Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κυπελλούχος η ΑΕΚ - Επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο


Το 14ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας της πανηγυρίζει η ΑΕΚ, ο οποία νίκησε 0-3 τον Ατρόμητο (28' Λυμπερόπουλος, 78' Μπαχά, 85' Καφές), στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη του τελικού, όταν οπαδοί της ΑΕΚ συνεπλάκησαν με παίκτες του Ατρομήτου.

Tα έλατα φυτρώνουν ανάποδα μέσα στη λίμνη Κaindy



Η λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η έκτασή της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φθάνει τα 30 μέτρα.

Δείτε ΦΩΤΟ από τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου!




Ο τελικός του κυπέλλου μόνο γιορτή του ποδοσφαίρου δεν ήταν. Εκτός από τα όσα έγιναν εκτός ΟΑΚΑ, οι οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν και εντός του γηπέδου...

Την ώρα που το τελετουργικό του τελικού ήταν σε εξέλιξη, οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να κατέβουν από τις εξέδρες για να πλακωθούν...

Ευθυγράμμιση έξι πλανητών την ερχόμενη εβδομάδα!

Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας




Έχει γραφτεί ευρέως ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου. Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι το 2012 δεν θα συμβεί καν ευθυγράμμιση, εκτός αν οι πλανήτες... αποφασίσουν ξαφνικά να αλλάξουν θέσεις.
  Την ερχόμενη εβδομάδα όμως, θα έχουμε ευθυγράμμιση και μάλιστα έξι πλανητών! Δεν υπάρχει βεβαίως λόγος ανησυχίας, αφού οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να χαίρονται με το θέαμα είναι οι αστρολόγοι, για τους οποίους οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις φέρνουν κακά μαντάτα.

Σήμερα το πρωί "Έφυγε" από τη ζωή ο Λάκης Σάντας


Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της "σβάστικας" από τον ιερό βράχο.

Ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 στη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσοχή στις παρέες σας




Όταν οι φίλοι σου είναι losers, τότε έχεις καλή παρέα για να μοιράζεσαι τη δυστυχία σου. Έλα όμως που αυτοί  οι φίλοι είναι που μάλλον συντελούν στην αύξηση της δυστυχίας σου.
Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι αυτό που είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που συναναστρεφόμαστε. Οι φίλοι μας καθορίζουν τις αξίες μας, τα συναισθήματά μας, τη συμπεριφορά μας, και το πώς ατενίζουμε το μέλλον. Η επιρροή τους λειτουργεί σαν αόρατο χέρι που μας κατεβάζει, εμποδίζοντάς μας να ολοκληρωθούμε, ή μας ανεβάζει ψυχολογικά, βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο ρόλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξέγερση στη Μέση Ανατολή




Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η μόνη οργανωμένη αντιπολιτευτική ομάδα στην Συρία και την Αίγυπτο. Ο ρόλος της αυτός, την έχει καταστήσει βασικό συνομιλητή μεταξύ των δυτικών και των αραβικών μυστικών υπηρεσιών.
Όταν ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου για την Αραβική Εξέγερση στις 16 Απριλίου ότι η Γαλλία θα «ανοίξει έναν διάλογο χωρίς συμπλέγματα» με τους ισλαμιστές,  απλώς προσάρμοσε την γαλλική εξωτερική πολιτική σε μία νέα πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή.

Κρατείται ακόμη μόνο ένας 36χρονος Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες για την τραγωδία στην Marfin


Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους προσαχθέντες χθες για την φονική επίθεση στη Marfin κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, μεταξύ τους και μία γυναίκα που περίμενε να γίνει μητέρα.

Κρατείται ακόμη μόνο ένας 36χρονος, για τον οποίο αναμένεται να συνταχθει κατηγορητήριο βάσει του νόμου περί όπλων, μέχρι να δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να αφεθεί επίσης προσωρινά ελεύθερος. Στο σπίτι του βρέθηκε γκλομπ, ένα τόξο και μία σφεντόνα σύμφωνα με πληροφορίες.

Απίστευτο: Δώσαμε συχνότητες του δορυφόρου μας HELLAS SAT στους Τούρκους!



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!

Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

Κλοπή 675.000 πιστωτικών καρτών!

σχόλιο ID-ont: Άραγε δημοσιεύονται πάντα οι επιθέσεις που πιθανώς γίνονται στα τραπεζικά δίκτυα, ή βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου; 

Κλοπή 675.000 πιστωτικών καρτών!
Πολίτης από την πολιτεία της Georgia των ΗΠΑ, δήλωσε ένοχος σε κατηγορίες απάτης και κλοπής δεδομένων αφού οι αρχές βρήκαν στον υπολογιστή του 675.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών, μερικούς τους οποίους είχε λάβει από διαδικτυακές επιθέσεις σε πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων.


Ο Rogelio Hackett Jr., 26 ετών, δήλωσε ένοχος στις αρχές για τις παραπάνω κατηγορίες ύστερα από έρευνες που διεξήχθηκαν στην οικία του και στους προσωπικούς του υπολογιστές και τους σκληρούς τους δίσκους όπου

Σεισμός 6,1R στον Παναμά


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο βόρειο Παναμά, όπως μετέδωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Έκρυβε ηρωίνη σε πούδρα και σαπούνι


Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη την Παρασκευή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 23χρονος νεαρός Ρουμανικής καταγωγής, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας ηρωίνης.

Συγκεκριμένα οι άνδρες της αστυνομίας, πραγματοποιώντας ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας από την πόλη DHAKA του Μπαγκλαντές, μέσω DOHA QATAR (TRANSIT). 

Αντίθετοι οι Τούρκοι στα πυρηνικά

Η πλειοψηφία των Τούρκων (64%) αντιτίθεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων,  εκτιμώντας ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνική τεχνολογία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Χουριέτ.

Μόνο το 6,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πυρηνική τεχνολογία για μη στρατιωτική χρήση θα ωφελήσει τη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας A&G που διεξήχθη για λογαριασμό της Greenpeace, στις αρχές Απριλίου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.469 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΑΕΚ - Ατρόμητος Tελικός Κυπέλλου: Η Κυρία κι ο Πρωτάρης!



Ματς... ανισοτήτων φαντάζει ο 68ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (20.30) στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Από τη μία η Ένωση των 13 τίτλων, από την άλλη η πρωτοεμφανιζόμενη σε τελικό ομάδα του Περιστερίου, από τη μία ένας σύλλογο με ιστορία και τίτλους, από την άλλη ένα σωματείο που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.

Αναστάτωση στις τράπεζες Δραματική εγκύκλιος για να μη σηκώνει ο κόσμος τα λεφτά

Δύο φορές μέχρι τώρα, ένα email κατάφερε να δημιουργήσει πανικό στην ελληνική κοινωνία, να ενεργοποιήσει τις διωκτικές αρχές, εγχώριες και διεθνείς, να αναστατώσει τις τράπεζες και την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη φημολογία.

 Το τελευταίο ζήτημα λέγεται αναδιάρθρωση του χρέους, είτε με τη μέθοδο της επιμήκυνσης είτε με αυτή του «κουρέματος», δηλαδή της διαγραφής μέρους της αξίας των ελληνικών ομολόγων, με επιπτώσεις για όσους κατέχουν κρατικά ομόλογα και κυρίως για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πάτρα: Νεκρός πελάτης σε ληστεία σούπερ μάρκετ -Δείτε φωτό




- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο δράστες πυροβόλησαν εν ψυχρώ πελάτη του καταστήματος
- Το θύμα, πατέρας 2 παιδιών προσπάθησε να τους εμποδίσει
- Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους - Συνεχής ενημέρωση

Αιματηρή κατάληξη είχε η ληστεία που σημειώθηκε στις 12.30 σε σουπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου.



Προειδοποίηση Μόσχας σε Ερντογάν για το Βόσπορο:"Να σεβαστείς τη Συνθήκη για τα Στενά"





Η Ρωσία προειδοποίησε το Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί την Συνθήκη του Μοντρέ , η οποία διέπει τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Η προειδοποίηση έχει να κάνει με το “τρελό” σχέδιο Ερντογάν για τη δημιουργία “δεύτερου Βόσπορου”

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Βλαντιμίρ Ιβανόφσκι είπε στην Hürriyet ότι εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς προβλέπει το έργο και δεν θέλησε να επιβεβαιώσει πληροφορίες που λένε ότι θα χρηματοδοτηθεί από ρωσικές εταιρείες.

Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος




Ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος για πολλούς έχει ήδη αρχίσει. Οι πολιτικές του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε παγκόσμια κλίμακα έχουν διαστάσεις πολεμικής, λένε οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, και ο «πόλεμος» με πέτρες και ρόπαλα ενάντια σε όσους προσπαθούν να τον επιβάλλουν έχει ήδη αρχίσει. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο Σιάτλ στο γύρισμα της χιλιετίας οι σκηνοθέτες ακολουθούν τα κινήματα διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο και καταγράφουν τις στιγμές σύγκρουσης.

160,9 δισ. ευρώ η έκθεση των ξένων τραπεζών στην Ελλάδα



Οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές προς την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της BIS. Η έκθεση τους περιλαμβάνει πιστώσεις σε δανειολήπτες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.
Ακολουθεί η έκθεση επιλεγμένων πιστωτών στα τέλη του Δεκεμβρίου (σε δισ. δολ.)
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ   Ελλάδα Ισπανία Πορτογαλία Ιρλανδία
Γαλλία               53   141,5       27           36,8
Γερμανία            34   181,9       36,4       118,2 
Ισπανία             1,1     -            86           11,1
Ιταλία               4,2    29,9       4,1           14,2
Ην. Βασίλειο      13,1   112,1      24,4        152,4
Ιαπωνία             1,4    22,6       2,2          26,7
ΗΠΑ                 7,4     41,1      5,4          65,4

Σύνoλο        160,9  846,4    225,5      402,3





Μέχρι τέλος του 2012, ο στόχος είναι να μπουν "δημοκρατικές" κυβερνήσεις "μαριονέττες" σε όλη την Μεσόγειο


Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο και οι πολύ αισιόδοξοι στο στρατόπεδο της νέας τάξης, προβλέπουν ακόμη και ανατροπή του Αχμαντινετζάντ στο Ιράν. Μετά την εγκατάσταση των ελεγχόμενων κυβερνήσεων περιφερειακά στη Μεσόγειο, από τη Συρία ως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη όλων αυτών των νέων "δημοκρατιών" στην Μεσογειακή ένωση, που θα είναι μία επέκταση ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής. 
Στην ένωση αυτή θα μπουν...οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί της Μεσογείου με τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις με τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ. μετά την δικτατορία. "Θα τρώτε με χρυσά κουτάλια", "θα είναι εγγυημένα τα σύνορά μας", "θα έχετε επιδοτήσεις" κτλ κτλ.

Σαν χθες 29 Απρηλίου γεννήθηκε αλλά και πέθανε ο Κ.Καβάφης




«Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια - σ' ένα σπίτι της οδού Σερίφ· μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην την χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα είναι πολλά χρόνια που δεν επήγα. Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόν γραφείον εξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Έργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά».


Βρέθηκε ο τάφος της Σαπφούς


Ένα αρχαιολογικό εύρημα από τα σημαντικότερα στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχικά και στη συνέχεια της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που ολοκλήρωσε σε συνθήκες άκρας μυστικότητας την ανασκαφή. Ο τάφος της μεγαλύτερης ποιήτριας του αρχαίου κόσμου, της Σαπφούς, θεωρείται πως έχει βρεθεί στην περιοχή του Κάτω Κάστρου της Επάνω Σκάλας.
Σε αυτό συγκλίνει η επιγραφή σε επιτύμβια στήλη «ΨΑΠΦΑ ΕΡΩΤΙΟΥ ΧΑΙΡΕ», τα κτερίσματα, ένα χρυσό στεφάνι στο κεφάλι της νεκρής γυναίκας, ειδώλια της

Αντιπαράθεση για το μάθημα των Θρησκευτικών



Υποχρεωτική να παραμείνει η διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Λύκειο ζητεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η πρόταση του υπ. Παιδείας για τη νέα δομή του Λυκείου άνοιξε διάλογο για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς μειώνονται οι ώρες του μαθήματος και στην Γ΄ Λυκείου γίνεται επιλογής, από υποχρεωτικό που είναι σήμερα.
Και δεν είναι το μόνο μέτωπο, που έχει δημιουργήσει η πρόταση του υπουργείου. Τα μαχαίρια τους... ακονίζουν οι βιολόγοι και οι καθηγητές Πληροφορικής, καθώς διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των μαθημάτων τους στο «Νέο Λύκειο».

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σας αρέσει το γάλα; Να προσέχετε!


Ελέγξτε τον πάτο από το γάλα που αγοράζετε

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην
καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-
παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο
σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος
επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5
φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα
και διατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν
αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από
το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3,
δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να
μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει

Κολυμπήστε σε πισίνα που βρίσκεται σε ύψος 55 ορόφων!

article-1289194-0A2C913D000005DC-353_964x478


Πως θα σας φαίνονταν εάν κολυμπούσατε σε μια πισίνα που βρίσκεται 55 ορόφους ψηλά και είχατε την αίσθηση ότι δίπλα σας είναι το κενό? Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την εμπειρία, δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα μέχρι την Σιγκαπούρη.

Εξωγήινο ον ή φάρσα, στον Παναμά?


Συντάκτης: Μαργαρίτα Τζαγκαράκη



Η ανακάλυψη ενός περίεργου πλάσματος στο Cerro Azul, ανατολικά της πόλης του Παναμά έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για το αν πρόκειται για μεταλλαγμένο ζώο, εξωγήινο πλάσμα ή φάρσα.
  Όλα άρχισαν όταν δύο νέοι άνδρες ενώ βρίσκονταν  στην κορυφή ενός  λόφου, διαπίστωσαν την παρουσία ενός απρόσκλητου επισκέπτη. Στην είσοδο μιας σπηλιάς ένα ασυνήθιστο πλάσμα έκανε την εμφάνισή του και άρχισε να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Όπως ήταν φυσικό τρομοκρατήθηκαν, με αποτέλεσμα να το λιθοβολήσουν μέχρι θανάτου.
 

F.T¨: «Οι κερδισμένοι από την ελληνική τραγωδία»




Για τον τζόγο στις αγορές με στοίχημα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times με τίτλο "Οι κερδισμένοι από την ελληνική τραγωδία" .

Το άρθρο αναφέρεται στις αγορές και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα, «εάν οι κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να αυξήσουν τα κέρδη τους, διότι τελικά γι’ αυτούς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα».


Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθούς

Αν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές. Γι' αυτό το λόγο κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, της διαφθοράς και της κουκούλας που βασιλεύει στην χώρα, αυτό που απασχολεί εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, κ.α. σε όλον τον κόσμο -διαγραφή του ελληνικού χρέους- ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων (είναι μονίμως απασχολημένη με το κουκούλωμα των σκανδάλων και δεν περισσεύει χρόνος).

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς


Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Πράγματι επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή:πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης - σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας. Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους. 

Αφιερωμένο στους ανιστόρητους, τους άθλιους παραχαράκτες της Ελληνικής Ιστορίας και τους υποστηρικτές τους.


Δείτε εδώ χαρτονόμισμα κοπής 1939 του Αφγανιστάν. Μην παραλείψετε να δώσετε βάση και στους Ελληνικότατους Μαιάνδρους στο πάνω μέρος.

Διαβάστε στο κέντρο της παραπάνω εικόνας στο χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν: "ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΚΡΑΤΙΔΟΥ"... 


Επιτέλους οι "Έλληνες" έδωσαν στον ήρωα Στηβ Λάλα υπηκοότητα!


Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες την μεταπολεμική περίοδο ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας, επιτέλους έλαβε το αυτονόητο δικαίωμα να αποκαλείται "Έλληνας". Τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του από τις αμερικανικές φυλακές και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, ο Έλληνας που προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα επί μία 15ετία, απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα!
Ο πρώην Ελληνοαμερικανός Σταύρος Λάλας πολέμησε με το βαθμό του λοχία στο Βιετνάμ, τη Καμπότζη και το Λάος, ακολούθως αποσπάσθηκε στη CIA και το 1977, ενώ εργαζόταν στην αμερικανική υπηρεσία επικοινωνιών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, στρατολογήθηκε από την -τότε- ΚΥΠ, δίνοντας πληροφορίες για τη διάταξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέροντας άκρως πολύτιμες υπηρεσίες στο Έθνος.
Αργότερα μετατάχθηκε στο State Department, με την ιδιότητα του χειριστή των κέντρων επικοινωνιών στις πρεσβείες Βελιγραδίου (1983-85) και Κωνσταντινούπολης (1985-89), απ’ όπου συνέχισε να διοχετεύει απόρρητες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αφού από τα χέρια του περνούσαν όλα τα σημαντικά έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Απεβίωσε το επτάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε από βεγγαλικά


Έχασε την μάχη με το θάνατο το επτάχρονο αγόρι που το βράδυ της Ανάστασης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από βεγγαλικό στην Χαλκίδα.
Το άτυχο αγόρι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας ένας 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στην είσοδο του ναού της ενορίας και να τραυματίσει βαριά στο πρόσωπο το επτάχρονο αγοράκι που ήταν εκεί με τους γονείς του.

Πύλος: Ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των εποχών

Πύλος: Ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των εποχών


Ποια αόρατα σωματίδια της ύλης που έχουν σχέση με τη δημιουργία του σύμπαντος αναζητούν οι επιστήμονες σε βάθος 5.000 μέτρων κάτω από τη θάλασσα; Στο φρέαρ των Οινουσσών κοντά στην Πύλο πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα όλων των… εποχών.
Αστρονομία και κατασκευή τηλεσκοπίου στα βάθη της θάλασσας. Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ενα από τα σημαντικότερα πειράματα στην ιστορία της Φυσικής βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο δεκαετίες, τριάντα ναυτικά μίλια έξω από την Πύλο, μέσα στη θάλασσα, σε βάθος πέντε χιλιάδων μέτρων.

Προσαγωγές για τον εμπρησμό της Marfin



Σε τρεις προσαγωγές ατόμων προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μετά τις έρευνες για την υπόθεση εμπρησμού στο υποκατάστημα της τράπεζας «Marfin» στις 5 Μαΐου 2010, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.

Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ιδιωτικού αεροσκάφους στο Πόρτο Χέλι


Εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε η μοιραία για τους δύο επιβαίνοντες πτήση του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στο Πόρτο Χέλι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο των Μεγάρων και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Protothema.gr ότι πριν πέσει είχε πραγματοποιήσει προσγειώσεις και απογειώσεις.

Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί λίγο μετά τις 5 το απόγευμα μέσα στο αεροσκάφος που είχε καταπέσει νωρίτερα στην θέση Χηνίτσα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Τα πρώτα άστρα που φώτισαν το Σύμπαν!

Συντάκτης: Λευτέρης Ρήγας


 Τα πρώτα άστρα που φώτισαν το Σύμπαν περιστρέφονταν ασυνήθιστα γρήγορα, σαν σβούρες, με ταχύτητα περίπου 250 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο και "πέθαιναν" με εντυπωσιακές εκρήξεις!
  Αυτά είναι τα συμπεράσματα νέας μελέτης που δημοσίευσαν Γερμανοί ερευνητές στην επιθεώρηση «Nature». Οπως αναφέρουν στην έκθεση <<  Διακόσια εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, το Σύμπαν ήταν παγωμένο και σκοτεινό. Αυτό άλλαξε 100 εκατομμύρια χρόνια αργότερα, όταν το φώτισαν τα πρώτα άστρα. Τα άστρα αυτά, πέρα από φως, παρήγαγαν και όλα τα βαριά στοιχεία που γνωρίζουμε σήμερα. Στοιχεία τα οποία προέκυψαν από τη θερμοπυρηνική σύντηξη του υδρογόνου και του ήλιου, των αποκλειστικών συστατικών από τα οποία σχηματίστηκαν τα πρώτα άστρα του Σύμπαντος.>>














Εσβηναν με θεαματικές λάμψεις

 
 

ΑΝΤΙΟ ΚΑΘΑΡΣΗ...



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Η χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ήταν η αναμενόμενη. Κανείς δεν πίστευε ότι η ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα έπειθε τους βουλευτές να του “τη χαρίσουν”.

Αναμενόμενο θα είναι και το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας που ξεκίνησε χθες: ΑΝΤΙΟ ΚΑΘΑΡΣΗ και αυτή τη φορά!

Όχι δεν προεξοφλούμε την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής που θα πρέπει μέχρι τις 6 Ιουνίου να αποφασίσει αν θα στείλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο ή όχι. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει αν φθάσουμε μέχρι εκεί.

Οι οικονομολόγοι τραβάνε τα μαλλιά τους με την πορεία της ελληνικής οικονομίας




Σοβαροί οικομολόγοι και αναλυτές βλέπουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυριολεκτικά, τραβάνε τα μαλλιά τους. Όταν όμως, ακούνε (γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση για να φανεί κάτι) το τί προσπάθειες γίνονται για να βγει η χώρα από την ύφεση, καταρρέουν ή στην καλύτερη γελάνε με την ψυχή τους.
Η πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, ο κόσμος στενάζει με τις περικοπές σε μισθούς, την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και τις καθημερινές απολύσεις, με την ανεργία να αυξάνει συνεχώς.

Αφού δεν αξιοποιούμε τον φυσικό μας πλούτο, έρχονται να μας τον κλέψουν



Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257), αναφέρεται: «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».

Έρχεται το κοκο-κόμμα;;;;


Γράφει η Κουκίδα

Πρώτα το άκουσα από τον περιπτερά. Μετά στο κομμωτήριο. Μετά από τον ταξιτζή. Βλέποντας την μανία των ελληνικών καναλιών για τον γάμο-παρωδία στην Βρετανία, η οικογένεια Γκλύξμπουργκ αναπτέρωσε τις ελπίδες της για επιστροφή. Όπως μου ανέφερε ο κυρ Γιάννης, που νυχθημερόν ακούει ραδιόφωνο, η δική μας version της - έκπτωτης- βασιλείας θέλει να κατεβάσει τους υιούς Παύλο και Νικόλα ως υποψήφιους βουλευτές που σιγά-σιγά θα δημιουργήσουν δικό τους κόμμα. Μάλιστα έβαλαν, λέει, μπρος τον πεθερό του πρωτότοκου, που κάτι δισεκατομμυριάκια τα έχει, να φέρει τα χρήματα του και να τα επενδύσει στην Ελλάδα για να σωθούμε από το δημόσιο χρέος που μας πνίγει. Μην γελάτε, μου το έλεγαν οι hair stylist με κάθε λεπτομέρεια και σοβαρότητα. Και το πίστευαν. Ότι δηλαδή ο συμπέθερος Κοκού είναι διατεθειμένος να χάσει όλον τον οβολόν του, προκειμένου να χτίσει μια βασιλική πολιτική καριέρα ο γαμβρός Παύλος.

"ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ 'ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'"

1644759


Δηλώσεις σχετικά με το απαγόρευσης στο "Χριστός Ανέστη" στον ραδιοσταθμό  "9,84", έκανε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιάννης Καμίνης.
"Εχω ακούσει αρκετά, ότι είμαι το ένα και το άλλο, ότι σηκώνω το τηλέφωνο και παίρνω δημοσιογράφους και τους λέω να μην λένε 'Χριστός Ανέστη' και 'Αληθώς Ανέστη'. Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε κάθε είδους αθλιότητες ή και υποβολιμαίες ειδήσεις που κυκλοφορούν. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια εντολή, ούτε εκ

Σέντρα στα πλέι οφ με ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου




Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας τα οποία ξεκινούν στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 25 του ίδιου μήνα. Πρεμιέρα σε ΟΑΚΑ και Τούμπα.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

1η αγωνιστική – Κυριακή 8 Μαΐου 
 
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου
 

Αυτοπυροβολήθηκε 15χρονος μέσα στο σπίτι του στην Κρήτη - Άφησε σημείωμα στους γονείς του



Συγκλονίζεται από το πρωί για ακόμη μία φορά η κοινή γνώμη της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 15χρονος βρέθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας της οικογένειας του μέσα σε μία λίμνη αίματος. Δίπλα του εκτός από το όπλο, σύμφωνα με το flashnews.gr, βρέθηκε και ένα σημείωμα, με συμβουλές όπου ο ανήλικος μαθητής γυμνασίου απευθυνόταν προς τους δικούς του ανθρώπους.

Η ρεπόρτερ που βιάστηκε στην Αίγυπτο μίλησε... Σοκ: «Με βίασαν 200-300 Αιγύπτιοι!»



Η ιστορία της ανταποκρίτριας του CBS, Lara Logan σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η άτυχη δημοσιογράφος είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού στις 11 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αίγυπτο.
Οπλισμένη με μεγάλο θάρρος, η Logan αποφάσισε να μη σιωπήσει για την τραγική περιπέτειά της, αλλά να βγει και να μιλήσει στη διάσημη εκπομπή «60 Minutes» καθώς και στους «New York Times». Στις συνεντεύξεις της η δημοσιογράφος έδωσε κάθε λεπτομέρεια της φρίκης που έζησε.

ΒΛΕΠΕ, ΑΚΟΥ, ΣΙΩΠΑ...




Ποια σχέση έχει αυτή η κυρία με τον Ιησού Χριστό;
Απολύτως καμία!.. Πρόκειται, ασφαλώς, για την διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό, Κλαούντια Καρντινάλε, στα νιάτα της. Αν θέλουμε να βρούμε κάποια σχέση, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε ότι υποδύθηκε την μοιχαλίδα στο περίφημο έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι: «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!
Τι είπε, αλήθεια, ο Χριστός στη μοιχαλίδα; «Ουδέ εγώ σε κατακρίνω· πορεύου και από τού νύν μηκέτι αμάρτανε» (Ιω. 8, 11)!..

Πώς η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ξεπουλά την Ελλάδα στο Ισραήλ


«Μπαράζ» σκοτεινών υποθέσεων, με κοινό παρονομαστή τη –με συνοπτικές διαδικασίες- παραχώρηση «φιλέτων» της ελληνικής οικονομίας σε συγκεκριμένα ισραηλινά ιδιωτικά συμφέροντα αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. Υποθέσεις, με τουλάχιστον «περίεργες» και στα όρια της νομιμότητας μεθόδους, που θα προκαλέσουν σάλο. Και ρωτάμε ευθέως: αληθεύει ότι επιχειρείται να περάσουν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που εδρεύουν στο Ισραήλ:
1. Tο μονοπώλιο ουσιαστικά των φαρμακείων στην Ελλάδα;
2. O έλεγχος ουσιαστικά του ΟΠΑΠ, της πλέον «χρυσοφόρας» εταιρείας του ελληνικού Δημοσίου;

Το κράτος βάζει χαράτσι και παίρνει λεφτά και από ανέργους




Δεν έχουν τέλος τα απίστευτα χαράτσια που πληρώνει ο Έλληνας. Τώρα ήρθε και το ... ανεργόσημο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ

οι εγκέφαλοι των υπουργείο σκέφτηκαν να βάλουν “τέλος” σε όποιον θέλει να βρει μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Φαίνεται κάποιοι είδαν τις συμμετοχές που είναι κοντά στις 100.000 και σκέφτηκαν να βγάλουν λεφτά για λογαριασμό του Κράτους.
Έτσι η μέχρι τώρα δωρεάν συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΣΕΠ ... δεν είναι πλέον δωρεάν.
Στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προβλέπεται οι υποψήφιοι (οι άνεργοι δηλαδή) να καταβάλουν το ποσό των 40 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν μέρος...

Τελικά δεν πάνε... Κερατέα τα σκουπίδια;




Κόκκινες γραμμές έχει και το υπουργείο αλλά και οι κάτοικοι. Φαίνεται όμως ότι και οι δύο πλευρές θέλουν λύση και έτσι φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ...Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι για την επόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου.



Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας, μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους του δήμου και των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

“Αναδιάρθρωση” στον αριθμό των εισακτέων στις πανελλαδικές – Κόβονται χιλιάδες θέσεις σε σχολές




Δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστες ημέρες μέχρι τις 12 Μαΐου που ξεκινούν οι πανελλαδικές και κάποιοι παίζουν με την ψυχολογία των μαθητών.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει τελική ανακοίνωση υπάρχουν διαρροές για μεγάλη περικοπή του αριθού των εισακτέων κυρίως σε σχολές που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και σε σχολές με αυξημένη ζήτηση καθώς τα πανεπιστήμια έχουν πρόβλημα να δεχθούν μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” δύο είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούνται οι περικοπές θέσεων.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «Ελληνες, αεί παίδες εστέ»


Τη δυνατότητα να κατανοήσουµε κυριολεκτικά την παραπάνω ρήση από τον «Τίµαιο» του Πλάτωνα µας προσφέρει ο Χρήστος Δ. Λάζος στο τελευταίο του βιβλίο. 

Χαράκτης, λάτρης της επιστηµονικής φαντασίας, µελετητής του αρχαίου ελληνικού πολιτισµού και συγγραφέας πολλών βιβλίων µε θέµα την αρχαία ελληνική τεχνολογία, ο Λάζος παρουσιάζει µέσα από τις σελίδες ενός προσεγµένου λευκώµατος τη θέση που κατείχε το παιχνίδι στη ζωή των Ελλήνων. Ερευνώντας πηγές 3.200 χρόνων, από την προϊστορική αρχαιότητα έως το Βυζάντιο, και καταγράφοντας 150 (!) παιχνίδια, ο συγγραφέας καταφεύγει κυρίως στους καλλιτέχνες και τεχνίτες της εποχής για να µας τα εκθέσει.