• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

    Πέντε «αντάρτισσες» απειλούν το πολυνομοσχέδιο- Συναγερμός στην Κυβέρνηση

    Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική της ομάδα υπό τον φόβο «πράσινων» απωλειών στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, με επιστολή του στο Newpost.gr, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας επισήμανε ότι ο ίδιος ουδέποτε έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενο καταψήφισης του άρθρου 37 από διψήφιο αριθμό «πράσινων» βουλευτών.


    Ωστόσο, ήδη, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί ανοικτά κατά συγκεκριμένων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου ενώ «κόκκινη γραμμή» για τους περισσότερους αποτελεί το άρθρο 37 περί συλλογικών συμβάσεων.
    Στη λίστα των «επικίνδυνων» βουλευτών πρώτη φιγουράρει η Λούκα Κατσέλη.
    Η κυρία Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 37), δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ως έχει.
    Την επιχείρηση να μεταπειστεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού οι δυό τους διατηρούν από παλιά, εκτός των άλλων και φιλικές σχέσεις.
    Στο δρόμο που χάραξε η κυρία Κατσέλη, και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της στη διάταξη των συλλογικών συμβάσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΚΟ δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος παραπέμποντας και στις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.
    «Έχω ακόμα στα αυτιά μου τη δήλωσή του Πρωθυπουργού, ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Ινδία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας στο Ράδιο 9 δήλωσε ότι αν δεν αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο, δεν θα το ψηφίσει.
    Από τη πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε πως «διαπραγματεύεται» μαζί με άλλους συναδέλφους της τη τροποποίηση των άρθρων 37 και 31, χωρίς ωστόσο να εκφράσει ανοικτά την στάση που θα κρατήσει σε διαφορετική περίπτωση.
    Ιδιαίτερα οξεία στην τοποθέτησή της, στο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών την Τρίτη ήταν και η κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει «αύριο το πρωί τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια».
    Ανέφερε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν μπορεί να περάσει, ενώ ζήτησε και ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
    Την μη αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε η Άννα Νταλάρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επίσης, η κ. Νταλάρα έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής «ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών».
    Στους «ύποπτους» για ανταρσία κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η Μιλένα Αποστολάκη η οποία δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε».
    Ενδεικτικό της αγωνίας και της αναστάτωσης που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών την Τρίτη, που προκάλεσε τους διαφωνούντες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά μια μέρα μετά αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μιλώντας για την ανάγκη συνεννόησης.

    Θέμης Δαγκλής - newpost



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ