ύδρευσης είχε «βουλώσει» με αποτέλεσμα η παροχή να είναι μειωμένη έως ελάχιστη. Απευθύνθηκαν αρχικά στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας, υπηρεσιακοί παράγοντες του οποίου τους ενημέρωσαν πως ναι μεν θα επέμβαιναν αλλά σε μερικές ημέρες αφού δεν είχαν άμεσα διαθέσιμο μηχάνημα σύμφωνα με ρεπορτάζ του dete.gr. Το χωριό κινδύνευε να μείνει χωρίς νερό, μέχρι που σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος πρότεινε... να καλέσουν τη Χρυσή Αυγή! Οι περισσότεροι τον κοίταξαν με περιέργεια, όμως ο κάτοικος τους διαβεβαίωσε πως θα έλυνε το θέμα... μέσω του κόμματος. Mέσα σε λίγες ώρες ειδικό μηχάνημα μαζί με τον χειριστή του έφθασε στις Βελιτσές. Ο χειριστής ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες, ο αγωγός... ξεβούλωσε και το χωριό... ξεδίψασε! Στο χωριό πάντως δεν γνωρίζουν αν ο συγχωριανός τους που έκανε και την σχετική πρόταση απευθύνθηκε όντως... στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα ή αν με την ιδιότητα του ψηφοφόρου του κόμματος κάλεσε κάποιον γνωστό του «σύντροφο» και επικαλέστηκε το όνομα του κόμματους του Μιχαλολιάκου... για διαφημιστικούς λόγους.



ksipnistere.blogspot.gr

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Η πρώτη φωτογραφία μέσα από την φυλακή

Η πρώτη φωτογραφία μέσα από την φυλακή

Το εξώφυλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή 1/6, “κοσμεί” η πρώτη φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Πολλά έχουν γραφτεί από την προφυλάκιση του πρώην υπουργού
του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε μεγάλα πολιτικό-οικονομικά σκάνδαλα.
Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαταραγμένη συμπεριφορά του κυρίου Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να κυκλοφορεί ημίγυμνος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, δείχνοντας ότι έχει χάσει την επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται, ενώ και τα λεγόμενά του είναι ασυνάρτητα.
Στη φωτογραφία διακρίνεται σκυμμένος μπροστά από έναν τηλεφωνικό θάλαμο…
.radar.gr/


oxafies.com

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Οι θεραπείες με βότανα που αναφέρονται παρακάτω προορίζονται για παιδιά μεγαλύτερα των δύο ετών. Για να εφαρμόσετε μια θεραπευτική αγωγή με βότανα σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας. Το χαμομήλι και οι ευργετικές του ιδιότητες Το χαμομήλι είναι φαρμακευτικό φυτό. Τα άνθη του μαζεύονται και ξηραίνονται. Όταν τα βράσουμε, μας δίνουν ένα κιτρινωπό αφέψημα που είναι καταπραϋντικό για το νευρικό σύστημα και το στομάχι και θεραπευτικό για τα έντερα και τη διάρροια των παιδιών. Οι κομπρέσες με χαμομήλι είναι πολύ αποτελεσματικές για τη φλόγωση των ματιών. Αν ζείτε με παιδιά, το φαρμακείο σας σίγουρα θα περιέχει αρκετά σιρόπια για το βήχα, αποσυμφορητικά, φάρμακα που καταπολεμούν τη διάρροια και ρίχνουν τον πυρετό. Τέτοιου είδους συνταγολογημένα φάρμακα συχνά κάνουν σπουδαία δουλειά στο να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματα. Δυστυχώς, όμως, μπορεί επίσης να δημιουργήσουν και δικά τους προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Για παράδειγμα, τα αποσυμφορητικά συνήθως προκαλούν υπνηλία και ανησυχία ενώ, κάποιες φορές επαναφέρουν τη συμφόρηση. Τα αντιβιοτικά, όταν χορηγούνται σε υπερβολική δόση, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων στελεχών κάποιων βακτηριδίων που είναι ανεχτικά σε αυτού του είδους τα αντιβιοτικά. Για τις πιο συνηθισμένες αρρώστιες της παιδικής ηλικίας, οι θεραπείες με βότανα προσφέρουν ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση των φαρμακευτικών σκευασμάτων —χωρίς να έχουν καθόλου παρενέργειες. Η πλειοψηφία των ασθενειών της παιδικής ηλικίας τείνει να έχει ήπια μορφή, και η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να παρέχετε είναι αυτή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας ανακουφίζοντας από τα δυσμενή συμπτώματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ξεκούραση και την πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και πολλών υγρών, θα βοηθήσει τα παιδιά σας να ανακτήσουν την υγεία τους. Οι θεραπείες με βότανα που αναφέρονται παρακάτω προορίζονται για παιδιά μεγαλύτερα των δύο ετών. Για να εφαρμόσετε μια θεραπευτική αγωγή με βότανα σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας. 


ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΙΠΗ Ενώ βρίσκονται ακόμη στην ανάπτυξη των ανοσοποιητικών τους συστημάτων, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα κρυολογήματα και τη γρίπη. Εάν το παιδί σας πάθει κάποιο κρυολόγημα ή γρίπη, δοκιμάστε τις ακόλουθες θεραπείες για να το ανακουφίσετε από τα συμπτώματα και να έχει γρήγορη ανάρρωση. 
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΧΙΝΑΤΣΕΑ, ΚΑΡΠΟ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ, ΚΑΙ ΓΛΥΚΥΡΡΙΖΑ. Στην πρώτη ένδειξη πονόλαιμου, συναχιού, ή κρυάδων, δοκιμάστε ένα μίγμα εχινάτσεας (Echinacea spp), καρπού σαμπούκου (Sambucus nigra), και γλυκύρριζας (Glycyrrhiza glabra). Η εχινάτσεα ενισχύει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ ο καρπός του σαμπούκου και η γλυκύρριζα έχουν αντι-ιογενείς ιδιότητες. Συνδυάστε 1/2 ουγγιά εκχυλίσματος εχινάτσεας, 1 ουγγιά εκχυλίσματος από καρπό σαμπούκου, και 1/4 ουγγιά από ρίζα γλυκύρριζας. Δώστε στο παιδί σας 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού 4 φορές την ημέρα μέχρι και 10 ημέρες. 
ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΜΕ ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ.Η πιπερόριζα (Zingiber officinale), το γλυκάνισο (Pimpinella anisum), και η ρίζα της γλυκύρριζας βοηθούν να μαλακώσουν οι βλέννες στην αναπνευστική οδό. Σιγοβράστε 2 φλυτζάνια νερού μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη ρίζα πιπερόριζας, 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους γλυκάνισου, και 1 κουταλάκι του γλυκού ρίζα γλυκύρριζας σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά. Σουρώστε, και αν θέλετε χρησιμοποιήστε κάποια γλυκαντική ουσία. Να δίνετε στο παιδί σας να πίνει 1/2 φλυτζάνι κάθε δύο ώρες, έως και 3 φλυτζάνια την ημέρα. 
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ.Τα αιθέρια έλαια του ευκάλυπτου (globulus Eucalyptus) και της μέντας (Mentha piperita) βοηθούν να ανοίξουν οι αναπνευστικές οδοί και καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τις μολύνσεις. Συνδυάστε 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου και της μέντας μαζί με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου ή αμυγδαλέλαιου και χρησιμοποιώντας ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κάντε εντριβή στο στήθος και στην πλάτη του παιδιού σας, περίπου δύο φορές την ημέρα. 
ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΦΛΟΥΔΑ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΟΥ.Η έντονη μυρωδιά από τα αιθέρια έλαια του θυμαριού (Thymus vulgaris) και της μέντας ανακουφίζουν από τη συμφόρηση και έχουν αντιμικροβιακές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Ο φλόμος (ή αλλιώς φλομόχορτο) (Verbascum thapsus) και η ρίζα της γλυκύρριζας καταπραΰνουν τις ενοχλήσεις της αναπνευστικής οδού, ενώ η φλούδα του αγριοκέρασου καταπραΰνει τον σπασμώδη βήχα. Αναμίξτε 1¼ φλυτζάνι νερού με 2 κουταλάκια του γλυκού από κάθε ένα από αυτά τα βότανα μέσα σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήστε το μίγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, και σιγοβράστε το για 5 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και βάλτε το στο νερό για 30 λεπτά. Στραγγίξτε και προσθέστε 1/2 φλυτζάνι μέλι, ζεσταίνοντας, αν θέλετε, το αφέψημα έτσι ώστε το μέλι να λιώσει τελείως. Μπορείτε να δίνετε στο παιδί σας να πίνει ένα κουταλάκι του γλυκού όσο συχνά θέλετε. 
ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα παιδιά παθαίνουν διάρροια από πολλές αιτίες, μεταξύ των οποίων είναι και η υπερκατανάλωση τροφών (ειδικά λιπαρών τροφών, φρούτων, ή κρύων τροφών όπως το παγωτό), οι μολύνσεις, και οι τροφικές αλλεργίες. Τις περισσότερες φορές, η διάρροια σταματά από μόνη της μέσα σε μία ή το πολύ δύο ημέρες. (Εάν δεν σταματήσει, ή αν συνοδεύεται και από πυρετό, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.) Σιγουρευτείτε, στο μεταξύ, ότι έχετε δώσει πολλά υγρά στο παιδί σας για την αποφυγή αφυδάτωσης, και δοκιμάστε τις παρακάτω θεραπείες με βότανα. 
ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΠΟ ΓΛΗΧΩΜΑ ΓΑΛΕΟΦΙΛΟΥ (CATNIP), ΦΥΛΛΑ ΣΜΕΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ.Το γλήχωμα του γαλεόφιλου (Catnip ή Nepeta cataria) χαλαρώνει τις κοιλιακές κράμπες, ενώ η μέντα βοηθά στην αποβολή των αερίων και ηρεμεί τους σπασμούς των εντέρων. Το φύλλο του σμέουρου (Rubus ideaus) περιέχει στυπτικές ενώσεις που ονομάζονται τανίνες, οι οποίες καταπραΰνουν την εντερική φλεγμονή. Φτιάξτε ένα αφέψημα ρίχνοντας 2 φλυτζάνια βραστού νερού σε 2 κουταλάκια του γλυκού από το γλήχωμα του γαλεόφιλου (catnip), της μέντας και το φύλλο του σμέουρου. Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Στραγγίξτε, προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία, και δώστε στο παιδί σας να πίνει 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κάθε 30 λεπτά. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΧΑΡΟΥΠΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ. Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τις μπανάνες καθώς επίσης και το χαρούπι που έχει άρωμα σοκολάτας. Και τα δύο είναι πούσια σε πηκτίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να σφίγγει τα χαλαρά κόπρανα. Η κανέλα (Cinnamomum aromaticum) ανακουφίζει από τους πόνους των αερίων. Λιώστε μια μπανάνα μαζί με 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνης χαρουπιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κονιοποιημένης κανέλας. 
ΠΥΡΕΤΟΣ Ως μια από τις αρχικές άμυνες του σώματος ενάντια στους μολυσματικούς μικροοργανισμούς, ο πυρετός δεν θα πρέπει να πέσει πολύ εκτός και αν έχει αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα. Οι θεραπείες με βότανα μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις πολύ χαμηλού πυρετού όταν συνδυάζονται με την πρόσληψη μεγάλης ποσότητας υγρών για την αποφυγή αφυδάτωσης. ΑΠΑΛΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΧΙΛΛΕΙΑ ΤΗ ΧΙΛΙΟΦΥΛΛΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.Ένα χλιαρό μπάνιο ή ένα ντους με Αχίλλεια τη χιλιόφυλλη (Achillea millefolium) και χαμομήλι (Matricaria recutita) ανακουφίζει τους πόνους των μυών και τις ενοχλήσεις που προέρχονται από τον πυρετό. Τόσο η αχίλλεια η χιλιόφυλλη όσο και το χαμομήλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ το χαμομήλι έχει και την ικανότητα να χαλαρώνει. Φτιάξτε ένα δυνατό αφέψημα με βότανα ρίχνοντας 1 τέταρτο του γαλονιού βραστό νερό σε 3 κουταλιές της σούπας από αποξηραμένη αχίλλεια τη χιλιόφυλλη και άνθη χαμομηλιού. Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20 λεπτά. Στραγγίξτε, και τρίψτε το παιδί σας με σφουγγάρι που έχετε εμποτίσει στο χλιαρό αφέψημα που φτιάξατε. 
ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ, ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΝΘΗ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ. Ένα αφέψημα που φτιάχνεται από μέντα, σαμπούκο (Sambucus nigra), και πιπερόριζα θα σας βοηθήσει να ρίξετε τον πυρετό αυξάνοντας την εφίδρωση (ιδρώτα). Σιγοβράστε 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένης φρέσκιας ρίζας πιπερόριζας σε 2 φλιτζάνια νερού για 5 λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Προσθέστε από 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένης μέντας και σαμπούκου. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να μουλιάσουν, για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία, και δώστε στο παιδί σας να πίνει 1/4 φλυτζάνι του τσαγιού κάθε μισή ώρα, το πολύ μέχρι 4 φλυτζάνια την ημέρα. 
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΕΧΙΝΑΤΣΕΑ. Η εχινάτσεα βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει όλους τους εισβάλλοντες μικροοργανισμούς που προκαλούν τον πυρετό. Δώστε στο παιδί σας από 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού βάμμα εχινάτσεας 4 φορές την ημέρα. 
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΑΙΟ ΣΚΟΡΔΟΥ. Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα ισχυρό αντιμικροβιακό που βοηθά στην καταπολέμηση της μόλυνσης όταν εφαρμόζεται κατευθείαν πάνω στο αυτί. Για να φτιάξετε το έλαιο του σκόρδου, ψιλοκόψτε έναν μεγάλο βολβό φρέσκου σκόρδου και τοποθετήστε το σε ένα βαρύ δοχείο με αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου έτσι ώστε να καλυφθεί. Σκεπάστε το δοχείο και βάλτε το σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου για μια ώρα. Αφήστε το να κρυώσει, στραγγίξτε το λάδι αρκετές φορές με ένα τουλπάνι, και βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι το πολύ για ένα μήνα. Για να χρησιμοποιήσετε το λάδι, ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα σε ένα μεταλλικό κουτάλι πάνω από τη φλόγα ενός κεριού. Ελέγξτε τη θερμοκρασία, ρίξτε δύο σταγόνες του ελαίου κατευθείαν μέσα στο αυτί με ένα σταγονόμετρο και βουλώστε το αυτί με ένα βαμβακάκι. Επαναλάβετε το ίδιο όποτε το κρίνετε απαραίτητο. ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΜΕ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΑΠΟ ΛΕΒΑΝΤΑ. Αν ακουμπήσετε ένα μπουκάλι ζεστό νερό πάνω στο αυτί του παιδιού σας θα ανακουφιστεί από τον έντονο πόνο που έχει προκληθεί από τη μόλυνση του μέσου ου. Μια κομπρέσα με λεβάντα (Lavendula angustifolia), η οποία έχει καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, θα καταστήσει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική. Εμποτίστε ένα βαμβακερό πανί μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό που να περιέχει 3 σταγόνες αιθέριου έλαιου λεβάντας. Στρίψτε ελαφρώς το πανί, εφαρμόστε το στο αυτί του παιδιού σας, και καλύψτε το με ένα μπουκάλι ζεστό νερό. 
ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ Συνήθως ο πονόλαιμος αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος ή της γρίπης. Εάν το παιδί σας έχει πονόλαιμο ο οποίος συνοδεύεται και με υψηλό πυρετό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας. Αν δεν συνοδεύεται, όμως, από υψηλό πυρετό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω θεραπευτικές αγωγές με βότανα έτσι ώστε να ανακουφιστεί άμεσα από τις ενοχλήσεις. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ.Το φασκόμηλο (Salvia officinalis) έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει στυπτικές τανίνες που βοηθούν στην ανακούφιση της φλεγμονής. Ρίξτε 2 φλυτζάνια βραστού νερού σε 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένου φασκόμηλου. Καλύψτε το σκεύος, αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά, στραγγίξτε, και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, το οποίο έχει ήπιες αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει γαργάρες με αυτό το ζεστό αφέψημα (χωρίς να το καταπίνει) κάθε μία ή δύο ώρες. 
ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΕ ΑΛΘΑΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (ή αλλιώς ΝΕΡΟΜΟΛΟΧΑ) ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ.Η άλθαια η φαρμακευτική ή αλλιώς νερομολόχα (Althea officinalis) περιέχει υδατοδιαλυτές ίνες που κατευνάζουν τις ενοχλήσεις, ενώ η πιπερόριζα και η μέντα καταπραΰνουν τις φλεγμονές. Σιγοβράστε 1 κουταλιά της σούπας ρίζα αλθαίας της φαρμακευτικής ή νερομολόχας μαζί με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια, ψιλοκομμένη ρίζα πιπερόριζας σε 3 φλυτζάνια νερό μέσα σε σκεπασμένο σκεύος περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέντα, σκεπάστε το σκεύος, και αφήστε τα να μουλιάσουν για άλλα 10 λεπτά. Στραγγίξτε, προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία και δώστε στο παιδί σας να πίνει έως και 3 φλυτζάνια την ημέρα. 


www.hamomilaki.gr 
 www.bioathens.com 
http://diadrastiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_2557.html#ixzz1zIJp5ujH


okloios.blogspot.gr

Ήταν οι πυραμίδες της Γκίζας στην πραγματικότητα αρχαίοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας; (Video)



Είναι δυνατό οι αρχαίοι πολιτισμοί να είχαν πρόσβαση σε τεχνολογίες πολύ πιο προηγμένες από αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα;
Η ομάδα θα "ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια σε όλο τον κόσμο« να διερευνήσει αυτές τις εκπληκτικές δυνατότητες.
Τον Μάιο, θα κατευθυνθεί προς τη Νότια Αμερική, ξεκινώντας ένα ταξίδι που θα τους μεταφέρει στην οροσειρά των Άνδεων.
Θα διασχίσουν τα υποβρύχια ερείπια της λίμνης Τιτικάκα,θα κάνουν ακόμη και επιχειρήσεις σε μερικές από τις μυστηριωδώς με σκοτεινό χρωμα τοποθεσίες στο Google Earth.
Τι θα βρουν;
Ποια αρχαία μυστήρια θα αποκαλύψουν;

Αυτές είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που η ομάδα "renegade investigators" ελπίζει να απαντήσει με ένα νέο 2 ωρών ντοκιμαντέρ, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας. Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο. Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια, και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε; Ας τους κοιτάξουν οι ιερείς και οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδος που εθελοτυφλούν και συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας και ας προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, ο καθένας όπως μπορεί, για να φέρουμε στην επιφάνεια αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία που συμβαίνει καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά που για διάφορους λόγους τα δικά μας μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα κρύβουν από το κόσμο. Ας απαιτήσουμε από από την Εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος να σταματήσει τους στρουθοκαμηλισμούς και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει. Ας βάλουμε όλοι στη πράξη τα λόγια του Χριστού και όχι μόνο να τα γράφουμε ή να τα διαβάζουμε.

Ποιοι είναι λιπών αυτοί οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου που τόσοι λίγοι από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξη; Κατ' αρχήν σε αντίθεση με αυτούς τους κοντόφθαλμους που νομίζουν ότι Έλληνες είναι αυτοί που ζουν μόνο μέσα στα σύνορα του Ελλαδικού Κράτους, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο Ελληνισμός ανθούσε πολύ πιο πέρα από τα σύγχρονα σύνορα της Ελλάδας. Αυτοί οι Ρωμιοί που ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι κοινότητα με μακρά ελληνική κληρονομιά που χρονολογείται από την ίδρυση της Αντιοχείας το 323 π.Χ. από το Σέλευκο Νικάτορα και από τη περίοδο της κατάκτησης της Ασίας από το Μέγα Αλέξανδρο. Οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου είναι Έλληνες της Αντιόχειας και η πλειοψηφία από αυτούς κατάγονται από Έλληνες Μακεδόνες εποίκους και Έλληνες της βυζαντινής περιόδου.


Η Συρία αρχικά ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα και ονομαζόταν Μεγάλη Συρία. Η Μεγάλη Συρία συμπεριλάμβανε, εκτός από το Λίβανο, και την επαρχία της Αλεξανδρέττας. Καθώς η επαρχία της Αλεξανδρέττας ήταν τότε μέρος της Συρίας, οι Έλληνες δεν υπόκειντο στην ανταλλαγή πληθυσμών του 1923. 'Οταν η επαρχία της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε από την Τουρκία το 1939, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Αντιοχείας μετανάστευσαν προς τη Συρία και το Λίβανο. Εκεί, βρήκαν άλλους Ρωμιούς της Εκκλησίας της Αντιοχείας που ζούσαν στην περιοχή από τα πανάρχαια χρόνια, που όμως είχαν χάσει την ελληνική γλώσσα και μιλούσαν πλέον μόνο αραβικά. Και αφού τ' αραβικά είναι σήμερα η κοινή γλώσσα της Λεβαντίνης η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων της Αντιοχείας έγιναν μια αραβόφωνη χριστιανική κοινότητα αν και μερικοί μιλούν ακόμη και Ελληνικά αλλά και Τουρκικά.


Τί γίνεται όμως με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πώς επέδρασε πάνω στους Ρωμιούς της περιοχής κατά την πρόσφατη ιστορία; Κατ' αρχήν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μέχρι το 1897 ο Πατριάρχης Αντιοχείας ήταν Έλληνας στην καταγωγή και ελληνόφωνος. Με τη μεσολάβηση όμως της Ρωσίας η οποία ήθελε να έχει μια μεγαλύτερη επίδραση στη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας Πατριάρχης (που ήταν Κύπριος στην καταγωγή) αναγκάστηκε να παραιτηθεί και στη θέση του εκλέχτηκε αραβόφωνος Πατριάρχης. Την περίοδο εκείνη ήταν σε έξαρση και ο αραβικός εθνικισμός ο οποίος φυσικά ως ιδέα εισήχθη από την Ευρώπη. Όταν η Συρία έγινε ανεξάρτητη χώρα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ που κυβερνάει τη χώρα από το 1963, έθεσαν τον εθνικισμό και τον παναραβισμό ως προτεραιότητα για τη ενότητα της χώρας.

Η παρουσία, όμως, των Ρωμιών και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό (το οποίο είχε μετοικήσει εδώ και αιώνες από την Αντιοχεία) αποτελούσε μια ανωμαλία μέσα στο δόγμα του παναραβισμού αφού οι μουσουλμάνοι που ταύτισαν τον αραβισμό με το Ισλαμ τους θεωρούσαν ως ξένο στοιχείο . Έτσι, το Κόμμα Μπάαθ που κυβερνάει τη Συρία προθυμοποιήθηκε να προστατέψει τους Ρωμιούς από τους μουσουλμάνους, με αντάλλαγμα να ασπασθούν τον παναραβισμό. Και ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός το στόχος; Η συνεργασία του Κόμματος Μπάαθ με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας φυσικά! Έτσι, εδώ και δεκαετίες βλέπουμε το Πατριαρχείο Αντιοχείας να ασπάζεται τον παναραβισμό και να προωθεί την ιδέα στους Ρωμιούς ότι δεν είναι Έλληνες στην καταγωγή, αλλά Άραβες.

Η προπαγάνδα αυτή του Πατριαρχείου Αντιοχείας ήταν πολύπλευρη αφού ίδρυσε στο Λίβανο τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ από όπου αποφοίτησαν ιερείς και ιεράρχες οι οποίοι προωθούσαν τον αραβισμό στους πιστούς στις ενορίες και στις επισκοπές τους. Μάλιστα πολλοί Ρωμιοί διανοούμενοι συμμετείχαν ενεργά στην προώθηση του αραβισμού ανάμεσα στη κοινότητα των Ρωμιών με αντάλλαγμα την κυβερνητική εύνοια από τη Δαμασκό. Μάλιστα στο Λίβανο δημιουργήθηκε ανάμεσα στους Ρωμιούς και ένα κόμμα με το όνομα Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα το οποίο είχε ως στόχο την ένωση του Λιβάνου με τη Συριά που φυσικά πήρε σώμα και οστά από την Κυβέρνηση της Συρίας με την ευλογία του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Σε συνεργασία με τους προέδρους της Συρίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ο σημερινός και οι προκάτοχοί του, έπαιξαν ένα βρόμικο παιχνίδι ενάντια στους Ρωμιούς της Συρίας και του Λιβάνου ξεπουλώντας την ελληνική εθνική τους συνείδηση και προσπαθώντας να τους πέσει ότι είναι Άραβες. Και επειδή η προπαγάνδα του αραβισμού ήταν μεθοδευμένη και μαζική, φαινομενικά, φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι τα κατάφερε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον στη Συρία. Ετσί, εδώ και πολλές δεκαετίες οι Ρωμιοί της Συρίας και του Λιβάνου αποκόπηκαν και απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους Έλληνες συστηματικά και στοχευμένα από το ίδιο τους το Πατριαρχείο με στόχο να τους αραβοποιήσει.
 

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας για δεκαετίες τώρα προπαγάνδιζε στο ποίμνιό του ότι ήταν άραβες. Και μπορεί όλα να φαίνονταν μια χαρά, και ότι η συνεργασία του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Κόμμα Μπάαθ να είχε φέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα, όμως οι μουσουλμάνοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι οι Ρωμιοί ήταν πραγματικά άραβες αφού τους μισούσαν και ήθελαν να τους εξοντωνόσουν από τη χώρα. Μέχρι και πριν ένα χρόνο έβρισκαν εμπόδιο τη κυβέρνηση Άσαντ και το Κομμα Μπαάθ στην εξολόθρευση των Ρωμιών με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους. Να, όμως που σήμερα το καθεστώς Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας και απειλείται με κατάρρευση. Οι μουσουλμάνοι έχουν βγάλει το μένος τους πάνω στους Ρωμιούς και τους Αλεβίτες οι οποίοι υποστήριζαν το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ. Καθημερινά οι Ρωμιοί ομόθρησκοί μας εξοντώνονται από τους μουσουλμάνους, ενώ ο παναραβισμός του Πατρειαρχείου Αντιοχείας το μόνο που φαίνεται ότι κατάφερε τελικά είναι να απομονώσει το ποίμνιό του από τον υπόλοιπο ελληνισμό και να το οδηγήσει σαν σφαχτάρι στους Μουσουλμάνους.

Μέσα σε ένα χρόνο όπου ο Άσαντ έχασε τον έλεγχο της Συρίας, έχασε ταυτόχρονα και το Πατριαρχείο Αντιοχείας τον έλενχο πάνω στους πιστούς του. Ο αραβισμός είναι πλέον μια νεκρή ιδέα, αλλά μετά από αυτό, ήρθε στην επιφάνεια και μια απρόσμενη αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή είναι ότι παρ' όλες τις κοινές προσπάθειες Άσαντ και Εκκλησίας, η μάζα των Ρωμιών δεν ταυτίστηκε με τον αραβισμό, πρώτα -πρώτα επειδή η λέξη Ρουμ που σημαίνει Ρωμιός στ' αραβικά, είναι συνώνυμη με τη λέξη Έλληνας, και δεύτερον, επειδή ο αραβισμός είναι στενά συνδεδεμένους με τη θρησκεία του ισλάμ.

Σήμερα, που το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν μπορεί πλέον να τους ελέγξει, οι Ρωμιοί της Συρίας, αλλά πρωτίστως αυτοί του Λιβάνου, προσπαθούν να ξαναπάρουν πίσω τις ελληνικές τους ρίζες, δημιουργώντας κοινοποιήσεις με στόχο να αποβάλουν από πάνω τους τόσα χρόνια αραβικής προπαγάνδας και να ενσωματωθούν πνευματικά με τους Έλληνες της Ελλάδος και της Κύπρου. Στο Λίβανο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα Ελληνορθόδοξο Κόμμα, με στόχο την διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας και ελληνικής ταυτότητας των Ρωμιών, με προσπάθεια να αναβιώσουν την Ελληνική γλώσσα. Έγραψαν για βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το ΛΑΟΣ του Καραντζαφέρη, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση από αυτά τα δυο κόμματα που κατά τα άλλα «αγαπούν» τον ελληνισμό.
Εμείς σαν Έλληνες οφείλουμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε πρώτα-πρώτα για να μην σφαγιαστούν όλοι τους από τους μουσουλμάνους, και δεύτερον για να πάρουν πίσω την ελληνική τους ταυτότητα.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε από NOCTOC


ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ


atheatignosi.blogspot.gr


Εκατοντάδες αναφορές έχουν εμφανιστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο παρελθόν για τον κίνδυνο ενός νέου ιού της γρίπης των πτηνών που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να ετοιμάσουν την ανθρωπότητα να δεχτεί μια νέα πανδημία  και μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με ένα τοξικό πανδημικό τρύπημα.
Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την απειλή μιας εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού με ένα πανδημικό εμβόλιο που αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία οτι θα προκαλέσει ζημιά.
Το 2011, ο κίνδυνος μιας νέας πανδημίας, και μια δήλωση έκτακτης ανάγκης αυξήθηκε όταν επιτράπηκε απο τις μεγαλοφαρμακευτικές εταιρείες να έχουν το δικαίωμα ελέγχου του ιού και την προειδοποίηση πανδημίας. 
Σε μια προφανή σύγκρουση συμφερόντων, οι μεγαλοφαρμακευτικές είναι τώρα σε τέλεια θέση για μια νέα διαφημιστική εκστρατεία του ιού και επίσης έκκληση για ταχείς εμβολιασμούς, όπου οι βιομηχανίες φαρμάκων αναμένεται να επωφεληθούν τα μέγιστα.


Μια αστυνομική έρευνα είχε σταματήσει τον Σεπτέμβριο του 2009 λίγο πριν από μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, με ένα εμβόλιο που επιβεβαιώθηκε τώρα από τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Νορβηγίας οτι έχει προκαλέσει ναρκοληψία.

Ο τρόπος που οι μεγαλοφαρμακευτικές χρησιμοποίησαν την οικονομική τους επιρροή για να κηρύξουν πανδημία σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης το 2009 είναι καλά τεκμηριωμένες.

Παρά το σκάνδαλο, ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ίδια εθνικά σχέδια πανδημίας. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αναγκαστικό εμβολιασμό με το ίδια τοξικά τρυπήματα και σε καραντίνα. 







atheatignosi.blogspot.gr

Ένας μισθός σε φόρους

«Με τη λήψη των νέων εκκαθαριστικών και των ειδοποιητηρίων για τους φόρους ακινήτων οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να ζήσουν. Θα πρέπει μόνο να πληρώνουν φόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι...


 μόνον 1,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5,5 εκατ. Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.
Ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την ανακούφιση των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων καθώς και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η ΠΟΕ- ΔΟΥ προτείνει την επιβολή ανώτατου ορίου μηνιαίας καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων (εκκαθαριστικά εισοδήματος, φόρου ακινήτων, ληξιπρόθεσμα) για την ανακούφιση των φορολογούμενων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προτείνει, το όριο αυτό να είναι συνάρτηση του εισοδήματος των φορολογούμενων και να προκύπτει αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων και ενοίκιο.
Ειδικότερα προτείνει το όριο αυτό να καθορίζεται ως εξής:
- Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό (δηλαδή να παγώνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου μέχρι τη βελτίωση της φοροδοτικής του ικανότητας).
- Από 651 έως 1.000 ευρώ ποσοστό 10%.
- Από 1.001 έως 1.500 ευρώ, 15% και
- Από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 20%.
Η πρόταση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-5-2012 (εκτός ΦΠΑ και ΦΜΥ) και χρέη που θα βεβαιωθούν στις εφορίες μέσα στο 2012.
Η Ομοσπονδία ζητάει ακόμη τη συγκρότηση μόνιμης Εθνικής Επιτροπής «Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα».
Επίσης, προκειμένου να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις προς τις οποίες έχει οφειλές το δημόσιο, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΟΥ πρότειναν να λαμβάνουν ένα ειδικό πιστοποιητικό με τη βεβαιωμένη απαίτησή τους (από τον δημόσιο φορέα) με την οποία θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές τους. Τέλος πρότειναν τη διενέργεια καθολικού ελέγχου πόθεν έσχες των εφοριακών.



planet-greece.blogspot.com

Μέση Ανατολή σε κατάσταση..."Αρμαγγεδών" - Ενεργειακός (και όχι μόνο) πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία



Σε περίοδο κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε όλους τους τομείς:Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από συστήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα χειρίζονταν Ρώσοι χειριστές και την έντονη λογομαχία που φημολογείται ότι είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν για την συνολική διαχείριση του θέματος της Συρίας από την Άγκυρα, τώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο ενεργειακό πεδίο.


Η προσπάθεια της Τουρκίας να αναπτύξει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ) με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς τον South Stream, προκάλεσε την μήνι της Μόσχας, η οποία πλέον αντιδρά τελείως διαφορετικά από την περίοδο 2008-2009, οταν οι Αζέροι χρησιμοποιούντο από τις ΗΠΑ και τον απίθανο υφυπουργό Ενέργειας Ματ Μπράϊζα και έκαναν παιχνίδι στην περιοχή εκμεταλλευόμενες πολιτικούς όπως τότε το δίδυμο Ν.Μπακογιάννη και Κ.Χατζηδάκη (και τότε και τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης!).


Τώρα ο μεν Nabucco αναπαύεται εν ειρήνη, το ίδιο και ο ITGI, όμως τώρα η Μόσχα έχει αλλάξει πολιτική: Επιλέγει μετωπικές συγκρούσεις όταν θεωρεί ότι απειλούνται τα συμφέροντά της.


Στην περίπτωση του ΤΑΝΑΡ η αντίδραση ήταν ακαριαία: "Αν η Τουρκία ολοκληρώσει, το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ), τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στο Μπακού για οποιαδήποτε βοήθεια σχετική με ενεργειακά προβλήματα που μελλοντικά θα αντιμετωπίσει.Και όταν το λέει αυτό ο προμηθευτής του 60% των ενεργειακών αναγκών της χώρας, όπως συμβαίνει με την Ρωσία, οφείλεις να λάβεις πολύ-πολύ σοβαρά την προειδοποίηση".


Και συνέχισε η ανακοίνωση της GAZPROM: "Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής εταιρείας, αλλά η Gazprom έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος προμηθευτής σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Αν γίνουν ενέργειες που θίγουν τα συμφέροντά μας θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ.


Βέβαια, μόνο άσχετο δεν είναι το γεγονός ότι η Ρωσία επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το Αζερμπαϊτζάν και να αγοράσει τα σημαντικότερα ενεργειακά πεδία, στερώντας την ΕΕ από εναλλακτικές λύσεις. Κατ'αυτό τον τρόπο ναυάγησαν ο Nabbuco και ο ΙΤGI, καθώς απλά δεν επαρκούν τα υπάρχοντα πεδία, όπως αυτά του Σαχ Ντενίζ για να "ξεδιψάσει" η διψασμένη (ενεργειακά) Ευρώπη.


Aλλά και στην περίπτωση της Συρίας, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα "βαριά": Από την Μόσχα μεταδίδεται ότι η συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, όπου ο πρόεδρος της Ρωσίας, εξέφρασε μεν τη λύπη του για το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, αλλά έθεσε ευθέως ζήτημα "σεβασμού της κυριαρχίας της Συρίας" και ότι "Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν λύσεις που να παραβιάζουν την βούληση του συριακού λαού"....






Υπενθυμίζουμε πως προς την Συρία συμπλέουν 2 αεροπλανοφόρα, ένα των ΗΠΑ και ένα της Γαλλίας, "κουβαλώντας" πλέον των 100 μαχητικών.....


Και επίσης, η Σαουδική Αραβία στέλνει περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες προς την Ιορδανία, για να είναι "σε κάθε περίπτωση" έτοιμα να στραφούν εναντίον Συρίας (και Ρωσίας;)..
Επίσης μαχητικά F-15 και Tornado GR4 της σουαδαραβικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν σε βόρειες βάσεις της χώρας για να βρίσκονται εγγύτερα στην Συρία.


Πληροφορίες από defencenet.gr 

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως όχι απλά κλιμακώνεται η κατάσταση στην περιοχή, αλλά μιλάμε για κάτι ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ, που συνάδει πολύ προς αυτό που βλέπει να έρχεται η ανθρωπότητα...Το τέλος της, όπως την ξέραμε..



ellinonpaligenesia.blogspot.gr