• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

    Από τις 15:00 πόλη φάντασμα η Θεσσαλονίκη - Παντού αστυνομικοί - Φώτο, βίντεο Newsit


    - Πάνω από 7.000 αστυνομικοί, η αναλογία πρέπει να είναι ένας για δύο διαδηλωτές,αποκλεισμένα κέντρο και Βελλίδειο- Κλειστές καφετέριες και εστιατόρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ΦΠΑ- Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων- Μπλόκο σε διμοιρίες των ΜΑΤ από ταξιτζήδες στα διόδια των Μαλγάρων
    ''Άδεια'' και υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και με δεκάδες κλάδους να είναι έτοιμοι για πορείες προς το Βελλίδειο.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Newsit στην συμπρωτεύουσα έχουν φτάσει δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας και η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.

    Χαρακτηριστικό της επιφυλακής είναι ότι γύρω από το Βελλίδειο, όπου στις οκτώ το βράδυ ο πρωθυπουργός θα απευθύνει την παραδοσιακή ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, εν μέσω φημών για οικονομικό αδιέξοδο της οικονομίας της χώρας, έχουν στηθεί 32 σημεία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. ώστε οι δέκα πορείες που θα πραγματοποιούνται εκείνη την ώρα να μην προκαλέσουν αναστάτωση στις επίσημες διαδικασίες.

    Συγκεκριμένα για να μπει κάποιος στο Βελλίδειο πρέπει να περάσει από τουλάχιστον δύο αστυνομικά μπλόκα.


    Κάγκελα που θα στηθούν για να εμποδίσουν συμπλοκές με την αστυνομία
    Κάγκελα που θα στηθούν για να εμποδίσουν συμπλοκές με την αστυνομία

    Γύρω στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της Τροχαίας. Αποκλεισμένο είναι το κέντρο για τα αυτοκίνητα ενώ σχηματίζονται οι ζώνες γύρω από το Βελλίδειο.



    Περιπολία στην έρημηΤσιμισκή
    Περιπολία στην έρημηΤσιμισκή

    Στην πόλη βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί 
    σύμφωνα με τη ΝΕΤ. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί τα τελευταία 24ωρα. Σε κάθε γωνιά της πόλης υπάρχει παρουσία ομάδων της ΔΕΛΤΑ, της ΔΙΑΣ κ.α. Οι παραπάνω ομάδες με τις μηχανές περιπολούν σε κάθε δρόμο της πόλης, ιδίως στους κεντρικούς.  



    Η παρουσία του πρωθυπουργού φέτος είναι “διακριτική” και μάλιστα το πρόγραμμά του έχει αλλάξει και χαρακτηριστικά τα εγκαίνια της ΔΕΘ έκανε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ και η συνέντευξη Τύπου θα γίνει σε κτίριο του ΟΛΘ και όχι στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης.

    Πάντως το βράδυ θα απευθύνει την παραδοσιακή ομιλία στο Βελλίδειο, ενώ έξω από το κτίριο αναμένεται.. χαμός.

    Κάδοι πάλι από Δευτέρα..
    Κάδοι πάλι από Δευτέρα..

    Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 10 διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες προετοιμάζουν αποκλεισμό του “Βελλιδείου” από το απόγευμα.

    Στις τέσσερις ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο και γύρω στις έξι θα ξεκινήσουν πορεία προς το Βελλίδειο.

    Στις έξι το απόγευμα συγκεντρώσεις στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ καιΑΔΕΔΥ

    Φοιτητές 
    θα έχουν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Πολυτεχνική Σχολή, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στην πρυτανεία του ΑΠΘ θα βρίσκονται όλα τα μέλη της Συγκλήτου για να εμποδίσουν όσο είναι εφικτό τυχόν έκτροπα.

    Και οι εστιάτορες είναι επί ποδός πολέμου κλείνοντας τα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ.

    Ούτε καφές, ούτε... μπουγάτσα λόγω ΦΠΑ
    Ούτε καφές, ούτε... μπουγάτσα λόγω ΦΠΑ

    Στις έξι και μισή το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα οιαντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα. Από το χορό δεν λείπει και το ποδόσφαιρο. Οπαδοί του Ηρακλή θα συγκεντρωθούν στο Κατσάνειο.

    Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι θα πολιορκήσουν το Βελλίδειο ενώ θα μιλα ο κ. Παπανδρέου.

    Αποδοκιμάστηκε ο πρωθυπουργός

    Ένα πρώτο δείγμα πήρε ο πρωθυπουργός χθες ενώ εισερχόταν στο δημαρχείο για να συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Αποδοκιμάστηκε έντονα και με βαριές κουβέντες από μερίδα πολιτών προσκείμενων στο ΠΑΜΕ. Μία γυναίκα συνελήφθη επειδή τράβηξε φωτογραφία.

    Διαβάστε την είδηση

    Στους δρόμους μέχρι και τα Σώματα Ασφαλείας

    Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες οι ένστολοι. Αστυνομικοί, λιμενικοί,πυροσβέστες και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έκαναν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς το παλίο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους αλλά και στα κονδύλια του κλάδου που - όπως λένε - οδηγεί τα Σώματα Ασφαλείας στην εξαθλίωση.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ