Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πανικός σε λεωφορείο – Εμεινε με το σώβρακο και φώναζε: «Θα σας γ….όλες»!

Πανικός σε λεωφορείο – Γδύθηκε και φώναζε: «Θα σας γ….όλες»!


Τρομακτικό ταξίδι στην εθνική οδό – Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που είχε μαζί του ψαλίδι, έμεινε με το εσώρουχο και απειλούσε τις άτυχες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα…

Δεν μπορούσαν να φανταστούν τον εφιάλτη που θα ζούσαν, οι επιβάτες του λεωφορείου, που εκτελούσε το δρομολόγιο των 20:00 από Αθήνα προς Λαμία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο...
lamiareport.gr, επιβάτιδα του λεωφορείου, μέσα βρίσκονταν, περίπου 20 επιβάτες. Οι περισσότερες γυναίκες και μάλιστα νεαρής ηλικίας, φοιτήτριες. Μόλις το λεωφορείο βγήκε στην εθνική οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 45 ετών, σηκώθηκε επάνω και άρχιζε να φωνάζει δυνατά.

«Φέρτε μου ένα καλό μ…. να το γ….. , Θα σας π….. όλες εδώ μέσα και μετά θα κάτσω να με γ….. και εμένα, όλοι οι άντρες». Ταυτόχρονα φωνάζοντας όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά, έσχιζε τα ρούχα του και έμεινε με το εσώρουχο.

Επιβάτες, οδηγός και εισπράκτορας έπαθαν σοκ. Ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά ήταν στην εθνική οδό με έναν τρελό μέσα στο λεωφορείο, που εκτός από αυτά που έλεγε, έσκιζε τα καθίσματα και τα μαξιλαράκια, προκαλώντας καταστροφές στο λεωφορείο.

Εκεί όμως που όλοι πάγωσαν, ήταν όταν μια επιβάτης είδε στην τσέπη του πεσμένου μπουφάν του 45χρονου ένα ψαλίδι. Ευτυχώς κατάφερε και το έσπρωξε με το πόδι της κάτω από το κάθισμα και προσεύχονταν να έρθει γρήγορα η αστυνομία.

Το λεωφορείο πήγαινε πολύ σιγά και λίγο αργότερα κάπου σταμάτησε. Ο άγνωστος άνδρας έλεγε ότι δεν έχει πρόβλημα με την αστυνομία αρκεί να μην έλθει με την σειρήνα αναμμένη.

Όλο το σκηνικό κράτησε πάνω από 40 λεπτά μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και να τον «παραλάβουν». Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο οδηγός με τον εισπράκτορα και κάποιοι από τους επιβάτες, που ήταν πιο ψύχραιμοι, προσπαθούσαν να του μιλήσουν και να τον ηρεμήσουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς από τους 20 περίπου επιβάτες δεν θα ξεχάσει το επεισοδιακό ταξίδι που ευτυχώς δεν είχε ακόμη πιο δυσάρεστη τροπή…

tromaktiko

Ολυμπιακός-Δόξα Δράμας 6-0


Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 τη Δόξα Δράμας στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε εξ αναβολής παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική της Super League.


Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό και στο 31’ λεπτό με αυτογκόλ του Σικαλιά το σκορ έγινε 2-0. 
Στο β΄ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά και με κεφαλιά του Μιραλάς, το σκορ έγινε 3-0.
Ο Πάντελιτς έκανε το 4-0 στο 61’ λεπτό. Στο 87’ λεπτό ο Χαβίτο χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στις καθυστερήσεις ο Μιράλας έκανε το τελικό 6-0.
Κίτρινες: Λίμα, Αμπουμπακαρί

Ολυμπιακός: 
Μέγερι, Χαβίτο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (65' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (55' Ποτουρίδης), Αμντούν (63' Μόνχε), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Δόξα Δράμας:
 Ρόκα, Τριποτσέρης, Καπέλ, Αραβίδης, Λίμα, Μπριλλάκης, Σικαλιάς (46' Κανακούδης), Αμπουμπακάρι,. Στεργιανός, Γκαμπόρ (46' Ρούτσης), Αγγελούδης (63' Βέρτζος)



Έξαλλη η τρόικα με τα κλειστά επαγγέλματα: "Απελευθέρωση ΤΩΡΑ και χωρίς παιχνίδια" - Τι απαιτούν πλέον οι ελεγκτές


- Ζητά άμεσα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών- Χαρακτηρίζει τις προτάσεις της κυβέρνησης ανεπαρκείς και πρόχειρες- Τελεσίγραφο να έχουν απελευθερωθεί τα ταξί μέχρι τέλος του χρόνου- Η τρόικα ζητά να τσεκάρει πρώτα εκείνη τις πιθανές εξαιρέσεις από τις απελευθερώσεις
Παρά τις πιέσεις από τους επαγγελματικούς κλάδους για το περιβόητο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, έρχονται και οι πιέσεις από πλευράς τρόικας με τη μόνιμη αντιπροσωπεία στην Αθήνα να ζητά μαζικές αλλαγές και ουσιαστικά να λένε πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων που κομίζει η κυβέρνηση δεν είναι ουσιαστικά απελευθέρωση. 

Οι ελεγκτές της τρόικας φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά η εφαρμογή του νόμου είναι ανεπαρκής και παραμένει ανενεργός, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα η τρόικα πλέον μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης απαιτεί:

- Αλλαγές και των 15 προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή. 

- Άμεση εφαρμογή της μείωσης του περιθωρίου κέρδους για τους φαρμακοποιούς. 

- Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει απελευθερωθεί κανονικά το επάγγελμα των ταξί και να ξεκινήσει φυσικά ο διάλογος για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

- Άμεση κατάθεση τοιυ πολυνομοσχεδίου με το οποίο καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος εκατοντάδων κλάδων. Μοναδικές εξαιρέσεις που επιτρέπουν οι ελεγκτές της τρόικας είναι όσες δικαιολογούν το δημόσιο συμφέρον και πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η τρόικα. 

Ωστόσο, η τρόικα δεν έχει μόνο απαιτήσεις αλλά επισημαίνει με νόημα πως οι ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση είναι όχι μόνο πρόχειρες και ανεπαρκείς και ζητάει επιπλέον διευκρινίσεις από τα υπουργεία. Ζητάνε επίσης επιτακτικά η κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα ολόκληρη λίστα με τους επαγγελματίες που θα απελευθερωθούν ή όχι. 

Τέλος, οι ελεγκτές της τρόικας ζητά μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και των μηχανικών



newsit

Τηλεφώνησε σε γραφείο συνοδών και του έστειλαν την κόρη του


Είναι αρκετά λυπηρό όταν ο γάμος σου έχει πέσει στα τάρταρα και ψάχνεις τον έρωτα σε όλα τα λάθος μέρη. Κι αφού τα πράγματα έχουν έτσι, και σκοπεύεις να την κάνεις την κουτσουκέλα σου, γιατί να μην βοηθήσεις την οικονομία και να πληρώσεις μια πόρνη για να καλύψεις τις σεξουαλικές σου....





ορέξεις. Κι όμως, ακόμα και σε αυτό το απλό σενάριο, μπορείς να πάθεις το σοκ της ζωής σου. Αυτό συνέβη τουλάχιστον σε έναν άνδρα στη Ζιμπάμπουε, ο γάμος του οποίου είχε βαλτώσει και αναζήτησε τον αγοραίο έρωτα. Τηλεφώνησε λοιπόν σε μια υπηρεσία συνοδών, ζήτησε να του στείλουν μια πόρνη σε ένα ξενοδοχείο, αλλά όταν άνοιξε την πόρτα είδε αντί για μια άγνωστη, την 20χρονη κόρη του να εξασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα.

Όπως ήταν φυσικό, ο άνδρας έπαθε το σοκ της ζωής του και κατέρρευσε μπροστά στην έκπληκτη κόρη του, η οποία επίσης σοκαρίστηκε όταν είδε ότι ο πελάτης της ήταν ο ίδιος της ο πατέρας.

Τελικά όμως, όλα έληξαν καλά για την οικογένεια, καθώς η σύζυγος συγχώρεσε τον σύζυγο για το παρ’ολίγον ατόπημά του, η κόρη επίσης τον συγχώρεσε επειδή ήθελε να απατήσει τη μητέρα της, ενώ κι εκείνος συγχώρεσε την κόρη του για την επαγγελματική της επιλογή, καθώς μετά από αυτό το περιστατικό η 20χρονη αποφάσισε να αφήσει τα κόλπα και να συνεχίσει τις σπουδές της.
iefimerida.gr



alexiptwto

Το άρθρο 99, καταφύγιο για τους συστηματικά ασυνεπείς οφειλέτες



Ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας παίρνουν την άγουσα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προς το Αυτόφωρο για οφειλές των εταιρειών τους προς το Δημόσιο.
Εικόνες που μέχρι πρότινος θα θεωρούνταν αδιανόητες, επαναλαμβάνονται πλέον σε καθημερινή βάση, γεγονός το οποίο μεταφράζεται ως αποφασιστικότητα της διοίκησης να επιβάλει τον νόμο, όπου δει, κατά τρόπο παραδειγματικό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, νέα «παράθυρα» διαφυγής από τις ποινικές και αστικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος διανοίγονται μέσω του γνωστού άρθρου 99.
Οπως προκύπτει στην πράξη, πολλοί είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες που καταφεύγουν στην προστασία του, όχι για να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης των εταιρειών τους, αλλά για να διασφαλίσουν το απυρόβλητο από τους πιστωτές τους και τους εργαζομένους τους.

Τι κάνουμε αν βραχεί το κινητό;


Σίγουρα δεν είναι από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες, κυρίως επειδή δεν ξέρεις ούτε πώς να αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή ούτε αν θα επιζήσει εν τέλει η συσκευή…
Ας δούμε λοιπόν με ποιές απλές κινήσεις μπορείς να του δώσεις το «φιλί της ζωής», ξεκινώντας, όμως, από το τι δεν κάνεις σε καμία περίπτωση. Με το που βγάλεις τη συσκευή από το νερό, δεν την ανοίγεις για να δεις αν εξακολουθεί να δουλεύει γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι τα ηλεκτρικά κυκλώματά της να υποστούν ζημιά. Η πρώτη κίνησή σου θα είναι να βγάλεις την μπαταρία, την κάρτα SIM κι εφόσον το κινητό σου έχει κάρτα μνήμης, δεν την ξεχνάς ούτε αυτή. Σε περίπτωση που έχεις iPhone και δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία, αναγκαστικά την αφήνεις μέσα.
Εάν τώρα η συσκευή σου έπεσε στη θάλασσα, την κάνεις ένα «δεύτερο μπάνιο» με κανονικό νερό, ώστε να φύγει το αλάτι. Αυτό το ξέβγαλμα είναι απαραίτητο γιατί διαφορετικά, το αλάτι θα τη διαβρώσει.  Στη συνέχεια πρέπει να στεγνώσεις το τηλέφωνό σου. Η ιδανική λύση είναι να το φυσήξεις με συμπιεσμένο αέρα, έχοντας αφαιρέσει το πίσω κάλυμμα. Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε συσκευή, η οποία φυσάει αέρα, αρκεί αυτός να μην είναι ζεστός και καταστρέψει τα κυκλώματά του. Ακόμη κι ένας ανεμιστήρας μπορεί να φανεί χρήσιμος, αλλά σε καμία περίπτωση φούρνος, είτε κανονικός είτε μικροκυμάτων, ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τέλος, βάλε το κινητό σου σε ένα κουτί ή δοχείο και ρίξε από πάνω ρύζι -καστανό ή λευκό δεν έχει σημασία, αρκεί να μην είναι μαγειρεμένο, προφανώς-, σε τόση ποσότητα, ώστε να το σκεπάσεις ολόκληρο. Το ρύζι αποδεικνύεται χρήσιμος σύμμαχός σου, μιας και πάντα απορροφά την υγρασία. Στη συνέχεια σφραγίζεις το κουτί ή το δοχείο και το αφήνεις έτσι τουλάχιστον για 24 ώρες. Όταν περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, έχει φτάσει η ώρα της Αποκάλυψης. Επανατοποθετείς τα εξαρτήματα που είχες αφαιρέσει, το φορτίζεις, το βάζεις σε λειτουργία κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Άλλωστε, κακά τα ψέματα, οι καινούριες συσκευές όσο εξελιγμένες είναι, άλλο τόσο είναι κι ευαίσθητες σε τέτοια θέματα. Τώρα όσον αφορά το τι θα κάνεις 24 ώρες χωρίς συσκευή, αν δεν έχεις μία εφεδρική, η επιστήμη όσο κι αν νιώθει τον πόνο σου, δεν μπορεί παρά να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Pravda: Η «εξωγήινη επίθεση» πλησιάζει…


Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2011, όταν η διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» δημοσίευσε πληροφορίες για «τρία γιγάντια UFO που θα επιτεθούν στη Γη το 2012». Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ έχουν ήδη εντοπιστεί και κατευθύνονται προς στη Γη τρία γιγάντια διαστημόπλοια τα οποία έχουν άκρως εχθρικές διαθέσεις. Η ημερομηνία που αναμενόταν να φτάσουν στον πλανήτη μας ήταν η 21 Δεκεμβρίου 2012.
Το άρθρο παρουσίαζε μία «απόρρητη ανακοίνωση» που διέρρευσε από το πρόγραμμα SETI, σύμφωνα με την οποία «τρία τεράστια UFO πλησιάζουν την Γη. Η NASA μέσω του προγράμματος HAARP τα εντοπίζει εγκαίρως ενώ λίγο αργότερα γίνονται πλήρως ορατά και από τα τηλεσκόπια. Το μεγαλύτερο από αυτά, έχει πλάτος 240 χιλιόμετρα».
Όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα «αμέσως οι ερευνητές του SETI, προχωρούν σε δημόσια ανακοίνωση στην οποία παραδέχονται ότι τα αντικείμενα δεν είναι παρά εξωγήινα διαστημόπλοια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί. Τα UFO θα φτάσουν στη Γη, τον Δεκέμβριο του 2012».
«Η ημερομηνία της επαφής με τους εξωγήινους», σημείωνε η ρωσική εφημερίδα, «φέρνει σκέψεις σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο λήγει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Είναι απλά μια σύμπτωση;», αναρωτιόταν.

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στο ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ
Μας βοηθάς αν κάνεις κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!

Είχε να δει τα παιδιά της 30 χρόνια


Τα απήγαγε ο πατέρας τους και εξαφανίστηκε

Ενώθηκε ξανά με τα παιδιά της 30 χρόνια μετά. Η Paulette Moray είχε να δει το γιο και την κόρη της από τις 31 Ιουλίου του 1981, όταν τα απήγαγε ο πρώην άντρας της από το ανατολικό Λονδίνο.

Η Paulette και ο πρώην άντρας της Max έδωσαν πολυετή «μάχη» στα δικαστήρια για το ποιος θα πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους, Sasha και Naomi.

O Sasha ήταν τεσσάρων ετών και η αδερφή του δύο χρόνια μικρότερη, όταν ο πατέρας τους να πήρε από το σπίτι τους.

Συντετριμμένη η 64 τώρα ετών μητέρα τους έψαχνε επί δύο ολόκληρα χρόνια να τους βρει, μέχρι που ο κ. Moray την πήρε τηλέφωνο το 1983 για της πει ότι εκείνος και τα παιδιά ζούσαν πια στο εξωτερικό.

Τις λεπτομέρειες της 30χρονης περιπέτειάς της προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα παιδιά της η Paulette τις περιγράφει στο βιβλίο της με τίτλο «The Hunt»,που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Ian Wishart και ο δεύτερος σύζυγός της George London.


Η Paulette Moray σε ηλικία 30 ετών με τον νεογέννητο Sasha στην αγκαλιά της το 1977

 

Όλο αυτό το διάστημα η Paulette ξόδεψε περισσότερα από 116.000 ευρώ, προσλαμβάνοντας ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν στοιχεία που θα την οδηγούσαν στο Sasha και τη Naomi, αλλά μάταια! 

Τον κ. Moray βρήκε τελικά ένας ντετέκτιβ, τον οποίο είχε προσλάβει ο δεύτερος σύζυγός της, στο Ισραήλ. Τον εντόπισαν από τα «ίχνη» του e-mail του το 2005.

Παρουσιάστηκε ως παλιός φίλος της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι η Paulette είχε πεθάνει και τελικά κατάφερε να εκμαιεύσει πληροφορίες για τα παιδιά, τα οποία πλέον ήταν ενήλικες και είχαν προχωρήσει στη ζωή τους. 

Ο 34χρονος Sasha τώρα ζει στην Ισπανία και η 32χρονη Naomi, η οποία έχει αποκτήσει μία κόρη ζει στο Ισραήλ. Ο πατέρας τους είχε ξαναπαντρευτεί μια γυναίκα που λεγόταν Sarah.



Ο δεύτερος σύζυγός της Paulette αποφάσισε να στείλει ένα αντίτυπο του βιβλίου στον Sasha. Τις επόμενες τρεις μέρες δεν είχε λάβει καμία απάντηση. Λίγες ημέρες μετά όμως ο Sasha του έστειλε ένα e-mail που ξεκινούσε ως εξής: «Αγαπημένη μου μαμά…».

Τα δύο παιδιά δεν είχαν ιδέα ότι η μητέρα τους τα έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια.

«Έλαβα ένα e-mail τους και αυτή ήταν η πρώτη μας επαφή μετά από 30 χρόνια. Ήταν η πιο συγκινητική και χαρούμενη στιγμή της ζωής μου. Περιμένω με αγωνία τη στιγμή που θα τους δω από κοντά. Πρέπει να ήταν μεγάλο σοκ για αυτούς ότι τους έψαχνα τόσα χρόνια. Τους σκεφτόμουν κάθε μέρα. Δεν ήξερα πού βρισκόντουσαν και αν ήταν ακόμη ζωντανοί» είπε συγκινημένη η μητέρα τους.


Ο Sasha Moray με τον πατέρα του Max, 86 ετών, και την ανιψιά του

«Μόλις πήρα το email μου πήρε μια μέρα μέχρι να το διαβάσω όλο και να καταλάβω ότι ήταν αληθινό αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Με τη Naomi επικοινωνούσαμε επί 3 ημέρες προσπαθώντας να σκεφτούμε τι θα κάναμε. Είμαστε και οι δύο χαρούμενοι, μπερδεμένοι, έκπληκτοι, στεναχωρημένοι και άναυδοι με όλα αυτά… αλλά όπως είπες το μέλλον είναι μπροστά μας και σκοπεύουμε να το εκμεταλλευτούμε. Με αγάπη, τα παιδιά σου Sasha και Naomi» ήταν μερικά από τα λόγια του Sasha προς τη μητέρα του.


Η Naomi Moray με τη δεύτερη γυναίκα του Max, τη Sarah

Το παγκάκι στο απόσπασμα...


Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης
Μια πόλη ή πιο σωστά μια χώρα του «φαίνεσθαι». Και αφού το «έχειν» στέρεψε, σήμερα περισσότερο από ποτέ προσκυνούμε την εικόνα. Όχι δεν είναι «μανία» αυτό που ωθεί τον Δήμαρχο να λειτουργεί αδίστακτα στις πλείστες των περιπτώσεων, από τότε που ανέλαβε. Είναι το συλλογικό όνειρο χιλιάδων ανθρώπων που εξέθρεψε κι αυτό με τη σειρά του (στο ποσοστό που του αναλογεί) το έκτρωμα της σημερινής συγκυρίας.
Αφαιρώντας τα παγκάκια, δεν ξεριζώνεις το πρόβλημα. Κι αυτό το γνωρίζει - πρώτη από όλους - η Δημοτική Αρχή, οπότε δεν έχει νόημα να κατηγορηθεί για το αδίκημα της βλακείας. Ούτε ως «άκαρδη», όπως ακούστηκε, δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα παγκάκια έτσι κι αλλιώς αποτελούσαν μια κάποια οριακή λύση, όχι για τους άστεγους, αλλά για όλους εμάς. Απλά και μόνο για να μπορούμε - όσοι δεν έχουμε (ακόμα) αποκτήσει θέση σε αυτά - να κοιμόμαστε με ανέφελα όνειρα τα βράδια.
Το παραμύθι που ξεκίνησε με τις πρέζες «μικρομεγαλισμού» των Ολυμπιακών Αγώνων, φαίνεται πως δεν τελείωσε ακόμη. Τότε σάρωσαν τα «πρεζάκια», σειρά τώρα έχουν οι άστεγοι. Αν τότε στο βωμό του «φαίνεσθαι» και για τα οφθαλμόλουτρα των νυν «εταίρων» επιτρέψαμε τη θυσία δεκάδων ανθρώπων στα εργατικά ατυχήματα και αποσιωπήσαμε τον παραγκωνισμό χιλιάδων για τις ανάγκες της εθνικής φιέστας, σήμερα ποιόν ακριβώς ήρθε η ώρα να κοροϊδέψουμε;
Ποια «κατάσταση της πόλης δεν ταιριάζει σε εικόνα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας» και ποιά απείκασμα έχει στο φαντασιακό του και κοπιάζει να φιλοτεχνήσει για το κέντρο της πόλης ο Δήμαρχος; Με σχεδόν 20.000 αστέγους, τι να σου κάνουν οι ξενώνες του Δήμου που αντέχουν μόλις 250 αστέγους «κατόχους ελληνικής ταυτότητας». Πριν 3 χρόνια στον Πειραιά σφάχτηκαν για ένα παγκάκι, τα ίδια και μόλις πριν λίγους μήνες. Πλέον, οι άστεγοι είναι περισσότεροι από τις διαθέσιμες τάβλες των πλατειών - που λόγος για τις υποδομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και εμείς, εξακολουθούμε να θαυμάζουμε την ανάπλαση της εκάστοτε πλατείας και μαζί με αυτήν και την ανάπλαση των ζωών μας. Καυτηριάζοντας τις στιγμές της καθημερινότητας. Κληρονόμοι της ανοχής και της απάθειας. Είναι και τα μόνα μας υπάρχοντα, για τις διαθήκες του αύριο. Αφού ακόμη και τα πλεονάζοντα παγκάκια μας τελείωσαν…

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον


Η κρίση χρέους της ευρωζώνης χτυπάει το κέντρο της, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα και η Γαλλία αναμένεται να χάσει την άριστη αξιολόγησή της. Η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα οικο­νομικά θεμέλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου τρίζουν, ενώ τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας και Πορτογαλίας έχουν ήδη αποτύχει.
Για την Ελλάδα ο «υπερπρωθυπουργός» Ράιχενμπαχ λέ­ει ότι μας έριξαν στον Καιάδα της οικονομικής κατα­στροφής χωρίς να έχουν «τη συνταγή στην τσέπη», αλλά και χωρίς να είναι ορατός ο... «πάτος»!
Στην καλπάζουσα κρίση η Γερμανία απαντά με παράβα­ση κάθε νομιμότητας ώστε να ελέγξει απευθείας τις οικονομίες και την πολιτική ζωή των υπό χρεοκο­πία χωρών. Ήδη στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουμε τραπεζίτες για πρωθυπουργούς, καθώς, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, χρειαζόμαστε «σταθερές κυβερνή­σεις» και όχι... εκλογές. Έτσι η Γερμανία πετάει στα σκουπίδια τις ευρωσυνθήκες ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της διακυβέρνησης ολόκληρων χωρών μέσω διακρατικών συμφωνιών!
Το νέο πολιτικό δόγμα της Γερμανίας, με το οποίο θα κυβερνηθούν εφεξής η ευρωζώνη και ολόκληρη η Ε.Ε., λέει ότι οι συνθήκες, όταν δεν τη βολεύουν, μπορούν να παραβιάζονται... μέχρι να αλλάξουν! Η επιβολή της σιδηράς γερμανικής πειθαρχίας - με σκληρότατες ποινές για όσους δεν συμμορφώνο­νται με το δημοσιονομικό Άουσβιτς - θα είναι το... αντάλλαγμα για μια «σωτηρία» των υπερχρεωμέ­νων χωρών με κατάληξη την πτώχευσή τους.
Ο παραλογισμός αυτός προοιωνίζεται ότι η Ελλάδα μπαίνει στην πιο σκοτεινή εποχή της. Πιθανότατα εγκαταλελειμμένη από την ευρωζώνη. Την κατα­στροφή καλείται να διαχειριστεί ο Παπαδήμος με όρους εξίσου σκοτεινούς. Ήδη η δρομολόγηση των «διευθετήσεων» που απαιτεί η εγχώρια και διεθνής - κυρίως γερμανική - διαπλοκή προδιαγράφει τη θεσμοποίηση όσων χρόνια τώρα ξορκίζαμε όλοι ως παρανομία και διαφθορά.
«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον» λέει το παλαιό σύνθημα. Τώρα λοιπόν που η αδικία γίνεται νόμος - και ελληνικός και ευ­ρωπαϊκός - εις βάρος κάθε έννοιας νομιμότητας, το καθήκον της αντίστασης τίθεται για όλους. Ανε­ξαιρέτως...